30 Ocak 2010

Herkese iyi pazarlar


Bu pazar, birkaç fotoğrafla kelamımı anlatayım istedim.

İlk fotoğraf Batman'da Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden Süleyman Bağdu için yapılan anma töreninden. 7 bin kişiye yemek verilmiş, 500 metre uzunluğundaki yer sofrasında.

Haliyle akla ilk olarak Atatürk'ün o meşhur "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz" sözü geliyor. Çoktan oldu, biz kendimizi kandırıyoruz. Kimse sesini çıkarmıyor, kendisine yılan dokunmadığı için.

Ama sesimizi çıkartamayacak noktaya geleceğiz. O zaman yılan, dokunmayı bir kenara bırakıp kıçımıza kaçacak.

İkinci fotoğraf, Liverpool-Bolton maçından. Liverpool taraftarı kötü gidişin sorumlusunu belirlemiş gibi görünüyor. Kulübün ABD'li başkanı Tom Hicks'e büyük tepkiler vardı. Bu tepkilerini "Yank Liar$ out" pankartıyla açıkça dile getirmişler.


Hicks, maç boyunca fazlaca sıkıntılı görünüyordu. Ama gerçekten de, "Yank Liar$ out".

Bir diğer fotoğraf, Paraguay'dan. Salvador Cabanas ölümle pençeleşiyor, bildiğiniz gibi. (Gazeteci ruhum depreşti. Bilmeyenler için söyleyeyim, Cabanas, arkadaşlarıyla gittiği gece kulübünde başından vuruldu)

Paraguaylılar hep birlikte dua ettiler, Cabanas'ın hayata dönmesi için. Cabanas kaya gibi sağlam adamdır, atlatacağını düşünüyorum o yüzden. Kendi kalesine gol atmaz..

Sondan bir önceki fotoğraf, Bundesliga'dan ve benim canım gibi sevdiğim adam olan Mondragon'dan. Eintracht Frankfurt'u deplasmanda 2-1 yendikleri maçta, Russ'ın kendi kalesine attığı golden sonra, hepimizin aşina olduğu (benim çok özlediğim) gol sevincini yaşamış.


Hep diyorum, çok kaleci geldi Galatasaray'a, Taffarel ve Simoviç dahil, benim içlerinden en sevdiğim o oldu. Galatasaray'a bir biçimde kazandırılması gerektiğini düşünüyorum, sonraki yıllarda.

İşte en son ve en sevdiğim fotoğrafa geldi sıra. Aslında istek gibi bir durum bu. Bugün Denizli deplasmanında 4 gol atsın Aslanlar. Gerçi fotoğrafa baktığımda soldan ikinci hariç gol atacak hal kalmamış elemanlarda ama olsun soldan ikinci hepsinin yerine atsın.


Soldan ikinci kim mi? Sabri değil o kesin. Bana Keita havası verdi. Peki siz kime benzettiniz?

Lig başladı, artık pazarları bilgisayar başına uğramamak olmuyor. Denizlispor-Galatasaray maçından sonra görüşmek dileğiyle.

İyi pazarlar herkese. Herkesin gönlünce geçsin, Galatasaray gol olup yağsın...

Kimdir bu arkadaş?


Kıçından tanıyan olursa hakikaten takdir ederim... Gerçi yüzü az da olsa görülüyor