7 Ekim 2009

Günün pulu bu kez Ferguson'dan

Harikulade bir Arda tespiti

Yazı Mehmet Demirkol'a ait. Okumayan var mıdır bilmiyorum ama herkesin okumasında fayda var.

Arda klişe olmasın

Hikmet Abi formülü


Hikmet Çetin, bu ülkenin en saygıdeğer siyasetçilerinden biridir. Bugüne dek yaptığı görevler, siyasi çizgisinde olumsuzluklar görebilmek mümkün değil.

Çetin'in, Beşiktaş'taki muhalif kanattan gereken desteği alacağı ve başkanlık için yeterli sayıda oyu alacağından da kuşku yok.

Fakat ne var ki, Hikmet Çetin Beşiktaş Spor Kulübü'ne başkanlık yapabilecek yapıda değil. Daha doğrusu Türkiye'de bir futbol kulübüne başkanlık yapamaz. Ilımlı adamları sevmez, futbol ailesi. Kavgacı, her söylediği olay olan, despot ya da diktatör yapılı insanlar daha yeğdir.

Futbol çevreleri, böylesi mülayim insanları yerden yere vurmak için hep fırsat kollar. Tabii ki Hikmet Çetin'in bir ağırlığı söz konusu ancak "Seba gitsin Ahmet dursun" diyen tribünler dahil bir süre sonra Hikmet Çetin de, eline bavulunu alıp gider.

Çetin; kavgayı, mücadeleyi sevseydi CHP içinde yapardı bunu. O hep, bu tip karmaşalardan uzak, bürokrat çizgisini korudu.

Bir gerçek var ki, eğer Hikmet Çetin Beşiktaş başkanlığına seçilirse, futbol camiasında parmakla bile gösterilemeyecek sayıdaki saygın kişilerden biri olacaktır. Şahsen bu tip insanların varolmasını gönülden istiyorum.

Umuyorum, Hikmet Çetin başkalarına yapıldığı gibi yem edilmez ve kuyruğuna teneke bağlayıp gönderilmez, başkan seçildigi taktirde.