1 Ağustos 2009

Pancar pezik değil mi, ciğer ezik değil mi?

Galatasaray'ın yeni transferi Elano'nun imza töreni sırasında, 'basın' mensuplarının birinden gelen "Transferlerde değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusunu soran zat-ı muhterem kişiye olası sorular demeti.

1- Patronuna "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusunu sorabilir misin?
2- Aziz Yıldırım'a bu soruyu sorabilir misin?
3- Sırıtarak soru sormak her zamanki üslubun mu yoksa genelde 'gevşek gevşek' sırıtır mısın?
4- Suyla olan derin ilişkinden ötürü eşeği suya göndersem tepkin ne olur?
5- Florya'daki bu rahatlığın nereden kaynaklanıyor?
6- Sana biskrem versem yer misin?
7- Pancar pezik değil mi, ciğer ezik değil mi? Ben sevdim eller aldı, bana da yazık değil mi?

Almanya Kupası'nda sürpriz yok

Almanya'da futbol sezonu, kupa (DFB-Pokal) heyecanı ile başladı. Şu ana dek oynanan maçlarda sürpriz sonuç yaşanmadı. İsterseniz sonuçlara bir göz atalım...

SONUÇLANAN MAÇLAR

Babelsberg-Bayer Leverkusen: 0-1
Braunschweig-Kaiserslautern: 0-1
Ingolstadt-Augsburg: 1-2
Osnabruck-Hansa Rostock: 2-1
VfB Lubeck-Mainz: 2-1
Wehen-Wolfsburg: 1-4
Dresden-Nürnberg: 0-3
SG Sonnenhof Großaspach-Stuttgart: 1-4
Paderborn-1860: 0-1
SpVgg Weiden-Dortmund: 1-3
SV Elversberg-Freiburg: 0-2
FSV F'furt-M'Gladbach: 1-2
U'haching-Bielefeld: 0-3
Emden-Köln: 0-3
Germ. Windeck-Schalke: 0-4
Magdeburg-Cottbus: 1-3
TB Berlin-KSC: 0-2
Burghausen-Ahlen: 3-4 (penaltılar)
Pr. Münster-Hertha Berlin: 1-3

Avrupa transfer piyasasında bugün

Avrupa liglerinde yeni sezon öncesinde, transfer piyasasında büyük hareketlilik yaşanıyor. Bundesliga, Seri A ve Premier League'de forma değiştirmeye hazırlanan oyuncuların sayısı azımsanacak gibi değil. İşte bunlardan birkaçı...

POGREBNIAK, STUTGART'A DOĞRU

Golcüsü Mario Gomez'i Bayern Münih'i kaptıran Alman temsilcisi, Zenit St. Petersburg ve Rus Milli Takımı'nın golcüsü Pavel Pogrebnyak'ı renklerine bağlamaya çok yakın.

Transferin önümüzdeki hafta biteceği haberleri gelirken, Stuttgart'ın basın sözcüsü "Tıbbi muayeneler sonrası Pazar ya da Pazartesi günü bu transferi noktalayacağız" dedi.

PIRLO GİDİYOR, LUIS FABIANO GELİYOR

En önemli oyuncusu Kaka'yı kaybeden AC Milan şimdi de Pirlo'nun Chelsea'ye vermeye hazırlanıyor.

Teknik direktör Leonardo, takıma mutlaka 1-2 takviye gerektiğini belirtirken, Milan'ın Brezilyalı golcü Luis Fabiano için 20 milyon Euro'yu gözden çıkarttığı belirtiliyor. Milan Pirlo'dan doğacak boşluğu Hollandalı Wesley Sneijder'la doldurmak istiyor.

DE ROSSI ARSENAL'İ REDDETTİ

Toure ve Adebayoor transferleri ile kasasını dolduran Arsenal, Daniele De Rossi'den umduğunu bulamadı.

Romalı oyuncu düzenlediği basın toplantısında, "Arsenal mı? Roma'da tarif edilemez şeyler yaşadım ve burada kalmak istiyorum" açıklamasını yaptı.


LESCOTT'A KARŞI SENDEROS KOZU

Manchester City'nin Joleon Lescott için yaptığı 18 milyon sterlinlik teklifi reddeden Everton, olası bir ayrılık durumunda İsviçreli Senderos'u yedekte tutuyor.

Arsenal'e 6 milyon sterlinlik bir teklifle gitmeye hazırlanan Londra ekibi Manchester City'nin Lescott inadına yenilmek üzere.

Elano'nun gidişi Robinho'yu üzdü

Manchester City ve Brezilya Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Robinho, Elano'nun Galatasaray'a gidişinden büyük 'acı duyduğunu' söyledi.

Brezilyalı süperstar Robinho, menajer Mark Hughes'e, Elano'nun Galatasaray'a transferi konusunda fikrini değiştirmek için ikna etmeye çabaladığını ancak bir sonuç alamadığını dile getirdi.

Çok iyi bir takım arkadaşı ve dostunu kaybettiğini belirten Robinho, "İnanıyorum ki, Elano yeni takımında kral olacaktır" diye konuştu.

Wenger, Viera için kapıyı açtı

Transfer döneminde Kolo Toure ve Emmanuel Adebayor gibi iki yıldızını kaybeden Arsenal, eski oyuncusu Patrick Viera'yı transfer etmeye hazırlanıyor.

Arsenal'in Fransız teknik direktörü Arsene Wenger, "Ben O'nun Arsenal'e gelmek istediğini biliyorum. Patrick bizim için her zaman bir efsane ve geri dönmesini ben de çok istiyorum. Zor bir sezon geçirdi. Ama kendisi büyük bir profesyonel" sözleriyle, Fransız oyuncuya, kulübün kapılarını sonuna dek açtı.

Wenger'in, Viera'yı istemesinin en büyük nedenlerinden birinin, genç bir ekip olan Arsenal'e saha içinde liderlik yapacak olması.

TOTTENHAM DA VIERA'YI İSTİYOR

Fransız oyuncu Viera'yı Premier Lig'de tek isteyen kulüp tabii ki Arsenal değil. Tottenham Teknik Direktörü Harry Redknapp da, Fransız oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini açıkladı.

Tottenham ve Arsenal arasındaki Viera savaşında, geçmiş de düşünülürse kırmızı-beyazlıların daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.

Alonso gidiyor, David Villa geliyor

Liverpool, Real Madrid'in ısrarla istediği Xabi Alonso transferine yeşil ışık yakarken, bu transferden sağlanacak kaynakla İspanya Milli Takımı ve Valencia'nın parmak ısırtan golcüsü David Villa'ya yönelecek.

Liverpool menajeri Rafael Benitez, milli takımda büyük uyum gösteren Torres-Villa ikilisini Anfield'da görmek istiyor.

Real Madrid'in Xabi Alonso için gözden çıkardığı 30 milyon sterlinlik teklifin her an kabul edilebileceği belirtilirken, Valencia cephesinde ise Villa transferine nasıl baktığı konusunda bir yorum gelmedi.

İKİNCİ TERCİH AQUILANI

Liverpool'un bir başka gözdesi ise Alberto Aquilani. David Villa transferi gerçekleşmezse Roma'nın finansal durumu da göz önüne alınarak, reddedemeyeceği bir teklifle Aquilani için Liverpool yolu görünecek.

Real Madrid'in tadı yok

Cristiano Ronaldo, Kaka ve Benzema gibi flaş transferlere imza atan Real Madrid, Barış Kupası yarı final maçında İtalyan ekibi Juventus'a 2-1 yenilerek, elendi.

Madrid'in eski oyuncusu Cannavaro'nun maçın daha başında bulduğu golle 1-0 geriye düşen Real Madrid, 41. dakikada Ronaldo'nun penaltı golüyle durumu 1-1'e taşısa da, 49'da Salihamidzic'in golüne engel olamadı ve 2-1 yenildi.

REAL S.O.S VERİYOR

Yaptığı transferlerle tüm dünyanın konuştuğu takım haline gelen Real Madrid'in tüm maç boyunca defansif anlamda eksiklikleri göze çarptı.

Futbolun artık daha defansif kurgular üstüne inşa edildiği ve gol yememenin, gol atmadan önce geldiği günümüz futbolunda, Real Madrid'in orta sahasında ve defansında ciddi sıkıntılar var. Zaten Pellegrini bu yüzden Xabi Alonso konusunda bu kadar ısrarcı (Eli kulağında bitmek üzere transfer 30 milyon sterline anlaşıldı). Çok muhtemeldir ki, El Galacticos defansına da takviye yapmak isteyecektir.

FUTBOL TERCİHİNİZ NE?

Hangisi doğru diye sorgulamadan edemiyor insan. Yani sonuca gitmek uğruna berbat bir futbol anlayışına teslim olmak mı yoksa her maç yürekleri ağıza getirecek ve her sonuca açık hücum futbolu anlayışı mı? Kişisel olarak tercihim, yüreğimin ağızıma gelmesi olurdu.

Ancak sadece futbolda değil hayatın her anlamında herkesin beklentisi sonuca ulaşmak. Nasıl ya da ne şekilde ulaştığınızın da bir anlamı yok. Yeter ki, istenilen hedefe ulaşın.

KUPANIN DİĞER FİNALİSTİ ASTON VILLA

Barış Kupası'nda yarı finalin diğer ayağında ise Aston Villa ve Porto arasındaki maçta gülen taraf 2-1'le İngiliz ekibi oldu.

Emile Heskey ve Sidwell'le 2-0 öne geçen Villa, maçın son dakikasında Hulk'un golüne karşın maçı 2-1 kazandı.