6 Eylül 2009

Sharapova-Oudin maçı bir harikaydı

Türkiye-Estonya maçını izlemektense ABD Açık'ı izlerim düşüncemde yanılmadığımı görmek beni mutlu etti.

Önce Verdasco-Haas maçını izlerken, Melanie Oudin-Maria Sharapova maçına döndüm, orada bağlantı koptu. Milli maçın sonucunu bile livescore'dan öğrendim.

17 yaşındaki Oudin tıpkı ikinci turda geçtiği Dementieva maçında olduğu gibi ilk seti kaybetti. Ancak Sharapova'nın 21 çift hatası ile 63 basit hatası maçı kaybetmesini sağladı.

Oudin'in özellikle ikinci setin ortalarından itibaren çizgi önüne vurduğu toplar Sharapova'nın tüm oyun konsantrasyonunu bozdu. Buna bir de, ABD'li Oudin'e tribünlerden gelen destek eklenince, Maria 10 maçta yapmayacağı hataları tek maça sıkıştırdı.

İstatistiklere baktığımızda, ilk servislerin oyuna girmesinde yüzde 63'e 56'lık Sharapova üstünlüğü varken, ikinci servislerde ise yüzde 42'ye 30'luk Oudin üstünlüğü göze çarptı.

Sonuçta önce Dementieva sonra Sharapova'yı devirdi Oudin. ABD Açık'ın en büyük sürprizi konumunda. Bundan sonra çok daha yoğun bir seyirci desteği olacağı kesin ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim, cidden yenetekli bir oyuncu. Daha 17 yaşında ve Dementieva-Sharapova maçlarında en büyük eksiği servisleri göründü, onun dışında gayet yetenekli.

Maçı izlemeyenler çok şey kaybetti diyebilirim, çünkü cidden harikulade bir maç oldu. Sonucu belli Türkiye-Estonya maçını izlemektense yüz kere tercih ederim ABD Açık'ı izlemeyi.

Hiç yorum yok: