9 Kasım 2009

Zaten asla karşılaştırılamaz ki

Alex özel bir yetenek, bu kuşku götürmez bir gerçek. Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri, bu da kuşku götürmez bir gerçek.

Ancaaaaaaaaaak, birtakım aklıevvellerin Alex'i, Hagi'nin yerine koymaya, hatta hatta daha da ileriye taşımaya çabalayıp, Hagi'den daha iyi olduğunu söylemeye çalışmaları bir çeşit gerizekâlılıktır.

Hagi dünya futbol tarihinin en iyi futbolcularından biridir, sadece Türkiye'nin değil. Kariyeri, oynadığı takımlar, başarıları, futbolu bunların hiçbiri Alex'le kıyaslanabilir değildir.

Kendisini Kaf Dağı'nın ötesinde sananlar, kendisini bu ülkenin en başarılı takımı zannedenlerin, bir efsane yaratma çabaları ancak kendi yarı çapları orantısında mümkün olur.

Tekrar ediyorum, Alex iyi ve özel bir futbolcudur ama asla ve asla Hagi değildir, olamaz, zorlamanın anlamı yok. Fenerbahçe'nin yerel efsanesi olmasına hiçbir itirazım yok, zaten sadece o kadar.

Alex'in, Hagi'den daha iyi olduğunu iddia edenler, yekten kendilerine "Ben idiotum" derse bu tartışmaya gerek kalmaz.

Hani El Beşir geliyordu, n'oldu?

Cuma günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Elazığ'da kendisine, "Avrupa Birliği, Sudan lideri El Beşir'in Türkiye'ye gelecek olmasından ötürü nota verdi. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Avrupa Birliği ne karışır. Bunlar ikili ilişkiler, onlara ne" yanıtını verdi.

Ülkenin başbakanının meşhur bir sözü var, "Bunlara iki koyun versem güdemez." Birdenbire o sözü hatırladım aniden, apansız ve de ıssız, dün Sudan'dan gelen açıklamayla.

El Beşir, gelemedi haliyle, bize düşen hamasetle yürütülen Türkiye günleri. Tabii bir de işin "Müslüman soykırım yapmaz" sözü var. Yapmış işte 300 bin kişiyi öldürmekten sorumlu.

Çıkıp, her yerde İsrail'i suçlayacaksın -haklı olarak- orantısız güç kullandığı için, sonra soykırımcı bir lideri koruyup, kollayacak pamuklar içinde yatıracaksın.

Adam gibi söylemeye kimsenin niyeti yok, Türkiye'nin şeriat kanunlarıyla yönetilmesini istediklerini, dünyadaki Müslümanların liderliğine soyunduklarını. Çıkın işte, doğru düzgün söyleyin. Her yanınız başka oynuyor, her tarafınız başka kıvırıyor.

Hayır, söyleseler herhangi bir tepki gelmez koyunlardan, sığırlardan. Üç bilemedin 5 yıl sonra mis gibi şeriatla yönetiliriz, herkes de aslanlar gibi Bedrin Aslanı olur.

Berlin'de bir çılgın