14 Ağustos 2009

İçi doldurulmuş vefa duygusu


Önceki gün Zenit'teki görevine son verilen Dick Advocaat bugün Rusya'dan ayrıldı.

Zenitli taraftarlar, kendilerine UEFA Kupası kazandıran hocalarını 'portakal' renkli balonlarla uğurladılar.

Havalimanında birkaç taraftar ve elinde valizlerle Türkiye'yi terk eden hocaları anımsayınca, insan garip oluyor. Havalimanında binlerce kişiyle gelen teknik adamlar, futbolcular, tek başlarına bu ülkeden ayrılıyorlar.

Hani şu çok konuşulan vefa kelimesi aklıma geldi de.

Fernando Torres zammı kaptı

Liverpool, İspanyol yıldızı Fernando Torres'le olan sözleşmesini 2014 Haziranına kadar uzattı. Yeni kontrat gereği haftalık 90 bin sterlin alan Torres, 110 bin sterlin kazanacak artık.

Liverpool'un patronu Rafa Benitez yaptığı açıklamada, "Fernando en iyi forvetlerden biri. Onun yaşında birini almak çok zor. O özel bir şetenek ve kendisini geliştirmek için sürekli çabalıyor" diye konuştu.

Torres ise bu sezon Manchester United ve Chelsea'nin işinin hiç de kolay olmadığını belirterek, "Pazar günkü Tottenham maçında, bu sezon neler yapmak istediğimizi göstereceğiz. Artık yeterli deneyime de sahibiz, takım olarak ve bu sezon bahanemiz olmayacak" dedi.

Bu yıl Liverpool'un senesi olur mu? Ya da başka bir deyişle 20 yıllık şampiyonluk açlığını giderebilirler mi bilinmez ama eğer şampiyon olmak istiyorlarsa Torres'e çok ihtiyaçları olacak.

Premier Lig hatırlatması

Premier Lig'de sezon başlamadan önce, okumayanlar için şu yazıyı okumakta fayda var diye düşündüm. Ufak bir hatırlatma sadece.

Tık'lamak isteyenler için....

Sezon başlamadan Premier Lig (2009-2010)

Beşiktaş satmaya, Bobo gitmeye kararlı

Beşiktaş, golcü oyuncusu Bobo'yu göndermeye kararlı. Saint-Etienne kulübü ile Beşiktaş'ın 5 milyon Euro karşılığında anlaştığı söyleniyor. (Lequipe)

Beşiktaş'ın Bobo'yu bırakmak istediği ancak yerin alınacak oyuncudan sonra bu transferin biteceği yer alıyor Fransız basınında. Adam zaten sezon bitiminden itibaren gitmek istediğini bas bas bağırıyordu.

İlginç bir golcü Bobo. Ne zaman ne yapacağı kestirilmeyen tipte. Fransa liginde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Türkiye'ye gelen Brezilyalıların kaderi bu olsa gerek. Milli Takım'a gidemeyeceklerini düşündüklerinde, başka ülkelere demir atmaya çalışıyorlar.