2 Nisan 2011

YGS (Yine Gençleri Siktiler)


ŞİFRELEME NASIL ÇÖZÜLÜYOR?

Matematik testinde ağırlıklı olarak uygulanabilecek şifreleme yöntemini çözmek çok basit. 40 soruluk matematik testi bu yöntem sayesinde yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor. Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor. Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru cevap o şık oluyor. Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru cevap olarak çıkıyor. Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor.

ÖRNEK SORULAR

Matematik Testi 4’üncü soru:


2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır
A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002
Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz. Yeni sıralama:
A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.
D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4’üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13’üncü soru:

Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?
A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11
A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz. Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22’inci Soru:

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20
A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50
şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30’dur. Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.

Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler bunlar. Milyonlarca gencin emeği çalınıyor. İnsanlar evine et almıyor, tavuk almıyor, balık almıyor, yemeğinden, içmesinden keserek çocuklarını dersanelere gönderiyor, binlerce lira vererek.

Geçen yıl sorular çalındı, bu yıl şifrelere yöntemleri ile matematik testinde 40 sorudan 37'si Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularının da 50'si çözülüyor.

Birileri beyinsiz, embesil, cemaat çocuklarını üniversiteli yapmak için götünü yırtıyor. Bu beyinsiz, embesil piçleri önce üniversiteli yapıyorlar, ardından başka sınavlar yöntemiyle devletin kadrolarına yerleştiriyorlar.

Bunların hepsi deccal.

Eğitim sisteminde durum bu, ya sağlık sistemi?

Sağlık sistemi de, benzer sahtekârlıklarla dolu. Cemaatlere ait özel hastenelerde yeni doğan, sağlıklı bebekler hasta gibi gösterilip günlerce yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Her gece için devletten bir çocuk için 1500 TL para alıyorlar. Binlerce bebek doğuyor gerisini siz hesap edin.

Şerefsizlik, sahtekârlık, vicdansızlık v.s. v.s. ne ararsanız bu zihniyetin ürünü. Ama ağızlarından din, iman düşmüyor.

Ne kadar tiksinti verici ve ne kadar iğrenç bir durum. Tüm bunları vicdanlarına sığdırabiliyorlarsa, geceleri rahat rahat uyuyabiliyorlarsa, ne söylesek az gelir.

Sınavın ismini başlıkta görüldüğü üzere değiştirsinler. Yaptıklarının ruhuna daha uygun çünkü.

Kim korkar ağlak imamdan


Kör cahil, eğitimsiz bir imam ancak Türkiye ya da benzeri ülkelerde böylesine güçlenir.

Ne zaman, cemaat denen sikindirik organizasyonun mali kaynakları araştırılır, o zaman her şey ortaya çıkar.

Bütün büyüleri para ve tabii ki beraberinde güç. İliklerine kadar inanç sömürüsü içindeler. İlginç bir biçimde Türkiye'de herkes bu şebeklerden korkuyor.

Ağızlarından "sevgi, saygı, hoşgörü" kelimeleri düşmüyor ama kendileriyle bugüne kadar mücadele etmiş ya da karşılarına dikilmiş herkese karşı rövanş peşindeler.

Ucundan, köşesinden, kenarından bunlarla birlikte olan, bir anda zenginleşiveriyor. Babamın birkaç arkadaşı var gayet iyi biliyorum. Sıradan bir kumaşçıyken, tekstil devi haline gelenler; Yeşildirek'te, Mahmutpaşa'da, Eminönü'nde ufacık dükkanlardan çıkıp şimdi Türkiye'nin en büyük firmaları olanlar.

Türkiye'deki pek çok siyasi kendileriyle iyi geçinmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Gazetelerinde, televizyonlarında paralı askerleri aba altından sopa gösteriyor, "Biz olmadan oy alamazsınız" mesajı veriyor.

CIA tarafından kollanan, ABD himayesindeki bu imamın korkulacak yanı yok. Olsa olsa katıla katıla gülerim. 5 dakikanızı ayırın ve bir videosunu izleyin. Ağzımla gülmedim, o kadarını söyleyebilirim.

Hakikaten bir tanesinin suratında annemin deyimiyle "Nur yok." Bu kadar mı pis suratlı ve hain tip olur!

Altı üstü imam işte. Birilerinin kendisiyle işi bittiğinde kiraz çekirdeği gibi tükürüp atacaklar, sonra ağlama seanslarına devam eder. Biz de götümüzle güleriz...