24 Haziran 2011
Bir yerden başlamak gerekir
Nereden nereye değil mi? 44 yıl önce 24 Haziran'da, yurtsever-devrimci öğrenciler ABD'nin 6. Filo'ya karşı 2 yıl süren bir direniş başlatıyor.
Bugünse, ABD'ye ait ne varsa her şeyi benimsemiş durumdayız. Hayatımızın içinde, hatta hayatımızın ekseninde.
Biraz önce bir arkadaş yorum yazmış Türkçe Olimpiyatlarına ilişkin "Koala peki şöyle desem sana. Okulların açılması dünya da Türkçe konuşulması, dış ülkelerde Türk bayrağının dalgalanması kötü bir şey mi? Orta Asya da, Afrika'da, Kanada da, Amerika da Türkçe konuşulması oradaki çocuklara Türkçe'yi öğretmek ve türk kültürünü yaymak kötü bir ideoloji mi?" (eleştirmek ya da afişe etmek için koymadım)
"Emperyalizmin her türlüsüne karşıyım, bu kültür emperyalizmi olsa da" yanıtını verdim. Konunun Türkçe Olimpiyatı kısmı bambaşka bir tartışma konusu. Daha isminden kaybediyor, Türkçe sevdalıları. Fransızca'dan gelen Olimpiyat kelimesi bile yeterli.
44 yıl önce her şeyi göze alarak emperyalizme direnen ve ona karşı çıkan bir gençlik, 44 yıl sonra her şeyiyle emperyalizme teslim olmuş bir gençlik.
Farkında bile olmadan, esiri oluyoruz. Geçmişe dönüp, tekrar tekrar bakmak lazım. Her şeyin üstünden yeniden geçmek gerekir. Direnmekten, karşı koymaktan, reddetmekten alıkoymasın kimse kendini.
'Cesurlar bir kez, korkaklar her gün ölür'. Bunun hayatta pratiğini her dakika yaşıyoruz ama kendimizle yüzleşmekten bile korkuyoruz. Çünkü ağır ağır korkunun esiri oluyoruz.
Kaybedecek çok şeyimiz kalmadı ve bu gidişle kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmayacak.
Direnmek, karşı koymak için bir yerden başlamak lazım.
Amerikalılar sakın bu şekilde o günlerin öcünü alıyor olmasın? Bizimkiler iyi iş çıkarmış lafı bunu doğruluyor sanki...
YanıtlaSilOlimpiyat kelimesi Fransizca degil, Rumca kokenli. Anlamda bir degisiklik yaratmiyor ama hata olmasin yazinda, duzelt istersen.
YanıtlaSilSelamlar
@ Adsız; yok tabii sorun değil de, köken olarak Fransızca'dan gelir :)
YanıtlaSilhızlı ve öfkeli 5'te bir laf söylüyor adam; "insanlara kaybedebilecekleri birşeyler vermek lazım" minvalinde bir laf söylüyor, baş kaldırmamaları için. Bu durum da böyle. Tam olarak kaybedecek birşeyi kalmadığı zaman halkın o zaman sesleri çıkar.
YanıtlaSilorganizasyonun adi ofsayt: olimpiyat turkce bir kelime degil.
YanıtlaSilo okullarda turkce egitim yapilmiyor, o okullarda bu insanlara bu organizasyon icin turkce ogretiliyor ve bu organizasyon, cemaatin reklami.
turkce bilim dili oldu da bizim haberimiz mi yok. neye seviniyorlar anlamiyorum: masturbasyon.
bunu ingilizler yaptiginda somurgecilik, cemaat yaptiginda gozler yasariyor.
madem elin afrikalisina turkce ogretiyorsunuz ve bununla gururlaniyorsunuz peki ama neden gunde 5 vakit arap dilinden ezan dinliyorsunuz, neden kurani arapca okumakta diretiyorsunuz.
tanidigim bir yabanci tam 55 yasindan sonra tutkce ogrendi ve bu adam zorlansada asla yabanci kelimeler kullanmiyor. ama bizim cbaskanimiz bile halkla iliskilere PR demekte sakinca gormuyor. Birakin ya: siz kimi kandiriyorsunuz.
Biz bunlarla tartışmaya girsek bile kendimizi senin gibi güzel ifade edemeyiz ki, senin gibi insanların yanında yetişmeliyiz ki onlara karşı cevap verebilelim. şu blogtan neler öğrendik koala, lütfen yazmayı bırakma
YanıtlaSil44 yıl önce 24 Haziran'da, yurtsever-devrimci öğrenciler ABD'nin 6. Filo'ya karşı 2 yıl süren bir direniş başlatıyor.
YanıtlaSilşimdi kendine yurtsever diyenlerin çoğu bölücü.ne yazık ki!
@ Adsız; tabii bölücülük tamamen senin yorumun. istediğin yere çekebileceğin bir kavram. 44 yıl önceki gençler de, her türden halkın bağımsızlığını istiyordu
YanıtlaSil@Adsiz; dinciler ise hâlâ Amerika'nin kucaginda. ABD ile kolkola bizi Suriye'ye savasa itmeye calisiyorlar.
YanıtlaSil