2 Aralık 2009

İverson yuvasına döndü

Geçtiğimiz günlerde kariyerini sonlandırdığını açıklayan Allen Iverson, yuvası Philadelphia 76ers'a döndü.

Philadelphia 76ers Genel Menajeri Ed Stefanski, 34 yaşındaki Iverson ile anlaştıklarını, deneyimli oyuncunun ilk maçına Pazartesi günü Denver Nuggets karşısında çıkacağını söyledi.


Kariyerine 1996 yılında 76ers’ta başlayan Iverson, burada 10 yıl oynadıktan sonra Denver Nuggets, Detroit Pistons, son olarak da Memphis Grizzlies’de forma giymişti.

14 yıllık kariyerinde 27 sayı ortalaması tutturan Iverson, 10 kez All-Star, 4 kez de NBA’in en skorer oyuncusu oldu.

Celtic taraftarından istenen

İskoç işçi sendikaları, Celtic taraftarlarına, Hapoel Tel Aviv maçında Filistinlilerle dayanışma adına Filistin bayrakları sallamaları çağrısında bulunmuş.

Tabii Celtic taraftar gruplarından ret yanıtı gelmiş. Gerek kulüp yönetimi, gerekse de İskoç İşçi Sendikaları, İsrail ve Filistin barışına uzun vadede destek konusunda bayrakların sallanmamasını istiyor

Bu dünyada her ülkeyi rahatlıkla eleştirebilir ve protesto edebilirsiniz ama ne hikmetse, İsrail'i eleştiremiyorsunuz. Bunu yaptığınız anda anti-semitist oluyorsunuz.

Türkiye'de bir yasa çıkartılsa ve her türlü Türkiye eleştirisi Türkiye düşmanlığı sayılsa, sonra bunu da uluslararası yasalarla uygulatsa nasıl olur acaba?

İsrail, Filistin'de her gün insan öldürüyor. Herkesin "Milenyum çağındayız" diye kıçını yırttığı bir dönemde, koskoca bir duvar ördü. Çoluk-çocuk yaşlı, kadın demeden insanların üstüne kimyasal silahlar ve misket bombaları attı. Küçücük Filistinli çocukların kafasında dipçik kırdı. Sınırlarda insanlara her türlü işkenceyi yaptı. Ve bunları bütün dünya izledi.

Ama İsrail'i eleştirince anti-semitist olacağım. Hadi canım sen de...

Beytullah olmayı başarmak


Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca engelli var. Bu engelliler arasında hayatı sımsıkı tutunmayı başaranlar, hayatla bağlarını asla ve asla koparmadan yaşantısına devam eden insanlar mevcut.

Beytulah bunlardan biri. 2012 Londra Olimpiyatlarında madalya almak istiyor. Bu hayatın tüm zorluklarını birlikte omuzluyoruz, üstelik Beytullah gibi handikapları olmasına karşın.

Sanırım Beytullah olmayı başarmak çok güç.

Dünya Kupası 'pot'ları


Birinci pot: Brezilya, İspanya, Hollanda, İtalya, Almanya, Arjantin, İngiltere, Güney Afrika

İkinci pot: Avustralya, Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Honduras, Meksika, ABD, Yeni Zelanda

Üçüncü pot: Cezayir, Kamerun, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya, Şili, Paraguay, Uruguay

Dördüncü pot: Danimarka, Fransa, Yunanistan, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İsviçre

Yönümüz ne tarafta?


Reuters 'Yılın fotoğraflarını' servislemiş. Bu fotoğraf Türkiye'den. Aslında sinir bozucu bir durum.

Türkiye'ye dair fotoğraflar genelde ya bu şekildedir ya da Boğaz vapuru ve Ortaköy Camii-Boğaz Köprüsü kesişmesidir.

Sinir bozucu olan durumsa bu fotoğraf. Benim açımdan "Aman dünya bizi nasıl tanıyacak?" gibi bir endişem yok. Kimsenin yargıları beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Din, vicdan özgürlüğü diye bas bas bağıranların aldıkları minare yasağı kararını herkes gördü. Avrupalılar uygar görüntülü barbarlar benim için. Bu fikrimden hiçbir zaman sıyrılmadım.

Sinir bozucu olan durum, yönümüz. Biri çıkıp şunu açık açık söylese de rahatlasak. Şu saçma sapan Medeniyetler Buluşması sözlerinden de kurtulmuş oluruz. Pardon Medeniyyy-yetler Buluşması....