18 Mayıs 2010

Bırakın bu popülist eylemleri


Uğur İnceman, Rodrigo Tello, Yusuf Şimşek, Mert Nobre muhtemelen yönetimin bundan sonraki senelerde hedeflerindendir.

Unutmadan; Adnan Polat, basketbol takımını dağıtmayacaklarını açıklamıştı iki hafta önce ama Evren Büker teklif bekleye bekleye geçirdiği günlerin sonunda Trabzonspor'a transfer oldu. 16 yıldır bir yabancı oyuncu iki seneyi geçirmemiş bir takımdan söz ediyoruz. Sonra her sezon sonu, "Seneye şöyle takım yaratacağız" diye taraftarın ağzına iki parmak bal çalıp, sezon ortasında ağlamalar başlar.

Fazlaca popülist bir yönetim, fazlaca ucuz açıklamalar ve ne yazık ki fazlaca "biz bize benzeriz" örnekleri sunuluyor.

Bir insan yapamayacağı işi görmeli, anlamalı. İşin suyu çıkmadan, hele de Türkiye gibi bir ülkede, her başarısız sonuçta 'adam asmaca' oynamaya meraklı kitleler önünde zorlamadan, bu işi yapabileceklere bırakılmalı.

Ben şimdi buraya 18 Mayıs 2010 tarihinde saat tam 18.25'ken bir not düşeyim, sonra tozlu raflardan çıkartırız. Kıçını kurtarmak için herkesi satabilecek potansiyele sahip adamlardan yönetim, başkan, idareci olmaz.

Adnan Sezgin, oralarda dolanıyorken, kişisel olarak yönetime güvenemem. Gökhan Zan'dan sonra Serdar Özkan. Herkeste aynı laf, "Ama Arda dedi ki; bizim neslin en yeteneklisi Serdar'dır."

Nasıl bir nesilmiş anlamadım anasını satayım. Arda, Mehmet Güven için de "Bizim takımın en yeteneklisi odur" dememiş miydi?

Çıkan sonuç; ya Arda futboldan anlamıyor, ya garibimi birilerine siper kullanıyorlar.

Bu yıl bol bol transfer haberi okuyacağız. Mehmet Batdal için yorumum; bir adam 25 yaşına geldiyse ve halen ikinci ligde oynuyorsa, kuşku duyarım. Benim için Yaser, Ferdi Elmas tadında bir transferdir. Umarım yanılırım.

Halen transfer düşünülüyor ona çıldırıyorum. Şu zihniyet değişimini ne zaman yapacaklar acaba?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Arda'nın bu transferle alakası için bir çift lafım var.

Arda yakın arkadaşı için böyle söyleyebilir, jest yapmıştır, normaldir. Serdar elimizde patlarsa "Aha Arda yüzünden oldu" diyecek olan yavşağın önde gidenidir önce bunu belirteyim. Bence Arda'nın bu transferde payı var ama bu son derece normaldir. Lyon'un seneler boyunca her şeyi olan Juninho gitmeden önce "Ederson'u alın" dedi, yüklü bir para ödeyip alındı Ederson; adam bildiğin balon çıktı. Kimse çıkıp Juninho'ya sallayabilir mi bu yüzden? Hayır. Aynı şekilde Serdar balon çıkarsa kimse Arda'yı da suçlayamaz. Bugün Arda'yı referans alıp Serdar'ı transfer edenler yarın Serdar'ın her top kaybında Arda'yı suçlamazsa ben de bir bok bilmiyorum. Son derece dönek, güne endeksli bir taraftar grubu olmaya doğru koşuyoruz zira. Ha, bana kalırsa Serdar iyi bir transferdir, bedavaya gelmiştir ve Rijkaard'ın aradığı tip oyunculardandır. Tutar tutmaz o başka konu, ama rotasyonda yer bulabilecek bir adamdır.

Ayrıca Adnan Sezgin'den biz bıktık artık, Adnan Polat orada olduğu sürece bu adam da orada olacak ne yazık ki. Temennim inşallah bu kulüpten bir daha dönmemek üzere gider, ama gitmiyor işte...

il Capitano dedi ki...

aynı şekilde Hagi de bize 7 milyon dolara Bülent Akın kazmasını aldırmıştı,senelerce sövdü bir kısım Hagi'ye bu yüzden :) Orası Lyon,burası Galatasaray Çağrı ;)

Mehmet Batdal için ise doğru söylüyorsun 24 yaşında ve hala 2.ligde.Ama bunun sebebi yeteneksiz olması değil.Topal alındığı sene Batdal da istendi,fakat kulübü açgözlülük yapıp 3 milyon euro isteyince alınamadı.Çok karamsar bakıyorsun ama seni de anlamak lazım Adnan Sezgin varken iyimser olmak çok zor,Rijkaard-Neeskens'e rağmen.

koala dedi ki...

@ Çağrı; yarın öbür gün Arda yüzünden oldu tavrının yerine şimdiden tavır koymak benim doğrumdur. Sorun, beleş mezar bulsam dalarım zihniyetinin Galatasaray'a hakim olmasıdır. Madem bonservisi elinde olan adamı takıma bağlayacaksın Kalström'ü alabilseydin zamanında. Bunlar gerçekten, benim açımdan mide bulandırıcı hareketler. Serdar Özkan fırtına gibi oynar, yine aynı düşünürüm. Ayrıca, Gökhan Zan'dan aldığımız verim ortada.

Saunders82 dedi ki...

Gökhan Zan'ı geçen sezon başında Servet'i Marsilya'ya 8.5 milyon Euro'ya satacağız diye aldık ve sonra Papa Diof ölünce bir fazlalık gibi kaldı.

Yine de Beşiktaş'tan aldığımız oyuncular bir zaman sonra verim vermiştir. Sen hatırlarsın Ayhan'a ne kadar saydırdığımı ilk yıllarında.. Ama olgunluk yıllarında mükemmel oynamaya başladı. Serdar Özkan bence bizde tutunup ilerde satabileceğimiz bir potansiyele sahip. Bu transferi Arda'nın sözüne bakarak yaptıklarını sanmıyorum. Başta ben olsam ben de değerlendirirdim.

Benim tahminim Rijkaard'ın oyun planında Keita yok. Dünya Kupası'nda ben mükemmel bir performans sonrası (ki kupanın Afrika'da yapılması Afrika takımalarının performansını bir kat daha arttıracaktır) 10-12 milyon Euro arası bir paraya satacağımızı düşünüyorum. Bu ihtimal doğrultusunda Serdar'ı almış olabilirler. Tabi Gio'nun bonservisinin 7-8 civarına çıkması da bu transferi zorunlu kılmış olabilir. Aynı transfer Elano için de geçerli tabii. Ondan sonra Kim Kallström transferini düşüneceklerdir.

Bu arada Morten Gamst Pedersen'in sözleşmesi 30.06.2010'da bitiyor. Hiç düşünülmeden gidip alınması gerek şayet Kewell konusunda emin değillerse hala. Hatta Kewell kalsa dahi alınabilir. Bu adamlar ileri uç ve her iki kanatta da oynayabiliyorlar.