3 Eylül 2012

ABD'den Nesta alınsın çift stoper oynasınlar

"Böyle transfer mi olur?" diyeceğim ama Almaguer'den daha kariyerli bir adam aldığımız için kendimizi şanslı saymalıyız sanırım!

Transferin son gününe, son saatlerine girersen alacağın adam 36 yaşındaki Cris olur. Elbette fikirdir ama şu transferi savunan adam da mantık aramam. Neymiş Ujfaluši de yaşlıymış. Manyak mısınız lan siz? Herif bildiğin 36 yaşına gelmiş, Ujfaluši alındığında 33 yaşındaydı. Kaldı ki, Ujfa'nın seneye gideceğini hepimiz biliyorduk. Yani Ujfaluši futbolu bıraktığında, halen Cris'ten genç olacak.

Toure'yi, Kjær'i alamıyorsun, bırak transfer yapma. Ben Gökhan Zan'ı bin kere tercih ederim, bu herif yerine.

Lyon'da forma giyip giymediği tartışılıyor. Efendim, Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok büyükmüş. Valla birader, emekliler kahvesine git bak bakalım, ne kadar tecrübeli adam var ama hiçbirine "Hacım gel, seni şirketin bilirkişisi, ombudsmanı yapalım" demiyorlar.

Tecrübesine sokayım Cris'in. Şampiyonlar Ligi'nde, ligde araya atılan toplarda ben o tecrübeyi görürüm, ne kadar iş görüyormuş.

Artık herkes her ligi izliyor, mal İngilizler dışında, sürekli kenar ortası yapan bir lig ve takım yok doğru düzgün. Sikindirik Türkiye Ligi'nde bile herkes orta sahadan, savunmanın arkasına adam sarkıtıp savunmayı avlamaya çalışıyor. Kasımpaşa'dan tut, Elazığ'a kadar herkes aynı şeyi yapıyor. Cris denen herif gençken de süratli değildi ki, o toplara hareketlenebilsin.

Bak, sorun Türkiye Ligi değil. Bu herif Türkiye Ligi'nde iş yapar ama Şampiyonlar Ligi'ne gittiğinde sikko Cluj bile kabak gibi oyar.

Transfer böyle yapılmaz. Ujfa sakatlanalı kaç gün oluyor. 4. gün bitti, 5'e girdik. Abicim 5 gün ne yaptınız amına koyayım. Niye son güne, son dakikaya bırakılır?

Çilek çilek dendi, gelen herif kabak çiçeği ya olur ya olmaz. Kaka'ya 1 yıllık vermeyi planladığın 4 milyon Euro'yu, bonservis için stopere ver. Ama savunma oyuncusuna o kadar para verilmez bizde. Bu ülkede para verdiğin adam golcü olacak, kanat oyuncusu olacak, orta saha olacak. Defans oyuncusunu olabildiğince ucuza kapatacaksın ki, kimse "Lan, bir defans oyuncusuna bu kadar verilir mi?" demesin. Haa para verirken, keriz gibi Hasan Ali Kaldırım gibi sığıra da 4 milyon Euro vermeyeceksin tabii.

Kızdığım asıl şey; herifin yaşından, başından çok 5 gündür siki taşağına denk, hiçbir şey olmamış gibi davranıp, Pazar akşamı göt tutuştuğu için alınması. Yaş meselesine ayrıca kılım o ayrı mesele.

Hasan Şaş, Ümit, Taffarel'le kahvede pişpirik oynayacak adamı stoper diye getiren zihniyete sokayım. Zaten Brezilyalı savunmacı da alınmaz.

İsteyen istediği kadar savunsun, devre arası yeniden konuşuruz. Ben unutur gibi olursam, siz hatırlatın "Hocam az göt olmadın" diye.