11 Mart 2010

Etiyopya'daki Trabzonsporlular


Fotoğraf Etiyopya'dan. Acayip hoşuma gitti, paylaşmak istedim.

Trabzonlu arkadaşlar, fotoğrafı istediği gibi kullanabilir.

Önce insan ol!


Emre Belözoğlu: "Galatasaray'a gol atarak gerçek Fenerli olmak istiyorum" demiş

Ben de, diyorum ki; "Önce insan ol, sonra ne istersen olabilirsin."

Taklit olarak ortalarda dolanma, seni insan imitasyonu seni...

Normalleşiyoruz canım normalleşiyoruz

Daha önce burada birkaç kez Anadolu Ajansı'na yaptığı komik hatalar nedeniyle birkaç eleştiride bulunmuştum.

Bu kez yaptıkları bir komiklik değil, sumen altı cinliğine örnek vereceğim.

Haber Konya'dan. Hatunun biri evinde 3 metrelik piton besliyormuş. Ivır-zıvır bir muhabbet. Hiçbir ilginçliği yok, evlerinde aslan-kaplan besleyenlerle ilgili birçok haber okuduk çünkü.

Neyse habere giriş aynen şu ifadelerle başlıyor: "Yenicami Mahallesi’ndeki evinde imam nikahıyla Muttalip Bademci ile yaşayan Mürüvvet Göktaş, evlerinde Hint cinsi piton yılanı besliyor."

İlk anda belki çok da anormal bir durum yokmuş gibi gelebilir okuyana, belki de benim kötü niyetli oluşumdan kaynaklanıyor da olabilir.

Öncelikle Türk Ceza Kanunu'nun 230. maddesine göre, "Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası" maddesi vardır.

Anadolu Ajansı'nın bunu öyle safiyane bir biçimde yaptığını düşünmüyorum. Hayatımızda daha önce de bir biçimde yer alan ama normal olmayan bir olgu normalleştirilmeye çalışılıyor. Bu sadece bir örnek yani imam nikahı meselesi. Ama uzunca bir süredir bu 'normalleştirme' çabası daimi olarak sürüyor.

Gündemi takip edenler fark etmiş olabilir. Elazığ'daki depremde ölenlerin sayısı 51'den 41'e indirildi dün. Peki neden olduğuna dair bir bilginiz var mı? Yoksa ben söyleyeyim. Köyde bulunan bazı kişilerin adının kayıtlara iki kez geçirildiği tespit edildi ve bu bazı kişiler imam nikahlı kadınlar. Hem kendi soyadlarıyla hem de imam nikahlı eşlerinin soyadlarıyla kayıtlara geçmiş bu kadınlar.

Buradan anladığım şu: Devlet, imam nikahı ile evlenenleri resmi olarak kayıtlara geçirmiş. Yani devlet imam nikahını tanıyor.

Başta çok normalmiş gibi geliyor değil mi? Ama öyle değil işte. Ceza yasalarına göre suç olan bir olguyu devlet tabi bir hak olarak tanımış durumda, hatta daha da ileri gitmiş resmi kayıtlara geçirmiş.

Ne kadar normalleşiyoruz farkında mısınız? Bu ülkenin başbakan yardımcısı (ismi Bülent) "Çarşaf bu ülke kadınının giysisi" diyor ama bir tane köşe yazarı bile bunu yazamıyor. Neden? Çünkü normalleşiyoruz da ondan.

Anormal azınlığın üyesi olduğumu hissediyorum artık kendimi...

Parayla saadet olmaz


Bu yıl transfere 254 milyon Euro harcanmış.

Cristiano Ronaldo: 94 milyon Euro
Kaka: 67 milyon Euro
Benzema: 35 milyon Euro
Xabi Alonso: 30 milyon Euro
Albiol: 15 milyon Euro
Negredo: 5 milyon Euro
Granero: 4 milyon Euro
Arbeloa: 4 milyon Euro.

Demek ki neymiş? Parayla saadet olmuyormuş, başarı gelmiyormuş. El Pais en güzel başlığı kullanmış "Kupalar satın alınamaz" diye.

Daha önce örneklerini Türkiye'de de yaşamıştık. Futbolda artık çok şey değişti. Tabii ki, karşındaki takım sıradan değil ancak özgüven başka bir olgu.

Türkiye'de bizim takımlarımızın asal sorunu bu zaten, yani özgüven eksikliği. Rakamlara, isimlere bakmadan işini yapacaksın. Eğer Bursaspor bu yıl şampiyon olursa, değişik bir biçimini burada da yaşayabiliriz hem de herkesin suratına inecek bir tokat şeklinde.

Real Madrid'e atılan her tokat beni acayip mutlu ediyor. Hele ki, şmampiyonluğu da alamazlarsa Pellegrini'yi asarlar, aynı mantıkla devam ederler. Artık bu yıl da Rooney, Lampard, Terry gibi isimlerle yola devam ederler.

Çünkü Real Madrid'in geleneği bu. Ama Lyon'un da geleneği daimi olarak bu iğrenç takıma yenilmemek.

Bu arada fotoğraf, Şampiyonlar Ligi'ndeki kabus sonrası ilk antrenman. Maçtan önce ukala ukala konuşanlar dut yemiş bülbül kıvamında.

Bu iş artık çok ciddi


Bu iş çok ciddileşmeye başladı. 30 bin kişinin kombinelerini yenilemeyeceği belirtiliyor. Glazer'ı bundan sonra çok daha zor günler bekliyor.

Öte taraftan Manchester United, AC Milan'ı sahada sürklase etti. Milan'ın yapabileceği hiçbir şey yoktu, 90 dakikanın bitmesini beklediler maç boyunca.

Real Madrid-Lyon maçına gelince. Lyon'un ebedi keki olma yolunda ilerliyor Real Madrid. Tam da, La Liga'da liderliği aldıkları haftada şahane oldu bu. Daha çok tokat yiyecekler.

Saçlarının esiriyim