24 Mart 2010

Sporda Şiddet Yasası'nda verilecek cezalar


STATLARA YASAK MADDE SOKMAK VE KULLANMAK

3 yıldan 5 yıla kadar müsabakalardan men, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası.

USULSÜZ BİLET SATIŞI

2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin liradan 10 bin liraya kadar para cezası. Ayrıca ilgili kulübe 250 bin liradan, 1 milyon 500 bin liraya kadar para cezası.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHURAT

2 yıldan 4 yıla kadar men, 5 bin liradan 10 bin liraya kadar para cezası.

MAÇLARDA YASAK ALANA GİRMEK

Tribünlerden oyun alanına giren kişiye 2 yıla kadar müsabakalardan men, oyunun durmasına neden olanlara 3 yıldan 5 yıla kadar müsabakalardan men cezası.

YASAK BEYAN VE DEMEÇ

100 bin liradan başlayan para cezası.

DİNİ VE ETNİK AYRIMCILIK

3 yıldan 5 yıla men ve para cezası.

TAHRİK EDİCİ YAYINLAR

Haber ve yorum yazan medya mensubuna 200 bin, ilgili medya kuruluşuna 500 bin liradan başlayan para cezası.

ŞİKE VE TEŞVİK PRİMİ

5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası.

ŞİDDET OLAYLARINDA KAVGA EDEN VE YARALANMAYA NEDEN OLANLAR

3 yıldan 5 yıla kadar men ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası.

SPOR ALANLARINA HASAR VERENLER

1 yıldan 3 yıla kadar müsabakalardan men cezası.

Evladım sizi kim işe alıyor?

Anadolu Ajansı'nı ben yazmaktan bıktım, bunlar sığırlık yapmaktan bıkmadı. Yeni bir vaka bu kez cahilliğin ötesinde bir durum var. Aynen alıntılıyorum:

"Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih’in teknik direktörü Franz Beckenbauer, Wayne Rooney’nin, İngiltere’ye Dünya Kupası’nı kazandırabileceğini söyledi."

Evet, 15 yıl önce teknik direktörüydü. Sanırım haberi 'yapamayan' arkadaş biraz gerilerde kalmış.

Bülent Arınç'a tavsiyem, Anadolu Ajansı ve TRT'ye editör alırken; partizanlığı, cemaatçiliği dışında biraz da bilgisi olmasını kriterler arasına soksun. Çünkü hemen her gün, bu gibi aptallıkları yapıyorlar.

Tabii copy-paste habercileri de bunu aynen yapıştıracakları için, haber portallarının birçoğunda da Beckenbauer, teknik direktör olarak geçecek.

Offff, offfffff.

Ağlak imam operasyonu olmasın bu?

Kimse kusura bakmasın da, haftalardır gerçekleştirilmeyen operasyon tam da İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor maçı öncesi yapılırsa insanın aklına çok şey geliyor.

Misal Fethullah Gülen geliyor, toplumda yaratılacak yeni bir rüzgâr geliyor, Bursaspor'un şampiyonluğunda yazılacak destanın baş aktörü geliyor.

Gerizekâlılar ülkesi Türkiye'de herkes uyumaya devam etsin.

Türkiye'de ilginç şeyler oluyor, olmaya da devam edecek. Bu siyasi iktidarın varlığında daha çok şey göreceğiz, kimsenin endişesi olmasın.

Eleştirebilme özgürlüğü


Sevmek zorunda değilsin, hatta nefret bile edebilirsin ama öldükten sonra "Zaten sevmezdim" türünden yorumlar yapmak, en hafif tabiriyle terbiyesizlik oluyor.

Hayatını Galatasaray'a adamış, Galatasaray uğruna yüzlerce işe imza atmış, bu kulüp için ter akıtmış, forma giymiş, sen bir dergi-bilet almak için otuz takla atarken 40 milyon doları hibe etmiş birinden söz ediyoruz.

Hepsini geçtim, böylesine birinin arkasından "Kör ölür badem gözlü olur" demek, haysiyetsizlik örneğidir.

Muhtemelen bunları yazanlar, çizenlerin başlıca savunması "Bu benim kendi fikrim" demek olacaktır. Her fikre saygı duymamayı çok önce öğrendiğim için, kendi açımdan kabullenilebilir bir durum değil.

Siz İnamotoların, Saidou'ların kızgınlığı içindesiniz. Sizi ve beni başka şeyler heyecanlandırıyor. En son Kosecki transferinde heyecanlanmıştım, o zaman da ortaokula gidiyordum. Anlayan anlamıştır.

Aslında yazacak çok şey var ama yazmayacağım. Keşke Özhan Canaydın'ı eleştirenler, onun yaptıklarının milyonda birini bu kulüp için yapabilseler.

Bir de, başka taraftan konuşanlar var. Adam çıkıp "Bizim şampiyonluğumuzu çalmıştı" diyor. Yavşak herif, 16 dakika boyunca bir gol atamadıysan bunun suçlusu Özhan Canaydın mı?

Güle güle başkanım...