19 Ocak 2010

Türk hakemliğinin mutlu günü


Okan'ın ayağının kırıldığı pozisyonda kafasını yana çevirmeye gerek duymadığı andan itibaren sevmedim. Sonra televizyonların vazgeçilmez ismi oldu.

Her konunun bilir kişisi gibi ortaya çıkarttılar, sivriliği ve dikkat çekiciliği yüzünden.

Türk hakemlerinin selameti açısından ekranlarda bulunmaması gerektiğini düşündüm. Tipik bir Türk karakteri. FIFA'nın kural kitabını yok sayarak "Penaltı penaltı gibi olmalı" gibi bir anlayışı bu ülkede insanlara aşıladı. Gözün gördüğünü perdeleyip başka yorumlar getirdi pozisyonlara. Rüzgârın yönüne göre yorumlar yapıp, her takımdan hatırı sayılır derecede düşman edindi.

İhale bitti, kulüpler fişi çekti ve Erman Toroğlu istenmeyen adam ilan edildi. Yüzümde mutlu bir gülümseme belirdi. Bundan sonra Türk hakemleri artık daha ileri gidecektir bundan eminim.

Muhtemelen gazetedeki köşesinden; kinini, nefretini daha belirgin kusacaktır ancak ekranda görünmezsen yok olmaya mahkûmsun bu ülkede. O yüzden sinek vızıltısı şeklinde çıkacaktır sesi.

2 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Bu kovulmanın arkasında aziz yıldırım'ın büyük etkisi olduğu söyleniyor.. Eğer hakikaten doğruysa her fırsatta sözümona "türk futboluna olan katkıları" bahsedilen aziz'in en futbola en büyük katkısı işte bu kovulmanın arkasındaki etkisi olacaktır.

akakiyeviç dedi ki...

Bu adam işsiz kalmaz.Her kanalın böyle boşboğaz insanlara ihtiyacı var reyting yapmak için.

2-3 hafta sonra Kanaltürkte çıkar nasıl olsa.
Kanaltürk böyle adamları TV'ye çıkartmayı çok sever.