6 Haziran 2011

O levhalar götünüze girsin



Esenyurt'ta Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’un ismini taşıyan Tonguç Baba Caddesi’nin ismi Kiler Caddesi olarak değiştirilmiş.

Caddeye ismini veren Kiler, bildiğiniz Kiler Holding'in Kiler'i.

Esenyurt Belediye Başkanı Akp'li Necmi Kadıoğlu. Deniz Gezmiş heykelini bir gece yarısı buhar eden kişi.

Heriflerin hepsinin davranışları çok garip. İktidar olmak dışında, ülke babalarının mallarıymış gibi davranıyorlar. Başbakan istiyor heykel yıkılıyor, belediye başkanı istiyor cadde ismi değiştiriyor, bakan istiyor yol değişiyor, atadıkları müdür istiyor taht lojmana konuyor. Heriflerdeki görgüsüzlük o kadar ileri boyutta ki, TOKİ Başkanı'nın babasının ismi okula veriliyor.

İsteklerinin sınırı yok. Ya da o sınır nereye kadar ulaşıyor bizim haberimiz yok. Hadi diyelim ki, ismi değiştirdiniz, "Kiler Caddesi" ne lan! Holding isimleri ne vakitten beri caddelere, sokaklara isim oluyor.

Yetmez amına koyayım! Caddelere isim vermekle de yetinmeyin. Milleti; bu marketlerden alışveriş yapmaya, bu hastanelere gitmeye, bu gıda ürünlerinden almaya zorlayın. Zaten başbakan yardımcısı da, alınacak gazeteyi belirliyor. O kadar önemli değil, yapılırsa kimsenin gıkı bile çıkmaz. Çıkarsa da, basarsın gazı, koyarsın copu, hiç olmadı tıkarsın hapishaneye.

Geçmişe dair her şeyi yavaş yavaş silip atıyorlar. Belirgin izlere karşı yıpratma, kirletme politikası, daha uçucu izlere karşıysa direkt olarak yıkım işlemi var.

Küstahlık derecesindeki kibirlerin nefret ediyorum. Sadece bunlara özel bir durum değil, genel bir nefretim vardır ama bunlarda daha da nefret ediyorum.

Başbakanı TBMM'de salya sümük ağlayan, Esenyurt'un belediye başkanı Kadıoğlu'ndan incilerle bitirelim, "Şimdi size Esenyurt’ta caddelere konulan isimleri tek tek sayacağım: Doğan Araslı Caddesi, Sırrı Atalay Caddesi, Aşık Şenlik Caddesi, Adile Naşit Caddesi… Hele bir isim söyleyeceğim ki, saçlarınız diken diken olacak: Deniz Gezmiş Caddesi... Ama merak etmeyin ben gereğini yapıyorum."

Adile Naşit lan, Adile Naşit. Bu kadına karşı bile nefretleri var. Ananızı mı sikti, götünüzü mü parmakladı?

Kiler Caddesi, çok yaratıcı. Jetpa, Kombassan, Ülker, Medical Park'la da taçlandırın Esenyurt caddelerini. Olmadı çevrenizdeki orospu çocuklarının babalarının, analarının isimlerini verin.

Yetmez ama evet. Belki TRT'den bir spor, bir şarkı türkü, ne bileyim bir kadın programı kapmak için Yetmez ama evet diyenleri şimdi daha iyi anlıyorum.

Ananızın amının ismini verin caddelere, sokaklara.