22 Ağustos 2009

Eren Derdiyok ve Mevlüt boş geçmedi

Mevlüt Erdinç'in golü



Eren Derdiyok'un golleri



Not: Leverkusen maçının geniş özeti var. Sadece Eren'in golleri yok..

İtalya'da Leonardo merakı


Seria A Bologna ile Fiorentina maçıyla başladı. AC Milan ise Siena deplasmanında.

Milan'ın yeni hocası Leonardo'ya basının büyük ilgisi vardı maç başlamadan.

Uzun süreli olmayacağını düşündüğüm bu birliktelikte Leonardo'nun kulübeye de yakıştığını söylemem mümkün.

Tuncay Şanlı 'dan gollere devam

Tuncay Fenerbahçe'ye gelecek, Tuncay Beşiktaş'a gidecek, Tuncay Galatasaray'ın listesinde. Tuncay'a Köln talip, Tuncay'ı Stuttgart istiyor....

Tuncay Şanlı halen Middlesbrough'nun oyuncusu. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da golünü attı. Middlesbrough'nun, Doncaster'ı 2-0 yendiği karşılaşmada maçın ilk golünü kaydetti.

Tuncay Almanya'ya ya da İngiltere'de istediği yere gidebilir ama İbrahim Kaş gibi 'loser' olmamalı. Ve artık şu gidenlerin sadece bireysel olarak düşünmemeleri gerekiyor. Bu yüzden Modriç, Fellaini gibi adamlara 15-20 milyon sterlin verilirken, bizimkilere hep şüpheyle bakılıyor.

Çünkü biliyorlar ki, yakın zamanda dönmek için fırsat kollayacak, gittiği yere adaptasyon sağlayamayacak. İtalya'ya gittikten 10 gün sonra kebap isteyenleri hâlâ hatırlıyorum.

Buralarda bir yerlerde, Tuncay'ın gelmesini isteyen çok kişi var ama umuyorum ki, Avrupa'da kalır.

Arsenal tren misali ezip geçiyor


Açıkçası sezon başlarken, Toure ve Adebayor'u kaybeden Arsenal'i bu derece sansasyonel bir giriş yapacağını hiç tahmin etmiyordum.

İlk hafta Everton'a yarım düzine şimdi de, Portsmouth karşısında alınan 5-1'lik galibiyet. İki haftaki görüntüleri sanki önlerine gelen herkese bir araba dolusu gol atacakları şeklinde. Böyle devam etmeyeceği kesin olsa da, ürkütücü bir görüntü sergiliyorlar.

Gallas, Everton maçında olduğu gibi yine boş geçmedi ve golünü attı. Gerçekten, her takıma lazım tarzında bir adam. Hem çok iyi bir savunmacı hem de kritik anların golcüsü.

MANU VE OWEN NEFES ALDI, ROONEY 'DALYA' DEDİ

Burnley mağduru Manchester United ise deplasmanda Wigan Athletic karşısında ikinci yarının başlamasıyla Rooney (2), Owen, Nani ve Berbatov'un golleriyle 5-0 kazanarak, bir nebze olsun üstündeki kara bulutları atmış oldu.

Dağılan kara bulutlar hafta içi yerden yere vurulan Owen için de geçerli. MANU formasıyla ilk resmi golünü attı. Bu arada Rooney, Manchester United formasıyla 100. golünü atarak tarihe geçti.



MANCHESTER CITY 2'DE 2 YAPTI

Sezonun en merak edilen takımı konumundaki Manchester City ise yine kazandı. Aston Villa'yı deplasmanda yenerek, Premier Lig'in ilk sürprizlerinden birini gerçekleştiren Wolverhampton'ı Adebayor'un golüyle geçen City, "ben de varım" mesajını iyiden iyiye hissettirmeye başladı.



Sunderland ise maçın başlarında yediği golle 1-0 yenik duruma düşmesine karşın, Kenwyne Jones'un iki golüyle Blacburn Rovers'ı 2-1 mağlup etti. Blackburn açısından işler iyi gitmiyor.

İlk hafta Man. City şimdi de Sunderland yenilgisi. Geçtiğimiz yıl düşme korkusunu ensesinde hisseden ancak evinde 7'de 7 yaparak lige tutunan mavi-beyazlılar bu yıl düşebilir.

Tipik beraberlik maçı gibi görünen Birmingham-Stoke City karşılaşması böyle düşünenleri yanıltmadı ve maçı 0-0'a bağladılar.

Bundesliga'da şenlik var


Biz çok seviyoruz bu işi. Bayılıyoruz, herşeyi kendimize benzetme çabasına ve zoraki içselleştirme duygusuna. Sezon başlamadan "Bundesliga'da kim şampiyon olur?" sorusunun yegâne yanıtı Bayern Münih'ti.

Üçüncü hafta maçları oynanırken, daha Bayern Münih'in galibiyeti yok. Zoraki iki beraberlik sonrası bugün de Mainz duvarına çarptılar ve 2-1 yenildiler. Ribery maçta forma giymedi. Almanlar sevmez böyle işleri, bu zoraki nikâh sonlarabilir transfer sezonu bitmeden.



Bayer Leverkusen, Eren Derdiyok'un da 2 gol attığı maçta Freiburg'u 5-0 yenerek, maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Bir başka flaş sonucu ise Nürnberg deplasmanında 2-0 galip gelen Hannover 96 aldı. Niye flaş; çünkü daha perşembe günü teknik direktör değişikliğine gittiler. Bu durumda galibiyet almak önemli ama Hannover her zaman deplasman takımı olmuştur.

Bir diğer sonuç ise Skibbe'li Eintracht Frankfurt'tan geldi. Köln deplasmanında 0-0 berabere kalarak, 3. hafta sonunda 5.liği elde ettiler. Skibbe'nin başarılı olmasını çok istiyorum.

Borussia Dortmund ve VfB Stuttgart hemen hemen kimseyi yanıltmadılar. Attıkları birer golle birer puan aldılar.

Marco bu formayı giymesin


Galatasaray, resmi internet sitesinden Marco Aurelio transferini yalanlamış.

Alırlar mı almazlar mı bilmiyorum ama tek ümidim bu adamın o kulüpten içeri sokulmaması.

Balık hafızalı bir toplumuz. Çünkü Aurelio denen herif benim gözümde, stat otoparkında Ricardinho'yu yumruklayan adamdır.

"Çok tahrik oldum, saldırdım" diyebilecek kadar embesil, aynı zamanda da arkasında güç bulunca, delikanlı olabilen bir tiptir.

Bu formayı çeşitli dönemlerde Selçuk Yula, Murat Erdoğan, Emre Belezoğlu gibi gereksiz insanlar giydi. Umuyorum ki, bunlardan biri de Aurelio denen sahte kabadayı olmaz. Forma kutsaldır çünkü.

Zaten Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Barış Özbek ve Tobias Linderoth var o bölgede. Bu herif eksik kalsın

La Liga 2009/2010


FC BARCELONA

Gelenler: Henrique (Bayer Leverkusen), Maxwell (Inter Milan), Keirrison (Palmeiras), Ibrahimovic (Inter Milan)

Gidenler: Sylvinho, Eto'o (Inter Milan), Keirrison (Benfica-kiralık), Hleb (Stuttgart), Cáceres (Juventus), Víctor Sánchez (Xerez)

REAL MADRİD

Gelenler: Kaká (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Raúl Albiol (Valencia), Garay (Racing Santander), Negredo (Almería), Benzema (Lyon), Granero (Getafe), Arbeloa (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool)

Gidenler: Cannavaro (Juventus), Faubert (West Ham United), Saviola (Benfica) De la Red, Codina (Getafe), Bueno (Valladolid), Javi García (Benfica), Parejo (Getafe) Heinze (Marsilya), M.Salgado (Blackburn), Huntelaar (Milan)

SEVILLA

Gelenler: Tom de Mul (Genk), Alfaro (Tenerife), Lolo (Málaga), Duda (Málaga), Zokora (Tottenham), Sergio Sánchez (Espanyol)

Gidenler: Javi Navarro, Crespo (Racing), Mosquera (America de México), De Sanctis (Nápoles)

ATLETICO MADRID

Gelenler: Cabrera (Sporting), Reyes (Benfica), Jurado (Mallorca) Cléber (Mallorca), Valera (Racing Santander), Diego Costa (Albacete), Juanito (Betis), Asenjo (Valladolid), Roberto (Recreativo de Huelva)

Gidenler: Seitaridis, Maniche (Köln), Cuevas (Sporting de Gijón), Leo Franco (Galatasaray), Coupet (PSG), Diego Costa (Valladolid), Luis García (Racing Santander), Pacheco (Rayo Vallecano)

VILLARREAL

Gelenler: Oliva (Castellón), Montero (Independiente), Altidore (Xerez), Marcos (Real Sociedad), Pereira (Racing Santander), David Fuster (Elche), Somoza (Vélez), R. Flores (River Plate), Marco Ruben (Recreativo Huelva) Arzo (Recreativo Huelva), Escudero (Valladolid), Marcano (Racing Santander), Nilmar (Porto Alegre), Hernán Pérez (Libertad)

Gidenler: Nihat (Beşiktaş), Cygan, Guille Franco, Viera, Matías Fernández (Sporting Lisbon), C. Arzo (Valladolid), Marcos (Valladolid), Jordi Pablo (Málaga)

VALENCIA

Gelenler: Bruno (Almería), Mathieu (Toulouse), Sunny (Osasuna), D. Navarro (Mallorca), Banega (Atletico Madrid), Zigic (Racing), Moyá (Mallorca), Dealbert (Castellón)

Gidenler: Curro Torres, Morientes (Marsilya), Sunny (Betis), Raúl Albiol (Real Madrid), Bellvis (Tenerife) Guaita (Recreativo Huelva), Renan (Xerez)

DEPORTIVO LA CORUNA

Gelenler: Juca (Partizan), Bravo (Tigres), Adrián (Málaga), Taborda (Hércules), Aythami (Xerez), Rubén Castro (Huesca), Brayan Angulo (Leixoes)

Gidenler: Verdú (Espanyol), Barragán (Valladolid), De Guzmán, C.Hidalgo (Hércules), Munúa (Málaga), Fabricio (Valladolid), Pablo Amo (Zaragoza)

MALAGA

Gelenler: Silva (Xerez), Xavi Torres (Barcelona B), Munúa (Málaga), Mtiliga (NAC Breda), Omar Hernández (Gijón), Valdo (Espanyol), Forestieri (Génova), Stepanov (porto), Jordi Pablo (Villarreal), Edinho (AEK), Luque (Ajax), Juanito (Almería)

Gidenler: Goitia (Betis), Lolo (Sevilla) Rossato, Cheli, Duda (Sevilla), Nacho (Getafe), Barros (Zaragoza), Adrián (la Coruña), Calleja (Osasuna), Adriano (Porto Alegre), Eliseu (Lazio), De Barros (Zaragoza), Silva (Cádiz)

MALLORCA

Gelenler: Nsue (Castellón), Martí (Xerez), Casadesús (Nástic), J. Guerra (Alavés), Tuni (Hércules), Óscar Díaz (Celta), Jurado (Atletico Madrid), C. Santana (Atletico Madrid), Scaloni (Lazio), D. Navarro (Valencia), Moyá (Valencia), Carmona (Recreativo Huelva), Arango (Mönchengladbach), Nsue (Real Sociedad), Juanmi Callejón (Albacete), D. Benítez (Granada)

ESPANYOL

Gelenler: Verdú (la Coruña), Ben Sahar (Chelsea), Nakamura (Celtic), Iván Pillud (Newell's Old Boys), Rocaglia (Boca Juniors),

Gidenler: Lacruz, Rufete (Hércules), Nené (Monaco), Casilla (Cádiz), Gómez (Wigan) Marc Torrejón (Racing Santander), Valdo (Málaga), Sergio Sánchez (Sevilla), Beranguer (Las Palmas), J. Soriano (Barça B), Finnan (Portsmouth), Ángel (Rayo Vallecano), Román (Tenerife)

ALMERIA

Gelenler: Fabián Vargas (Boca Juniors), Natalio (Córdoba), Cisma (Numancia), David Rodríguez (Celta), Goitom (Murcia), Bernardello (Newell's Old Boys)

Gidenler: Mané (Getafe), Negredo (Real Madrid), Carlos García (Betis), Bruno (Valencia), Iriney (Betis), Juanito (Málaga)

RACING SANTANDER

Gelenler: Smoralek (Bolton), Iván Bolado (Elche), Portilla (Ponferradina) Valle (Ponferradina), Vitolo (Aris), Sarmiento (Xerez), Juanjo (Alavés), Ismodes (Eibar), Arana (Castellón), Crespo (Sevilla), Morris (Panathinaikos), Marc Torrejón (Espanyol), Geijo (Levante), Pape Diop (Nástic), Sepsi (Benfica), Luis García (A.Madrid)

Gidenler: Gonçalves (Guimaraes), Zigic (Valencia), Garay (R.Madrid), Pereira (Villarreal), Valera (A.Madrid), Muñiz (Málaga), Luccin (Zaragoza), Marcano (Villarreal), Valle (Castellón), Portilla (Gijón), Ismodes (De Cristal)

ATLETİC BILBAO

Gelenler: Díaz de Cerio (Real Sociedad), Lafuente (Sporting), Tiko (Eibar), Zubiaurre (Elche), Óscar de Marcos (Alavés), Xabi Castillo (Real Sociedad), Mikel San José (Liverpool)

Gidenler: Tiko, Lafuente (Numancia), Casas (Cartagena), Joseba (Hércules), Garmendia (Numancia) I. Vélez (Numancia), Balenziaga (Numancia), Murillo (Salamanca)

İspanyollar, Wenger'i çileden çıkardı


İspanyol ve İngiliz basınında yaz aylarından bu yana Fabregas-Barcelona, Fabregas-Real Madrid ilişkisi haberleri, en sonunda Arsenal'in Fransız hocası Wenger'i kızdırdı.

Wenger, İspanya'dan gelen transfer haberlerinin Fabregas'a zarar verdiğini söyledi.

Wenger'in açıklamalarından satır başladı:
  • Gazetelerde çıkan haberler ve makalelerin hepsi çöplük.
  • Herkes işine odaklansın. Bu haberler herkesi yıpratıyor.
  • Çıkan haberlerin hepsi çok sinir bozucu.
  • İspanya'da kulüp yönetmek ve çalıştırmak spordan çok politik odaklı.
  • Ne zaman İspanya'da başkanlık seçimleri olsa, kişiler isimlerini duyurmak için bu yollara başvuruyor.
  • Tek bir oyuncu bile satmayacağız.
Arsene Wenger, sinirlenmiş sinirlenmesine de, yaz ayları başında Real Madrid'le arasında geçen transfer haberlerini de hatırlatsalarmış kendisine.

Takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan bir teknik direktör varken, hangi oyuncu takımda kalmak için uğraş verir ki?

5'te 5 geliyor



İspanya Kral Kupası, İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sonrası sadece iki Süper Kupa kaldı.



Bugün birini daha alıyoruz. İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanmıştık. Bugün 4 yapar alırız.

Haftaya lig başlıyor. Uzun bir Barça analizi yazmayı planlıyorum, perşembeye kadar.