16 Kasım 2009

İşin cılkı çıktı, kalan suyu sıkılıyor

Biri bildiğin ...... (noktalı yerlere isteyen istediğini getirsin), diğeri üç kelimelik bilgisi ile ve sansasyon yaratacak kelimelerle konuşan ne olduğu belli olmayan bir 'yazar'. Bu ikilinin röportajından çıkabilecek tablo ancak budur zaten.

Helin Avşar'ın 'gazeteciliğe' nasıl adım attığını biliyorum. Gazeteport'un sahibi Yavuz Semerci, "Salak, malak millet okur böyle tipleri. Merak uyandırır, ne yazdığı önemli değil" sözleriyle, piyasaya saldı. Sonra Habertürk, bu kadını 'gazeteci' vasfıyla ve tıpkı Semerci'nin refleksiyle işe aldı.

Diğer tipi sadece iki kez dinleyin, aynı kelimeler ve aynı bilgilerle konuştuğunu anlayacaksınız. Okuma zahmetine girmiyorum haliyle.

Röportaj Ayşe Armanvari bir biçimde yapılmış. İçerik sıfır, seksist tavırlar ve fotoğraflarla etlerini sattırmayı hedeflemekte.

Sorun bunların ne yazdığı, nasıl fotoğraf verdiği filan değil. Umrumda değil çünkü zaten takip etmiyorum. Ama bu iki tipin piyasada 'gazeteci' titriyle dolaşması, sokaktaki insanların, bu iki malı 'gazeteci' diye bilmesi, büyük sorun. Toplumun gazeteci algısı bu gibi tipler sayesinde, nerede olduğunu hepimiz görüyoruz.

Kimsenin inanmadığı, çıkar uğruna haber yapan, tetikçilik peşinde koşan ve habere haber gözüyle bakmayan insan topluluğu biçiminde bakılıyor, gazetecilere.

Bunlara kalem verip, köşelere çıkartırsan, halkın algısının da böyle olmasına kimse şaşırmasın. Kimse kusura bakmasın ama medyada büyük paraların dönmesiyle günde güne kalitesi azalan gazetecilik mesleği ayaklar altında ve bunu da kendisine 'gazeteci' diyen adamlar sağlıyor. En münasip taraflarınıza kına yakın.

Arsenal'e, Van Persie'den kötü haber


Arsenal Kasım ayını sevmiyor. Kadrosundaki oyuncuların büyük bölümünün sakatlığı Kasım aylarına denk geliyor.

Benzer bir haber, sezona harika bir başlangıç yapan van Persie'den geldi.

Van Persie, Cumartesi günü Hollanda Milli Takımı’nın İtalya ile 0-0 berabere biten dostluk maçında ayak bileğindeki bağların koptuğunu belirterek, "4 ila 6 hafta forma giyemeyeceğim" açıklamasında bulundu.

Şampiyonluk kovalayan Arsenal için gerçekten de çok kötü bir haber. Çünkü Hollandalı golcü Premier Lig’de bu sezon 11 maçta 7 gol kaydetti. Ve özellikle de son maçlarda harika performans sergiliyordu. Wenger, muhtemelen dövünüyordur şu an...

Motorsun sen, motor kal


Bu motor tipli karıya ağır tahrik suçundan gerekli cezai işlemin yapılıp yapılmayacağını merak ediyorum..

Ama takdir etmek gerekir, plan zekice. Maç başlamadan önce ufak bir çocuğa giydirilen Fenerbahçe forması ile yapılanlar ve maç ortasında bir kadın.

Yani çocuk ve kadın üstünden yapılmaya çalışılan provokasyon sonucu ortaya çıkanları "Kadınlara ve çocuklara saldırdılar" noktasına getirmeye çalışmak. Ya gerçekten iğrençsiniz ve bu yıl daha da tiksindirici bir hal almaya başladınız.

Bu arada motor tipli hatunun ismi Ayşe Demet Karabulut ve yanındaki arkadaşı Hakan Zat adliyeye sevkedilmiş olaylara karışanlarla birlikte. Bu motor tipli hatun, olaylı Fenerbahçe-Efes Pilsen maçında da, olay çıkartanlarla birlikte gözaltına alınmış. Sanıyorum, kendisi kadrolu provokatör...

De Nigris kalbine yenik düştü



Haydaaaaa, sabah sabah tatsız bir haber daha. Meksikalı De Nigris geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüş. Acayip tadım kaçtı.

Patır patır ölüm haberleri geliyor futbol dünyasından. Enke'nin hemen ardından gelen bu haber iyiden iyiye can sıktı. Maskesi halini hiç unutmayacağım....

Fotoğraf: http://www.ael1964.gr/

Günün denklemi


Lincoln > Elano

Hagi > Lincoln

Felipe < Elano

Ilic > Lincoln

Hagi > Felipe

Türk spor basını gün geçtikçe yavşaklaşmaktadır ∞