8 Ekim 2009

Ama, ama hepsine vuramam...

Bu ceza uygulanır mı?



CONCACAF Başkanı ve aynı zamanda da FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner ilginç bir öneri dile getirmiş; kendini bilerek yere atan futbolculara maç içinde 10 dakika oynamama cezası verilmesi.

Bir nevi emek hırsızı denebilecek bu hareketi alışkanlık haline getirmiş oyuncular için büyük caydırıcılığı olacağı kuşkusuz. Fakat bu kararı alacak hakemlerin niyetleri devreye girince iş karmaşıklaşıyor.

Sahada, kale çizgisinde topu kaleci gibi topu eliyle çıkartan oyuncuları görmeyen hakemlerin var olduğu dünyada futbolcunun kendisini yere atıp atmadığı nasıl tespit edilecek?

Her ne kadar Platini, teknolojiyi futbolun içine sokmamakta dirense de, bu iş artık masa hakemliğine gidiyor. Çok da uzak olmayan bir zamanda, saha kenarında monitör başındaki hakemleri görebileceğiz.

Çünkü herkes emeğinin çalınmasından rahatsız zaman zaman. ki, bu bir de şampiyonluk ve kümede kalma maçlarının olduğu dönemlerde daha da önem arzediyor.

İnsanın olduğu her yerde hata vardır, hata insana aittir savından hareketle, topun çizgiyi geçip geçmediğine yönelik teknolojiyi kesin desteklemekle birlikte, teknolojinin sahaya girmesinden yana değilim.

Bu oyunun güzelliği; he kadar kızsak da, öfkelensek de içinde barındırdığı hatarlarla ortaya çıkıyor.

Ada futbolunun zengin patronları

1) Lakshmi Mittal - 18.4 milyar sterlin - QPR



2) Sheikh Mansour bin Zayed Al Nayan - 17 milyar sterlin - Manchester City



3) Roman Abramovich - 7.8 milyar sterlin - Chelsea



4) Joe Lewis - 2.5 milyar sterlin - Tottenham Hotspur



5) Stanley Kroenke - 2.079 milyar sterlin - Arsenal



6) Denis O'Brien - 1.73 milyar sterlin - Celtic



7) Malcolm Glazer - 1.5 milyar sterlin - Manchester United



8) Lord Grantchester - 1.2 milyar sterlin - Everton