13 Ocak 2010

Çok yaşa sen Cevat Prekazi



Yoruma gerek yok. Benim için Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanelerinden biridir. İzlemeyenler çok şey kaçırdı, hatta çok fazla şey.

O kadar çok unutulmayan golü var ki. Herkes için Monaco maçındaki golü efsanedir. Elbette efsanedir ama benim en unutamadığım golüyse Ali Sami Yen Stadı'nda Malatyaspor'a attığı goldür.

Yaklaşık 30 metreden vurduğu frikik (eğer hafızam beni yanıltmıyorsa) Carlos'un koruduğu kale direğinden döndü. Frikik atan adam ne yapar, vurur ve topa bakar. Prekazi 18 çizgisinin üstünden, direkten dönen topa vurdu ve gol oldu.

Olayı canlandırın hafızanızda ve ne muhteşem bir gol olduğunu düşünün. Cevat gerçekten inanılmaz bir futbolcuydu ve hayatımda gördüğüm en iyi frikikçiydi.

Keşke eski görüntülerini bir araya toplasalar ve bir DVD haline getirip Galatasaray Store'larda satsalar.

Çok yaşa Cevat Prekazi....

Zidane'ı pul yaptılar


Fransa Ulusal Posta Servisi, efsanevi futbolcu Zinedine Zidane'ı pul haline getirdi.

Ülkeniz için önemli insanları ve olayları pul haline getirmek, onların unutulmamasını sağlar. Türkiye'de bir Metin Oktay, Can Bartu, Lefter, Baba Hakkı ya da Gündüz Kılıç'ın pulunun olmaması büyük kayıptır ve büyük ayıptır.

Biz ölü sevici toplum olduğumuz için genelde yaşayan insanlar için bu tip hadiselere girmeyiz. Biraz örnek almak lazım, biraz da görmek lazım.