28 Aralık 2009

Beckham AC Milan'la antrenmanda


David Beckham'ın 2010 Güney Afrika inadı sürüyor. Görünen o ki, 2010'da o da, takım arkadaşlarıyla birlikte uçaca binecek.

Capello, bugün İtalyan basınına "Ben yaşa değil, kaliteye bakarım. Beckham çok kaliteli bir oyuncu. Ciddi, profesyonel ve de dünya kupasına da çok önem veren bir oyuncu" diyerek, sinyali çaktı.

Beckham da, AC Milan'la sözleşme imzalayarak ve kuvvetle muhtemeldir ki, forma giyerek 2010 için elinden geleni yapıyor. Bugün geldiği İtalya'da vakit geçirmeden antrenmana çıktı.

Güney Afrika'ya giderse, ne gibi bir etkisi olur bilinmez ama bu çabasını takdirle karşılamıyor da değilim. Kendisini çok da seven biri olmayarak....

Modric futbolu özlemiş


Ağustos ayı gibiydi, Birmingham maçında ayağı kırıldı Hırvat gencin. Noel, yeni yıl iplemeyen Premier League'nin bugünkü ilk maçında Tottenham ve West Ham United karşı karşıya geldi.

Luka Modric, futbolu ne denli özlediğini 11. dakikada attığı golle gösterdi. White Hart Lane de, kendisini özlemiş...

Haberi ilişkilendirirken, insanlıktan azalmak

River Plate'in genç yıldızı Diego Buonanotte'nin ölümle pençeleştiği haberini bilmeyen ya da okumayan yok gibidir. Şimdiden acil şifalar kendisine.

Bu genç adamın, ölümle burun buruna gelmesi pek ilgi çekmemiş olacak ki, Milliyet haberi "Beşiktaş'ın listesinden, ölüm döşeğine!" şeklinde sunmuş.

Her olguyu, her haberi "biz"leştirme çabası, bazen böyle iğrenç işlerin yapılmasına neden oluyor. Bir adam ölümle savaşıyor ama bunların derdi "Nasıl olur da, habere daha çok ilgi çekmek için, Türkiye'ye ait unsurlar serpiştiririz içine" düşüncesi.

Bunların normalleşeceği yok, aksine düzgün olanlar bile bunlara benzemeye başladı. Demek ki, bu işin doğrusunu başından beri bunlar yapıyormuş! Öyle ya, adam gibi haber verenler, neden bunlara benzesin yoksa?

Ne söylesem boş. Her seferinde sesimi çıkarmayacağım diyorum ama her gördüğümde de sinirlenmekten ve yazmaktan kendimi alamıyorum.

Not: River Pla-te yazmayı bilmiyormuşuz bugüne dek. Onu da öğrenmiş olduk.