4 Temmuz 2010

Bokunda boncuk olan adam; Adnan Sezgin


Kendimi bildim bileli Galatasaray'lıyım. Yaş oldu 36, eh hadi 7 yaşından sonra kendimi biliyorum diyeyim. Ne oluyor? 29 yıldır Galatasaray taraftarıyım. Çocukken, basket maçlarında yenildiğimizde bile ağlardım. Sonra seneler geçti, "Çocukmuşum işte" diyerek, bu gözyaşı hadisesinin gereksizliğini anladım.

Neyse, anlatmak istediğim şey bu değil haliyle. Bu Adnan Sezgin denen adamı eğer hafızam beni yanıltmıyorsa 1991'den beri Galatasaray kulübü içinde görürüm. Görürüm dediysem, kulüple hiçbir bağım yok, öyle medyadan görürüm işte.

Adnan Sezgin bir profesyonel. Yani basarlar parayı yarın Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Zonguldakspor'a da gider. Adnan Polat'ın Galatasaray'ın yönetimde olduğu her vakit, bu Adnan Sezgin denen adam da, kulübün bilimum görevlerini üstlenmiştir. Detayını bilmem, bilmek de istemem.

Şimdi görünen o ki; Adnan Polat geçen yıl yaşanan 'başarısızlığın' faturasını bir biçimde Haldun Üstünel'e kesmiş. Haldun Üstünel, masaya mektup bırakarak, konuşmaya bile gerek duymadan istifa etmiş.

Adnan Polat'ın bu istifa sonrası tek söylemi "Haldun 2 yılda çok yoruldu. Onun da dinlenmesi gerek" gibi, gayet yuvarlak bir açıklama. Sadece bu açıklama bile, Haldun Üstünel'in, Futbol A.Ş.'den ayrıldığı ama yakın bir zamanda yönetimden tamamen ayrılacağının sinyalidir.

Hayatım boyunca savunduğum şey şu olmuştur; "Ben taraftarım, kulübün başına kim gelmiş, kim gitmiş umrumda bile olmaz. Başarılı olurlarsa devam ederler, yok olmazlarsa biletleri zaten kesilir."

Kimseden bir beklentim yok, ne gelenden, ne görevdekinden, ne gidecek olandan. O açıdan rahat rahat konuşuyorum.

Adnan Sezgin'in bugüne dek, Galatasaray'da neleri başardığı, somut olarak ne yaptığını bilen varsa anlatsın bana. Ne bileyim, biri çıkıp desin ki, "Ulan, Ahmet'i 3 liraya aldı 10 liraya sattı." Ya da ne bileyim, "Oğlum, sen dışarıdan atıp tutuyorsun ama Adnan Sezgin olmasaydı Galatasaray, bugünkü Galatasaray olmazdı" desin.

Nasıl bir dostluktur, nasıl bir vefa duygusudur Adnan Sezgin her şart ve koşul altında, Adnan Polat bu kulübün yönetiminde olduğu sürece Galatasaray'da görev yapsın.

Cidden, bizim bilmediğimiz nedir ki, Adnan Sezgin için yönetici kurban ediliyor. Yöneticinin isminin Haldun Üstünel ya da Işın Çelebi olması hiç umrumda bile değil. Sonuçta Adnan Sezgin denen adam, bir profesyonel, diğer isimse Galatasaray yöneticisi.

Daha önce de açıkça belirtmiştim, Adnan Polat yönetimi (özelde kendisi) Galatasaray'ı berbat yönetmektedir. İcraatları arasında pek çok fiyasko bulunmaktadır. Özellikle futbol yönetimi perişan vaziyettedir.

Bu yönetim tarzı devam ettiği sürece, bundan sonraki yönetimler enkaz edebiyatı yapacaktır ve işin kötüsü, haklı konumda olacaklar.

Ya biri cidden bana Adnan Sezgin'i anlatabilir mi? Ben mi kaçırdım acaba büyük icraatlarını. Kimdir abi, Adnan Sezgin? Hakikaten kimdir?

Aşağılık insan (!) portreleri


Yahu nasıl bir insanlık anlayışı vardır, bu ülkede anlayabilmiş değilim. Ne kadar adilik, şerefsizlik varsa bizim insanımızdan çıkıyor.

Hangi ruh hali, şu zavallı hayvanın ağzına kanca geçirmeyi aklının ucundan geçirir. Bunu yapan piçleri bulup, götüne kanca takıp, hava sallandırmak gerekir.

İğreniyorum, şu toplumdan iyiden iyiye. İnsanların yüzüne bakmaya dayanamıyorum artık. Bütün bir toplum, psikopatlardan mı oluşur? Bütün bir toplumun bireyleri insanlıktan, başka bir boyuta mı geçer?

Şöyle bir şey yapılırken, rastgelmeyi çok isterdim. Sanırım, cezaevine giden en kısa yolu bulmuş olurum.

Not: Yorum kısmında İzmir demiştim, düzeltirim. Olay İzmit'te yaşanmış..