3 Kasım 2011

Rahatlatın kendinizi


Bu başlığı atanın ağzının ortasına sıçmak lazım. Ülkede "Neden taciz var?" diye millet tartışıyor. Bu ülkede en çok okunan haber taciz-tecavüz haberleridir, en çok izlenen dizilerin cilası tecavüzle atılır, birkaç bölüme yayılarak. Niye soruyorsun o zaman, "Tecavüzler neden arttı?" diye.

Buna şaşırmak, daha önce hiç yokmuş da, bir anda oraya çıkmış gibi davranmak yavşak bir tavır. Bu ülkede taciz, tecavüz hep vardı. Lan, eşek siken bir milletten söz ediyorum. Gazetede haberini görseniz eşeğe tecavüz etti diye, pek çok kişi "Hahahhahaa. Gördün mü lan eşek sikmiş" diye gülersiniz.

Vicdan rahatlatmak için 13 yaşındaki N.Ç olayının üstüne gidiliyor. İki bilemedin üç gün daha tartışılır sonra unutulur gider.

Bu olayları bu kadar tartışan insanlar 16 yaşındaki zihinsel engelli A.Y'yi hatırlıyor mu? Ne oldu, kim yaptı, nasıl sonuçlandı? Var mı bileniniz? Unutuldu tabii, bir-iki gün meze yapıldı, iki-üç alengirli kelime, fantastik bir cümle. Hepsi o kadar işte. Ufacık bir çocuğun, hayatı boyunca yaşayacağı travma, bizim ağzımızda mezeden başka bir şey olmuyor.

Derviş'in fikri neyse zikri o olurmuş, Milliyet o hesap.

Söylemekten ağzımda tüy bitti. İnternet portalları iyiden iyiye zıvanadan çıktı. Kopyala-yapıştırın ötesine gidemeyen, bin lira maaşla, ilkokul zekâsına sahip insanları çalıştırırsan "Yaş 70 ama.." da der, "70'lik amcanın siki inmiyor" da yazar.

Zaten aptal bir nesil yetişiyor. Bu aptallar arasından, daha aptallarını seçip bilgisayar başına oturtup, kimliklerine 'editör' yazdırınca da ortaya bu tablo çıkıyor. Ne ilk, ne de sondur bu. Alelacele başlığı değiştirdiler ama hastalıklı fikirleri böyel başlık değiştirilir gibi değiştirilemiyor.

Bu toplum böyle ne yazık ki. Ahlâki değer, ahlâki değer diye götünü yırtar ama ahlâkın zerresine rastlayamazsın.

Topunun sülalesini sikeyim...