8 Temmuz 2010

Ahtapot Paul fake çıktı


Meşhur falcımız, kapağı bile atarak Hollanda demiş. Hakikaten bu kez de bilirse, Amsterdam Meydanı'na olmadı Rotterdam Limanı'na heykelini diksinler elemanın.

Hayvan, bildiğin kapağı indirmiş aşağıya. Fark mı geliyor yoksa?

Fake sonrası: Yapılan lan salatasını. Terbiyesizler. O değil, hayvan hakları savunucuları ayaklanmış Paul için. Elemanın psikolojisi bozuluyor diye eylem yapmaya hazırlanıyorlarmış.

Galatasaray'da bir UNICEF elçisi


Bak şimdi görün siz basındaki dezenformasyonu. Lorik Cana için neler yazılıp çizilecek bu ülkede. Kasaplıktan tut, hayvanlığa kadar gider. Şimdiden potansiyel kırmızı kart suçlusu olarak ortalara salınacak bu fikirler ve herkesin beynine kazınmasını sağlayacak.

Ben kendi adıma notumu düşeyim, sonra hatırlatmasını da biliriz. Lorik Cana, UNICEF elçisidir, fotoğrafta görüldüğü üzere. Arnavutluk ve Kosova'da iki halk adına barış elçiliğini yürütüyor.

Lorik Cana için daha şimdiden çirkin haberler başladı ama bunun şiddeti dehşet artacaktır eminim bundan. Valla işin bir kötü yanı da, elemanın soyadından fena malzeme çıkar basına.

Futbolunun sertliği, geçmişinden kaynaklanıyor. Kendisi bir mülteci çocuğu. Şimdiden kanım kaynadı, sevdim, benimsedim. Cana'ya laf eden karşısında beni bulur.



Bu da benden olsun. Malum basındanız, kafamız böylesine mal işlere basıyor...

Fakir halkın parasıyla ekrana sıçmak


Dünya Kupası'nın sonuna geldik. Artık önümüzde sadece 2 maç kaldı. Birkaç saat önce TRT'den önemli bir şahısla birlikteydik. Epey muhabbet ettik. İçeride neler dönüp bittiği öğrendim. Duysanız ya gülersiniz ya ağlarsınız. Aslında ağlasak yeridir çünkü bütün bu varyete bizim paramızla yapılıyor.

Birkaç şey anlatayım ne dediğimi iyi anlayacaksınız. Konfederasyon Kupası için Güney Afrika'ya giden ekip, TRT'ye bir rapor veriyor. Diyor ki, "Otel işini şimdiden halletmeniz lazım. Cape Town ve Johannesburg'un en lüks oteliyle anlaştık. Adam başı 150 Euro'ya kalabiliriz. Ama bir ay içinde rezervasyon yaptırırsak. Yoksa Dünya Kupası döneminde otel fiyatları çok artacak ya da hiç kalmayacak."

Rapor cevaben, "Biz TRT'yiz istediğimiz zaman rezarvasyon yaptırırız" deniyor. Gel zaman, git zaman Dünya Kupası başlamasına bir ay kala TRT, kalacak yer bulamıyor. Her otel 'dolu' olduğunu açıklıyor.

TRT'yi alıyor mu bir ateş, bir panik. Şu anda kaldıkları bungalow tarzı villaları buluyorlar. Günlük adam başı 150 Euro'ya en lüks otelde kalınabilecekken, şu an günde adam başı 795 Euro verip o bungalowlarda kalıyorlar.

Turnuva öncesi Lacoste ile gizli reklam anlaşması yapmış akıllının biri. Para filan yok karşılığında. Üç t-shirt, beş gömlek şeklinde gelişmiş hadise. Koskoca devlet kurumu, gizli reklam anlaşması yapıyor. Ne için? İki lacoste t-shirt için. Git Topkapı'dan al, o kadar çok istiyorsan. İki t-shirt filan diyorum, harbiden öyle. Televizyona çıkan adamlara iki gömlek ve iki t-shirt verilmiş sadece. Sonra akıllı bir adam çıkıp Lacoste'un genel müdürüdü arıyor. "Ben parasını vereyim sorun değil ama sizin prestijiniz söz konusu. Turnuva bittiğinde iade ederim ama komik oluyor aynı gömlek ve t-shirtlerle çıkmamız" diyor da, onun üzerine renk ve çeşit geliyor.

Tansu Polatkan emekli olacak diye götürülüyor güya ama eleman 7 yıl önce çoktan emekli olmuş bile. Genç elemanları, tecrübe edinsin diye gönderiyorlar. Lan bu işin tecrübe edinmesi mi olur? Verirsin Bank Asya maçlarına orada tecrübe edinir. Hoş, tecrübeli olanları bir boka mı yarıyor, diye sormak lazım.

Yaklaşık 15 yıldan beri TRT'nin içinde olan bu kişi, TRT'nin çok ciddi talan edildiğini savunuyor. Bölüm müdürlerinin karıları, çocukları, TRT hesabından umreye götürülüyormuş, kadrolu gibi gösterilerek. "Bunların hepsi hırsız" diyor.

Genç spikerler tecrübe edinecek diye olan bizim Dünya Kupası zevkimize oldu. İçine sıçtılar 26 gündür. Maçlarda bilgi verilmedi, verilse bile birçoğu hatalıydı, bütün telaffuzlar yanlış, götürülen insanların tamamını yakını namaz kılan insanlardan oluşuyormuş. Anlayın ne demek istediğimi artık.

Hiçbir şeye yanmıyorum, bu fakir halkın paralarıyla Güney Afrika'ya kadar gidip, bir ekrana sıçıp sıvamadıkları kalıyor, ona yanıyorum. Bir de sıçıp sıvarlarsa tam olacak.

Ah ulan ahhh. Bir gün bu halkın gazabı ortaya çıkacak mı acaba? Kendi ellerimizle soyguncuya para ikram ediyoruz.

Babaları çoğul piçler


Uzun zamandan bu yana ağzımı bozmamak için gerekli önlemleri kendi içimde almıştım ama bunu görünce dayanamadım.

Ataköy'de sayılarının kaç tane olduğunu bilmediğim piçler, yaklaşık 20 kediyi boş bir alana götürerek, yanlarında getirdikleri köpeklere parçalatmışlar.

Özellikle yavru kedileri katlettiren bu babaları çoğul piçler bulunursa sevinirim. Yalvarıyorum denk geleyim böyle bir olaya. Lütfen böyle bir hadise gerçekleşirken, ben de orada bulunayım bir biçimde.

Son günlerde iyiden iyiye arttı sayıları, bu olayların. Hepiniz geberin orospu çocukları.

Lobide hasret gidermenin yolları


Hollanda Milli Takım oyuncuları Wesley Sneijder ve Edson Braafheid, final öncesinde sevgilileriyle hasret giderirken yakalanmışlar.

Haliyle işin biraz paparazzi kısmına girilmiş. Bu arada Ferguson, Sneijder'ı mutlaka istediğini söylemiş. Valla acayip de yakışır Manchester United'ın hantal orta sahasına.