27 Nisan 2010

Hepiniz geberip gidin


"Bu çocuk oyunudur. 7-8 yaşında çocukların yaptıkları buna benzer bir şeylerdir. 10 kişiden 3'ü cezaevinde yattı. Geri kalan 7 çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda koruma altına alındı. Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. O zaman gelseydiniz herşeyi açıklardık size. YİBO'larda tüm Türkiye'deki gibi olay olur. Bu herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Şimdi çocuklar cezalarını çektiler. Herkes görevini dört dörtlük yaptı. Evet bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama burada Güneydoğu'da bir kız için böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor ve olmuştur. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari'nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık. Biz bunu kınıyoruz, bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari'nin balının haberini yapın."

Bu sözler Siirt'in Pervari İlçesi'nin Demokrat Partili Belediye Başkanı İsmail Bilen isimli şahısa ait. İnsanların şekillerine bakarak yargı geliştirmem ama herif neandertel dönemden kalmış. Yanındakilere bak, hepsi Kurtlar Vadisi bozması.

Bu şahıs, bütün Türkiye'nin tüylerini diken diken eden bir olay hakkında bu açıklamayı yapıyor. Hiç rahatsız olmadan, yüzü kızarmadan çıkıp medya önüne konuşabiliyor.

Ben ne kadar soyu ve sopu varsa sövdüm bu şeref yoksununa. Böyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bu tipte bir tek hücreli belediye başkanlığı yapıyor. Buna oy veriliyor, bu maaş alıyor o işten.

O kadar açık ve net bir biçimde, olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor ki, her açıklama biraz daha belli ediyor olayları. Bu işi, o çocukların yapıp yapmadığı bile şu noktadan sonra tartışmalıdır.

Bu ülkede yaşadığım için, bu insanlarla aynı oksijeni kullandığım için kendimden tiksinir hale geldim.

Bu herife oy veren embesillere de, bu herifi belediye başkanı olarak o koltukta tutanların da ağzının tam ortasına sıçayım.