25 Mayıs 2012

Türk aile yapısından örnekler




Sadece 2 günlük ajanslara düşen haberlerin spotlarını yazacağım buraya. Yere göğe sığdıramadıkları Türk aile yapısının ne menem bir şey olduğunu görmek açısından, bize örnek sunabilecek haberler bunlar.

  • Samsun'da 48 yaşındaki Adem T, Rize'de tacize uğrayan ve olayı unutması için annesiyle Samsun'a tatile gelerek kız kardeşinin evinde kalan 14 yaşındaki M.H'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.
  • Edirne'de bakkal işleten 57 yaşındaki C.K, 10 yaşındaki E.Y'yi "Kandil bugün gel seni öpeyim" diye yanına çağırdıktan sonra dudaklarından öpüp kızın vücudunu okşadı.
  • 28 yaşındaki G.K., boşandığı 23 yaşındaki eşini mezarlıkta dövdükten sonra tecavüz etti.
  • 2009 yılında 14 yaşında olan kız arkadaşı C.D'ye tecavüz ettiği iddia edilen 21 yaşındaki Samet Avcı, şikayet üzerine gözaltına alındı.
  • Antalya'da cip içerisinde avukat F.Ü'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Hüseyin S, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • 13 yaşındaki B.B.B'ye tecavüz etmek suçundan tutuklu yargılanan 28 yaşındaki Kemal Çimen, 13 yıl 2 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kemal Çimen'in, 13 yaşındaki kıza "Altına kilot giyme tamam mı?" diye mesaj attığı ortaya çıktı.
  • Ablasının kızı 15 yaşındaki T.O'ya taciz ve tecavüzde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Selçuk A., 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
  • 2 dayısının tecavüzüne uğrayan ve olay tarihinde 17 yaşında olan S.D, hamile kalıp düşük yaptı. Bir dayı tutuklandı, diğer serbest bırakıldı.
  • Kendisinden ayrı yaşayan 3 çocuk annesi eşi Demet’i bıçaklayarak öldürdükten sonra ortadan kaybolan 32 yaşındaki İlhan Üçler, Niğde’de yakalandı.
  • Ankara'da sosyal paylaşım sitelerinden irtibat kurdukları yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirip fuhuşa zorladıkları iddia edilen çeteye yönelik operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Çetenin, 17 yaşındaki Ş.E.’yi ise "lise öğrencisi istiyorum" diye sipariş veren emekli öğretim üyesi 66 yaşındaki Aydın D.’ye 50 bin TL’ye sattığı öne sürüldü.
  • 71 yaşındaki Yaşar Uzun, kızkardeşinin torunu 14 yaşındaki G.A’ya 3 yıl boyunca 15 kez taciz ve tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
  • Kırıkkale'de eşinden 2 yıl önce boşanan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Şerife Karaköse, gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya getirdiği 10 günlük bebeğini iple boğduktan sonra tarlaya gömdü.
  • Bursa'da eşinden ayrı yaşayan ve yasak ilişki sonucu dünyaya getirdiği kız bebeğini, çalıştığı işyerinin tuvaletinde doğurduktan sonra eşarbıyla boğarak öldürmekten yargılanan 26 yaşındaki Sinem Özyılmaz, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bunların ne için yazıldığını az çok anlamışsınızdır. Behzat Ç. yine gündemde ve yine tehdit altında.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birtakım vekiller, bu konuyu tartışıp duruyor.

Dizideki polis rolünü yapan adam alkol alıyormuş.
Pavyona gidiyormuş.
Evli olmadığı halde beraber yaşıyormuş.
Çok küfür ediyormuş.
Türk aile ve yaşam kurallarına uygun olmayan davranışlar sergiliyormuş v.s. v.s

Ağzından "demokrasi" kelimesi düşmeyen adamlar, sürekli olarak ülkedeki insanlara nasıl yaşamaları gerektiğini öğretiyor, neyi yapıp, neyi yapmayacağını işaret ediyor.

Bu adamların partilerinde, 3 eşli olanlar var, 13-14 yaşında kız çocuklarıyla evlenenler var, soyguncular var, hortumcular var, varoğlu var işte ama bu yazılanların hiçbiri Türk aile yapısını zedelemiyor. Zedeleyen tek şey, hayali bir televizyon karakterinin alkol alması, bir kadınla birliktelik kurması.

Bu ülkenin köylerinde eşek sikiyor lan, neyin yapısından söz ediyorsun sen!

Görevdeki Türk polisi içer miymiş? Pezevenklein derdine bak. Polis sokakta şiddet uygularken rahatsız olmuyorlar, bir genç kızın karnındaki bebeğe tekme atarken rahatsız olmuyorlar, sokaktaki adama küfür ederken rahatsız olmuyorlar, işkence yaparken rahatsız olmuyorlar ama hayali bir polisin alkol almasından rahatsız oluyorlar.

Kafalarında yaşattıkları bir ülke var ve o ülkenin insanları var. Sanıyorlar ki; Türk insanı, son derece efendi, kibar, kötü söz söylemeyen, başkasını kırmayan, incitmeyen, yalandan riyadan uzak, çalmayan, yetim hakkı yemeyen dünya üstünde eşi benzeri olmayan bireyler.

Lan gerizekalılar; töreydi, namustu, tacizdi, tecavüzde, cinayetti derken, ülkedeki cezaevleri artık talep karşılayamaz hale geldi. Haa tabii, bir de keyfi içeri atılan insanlar var.

Bir dizi nasıl olur da, bu tanımlanamayan, kimsenin bilmediği Türk aile yapısına uygun düşmez.

Beynini siktiğim yavşakları, Uzay Yolu'nu izledik de, uzaya mı çıktık? İsmi üstünde hepsi kurgudan ibaret. Herif dizinin başında zaten yazıyor, "Her şey hayal eseridir" diye. Bunun üstüne halen, neyin tasasını taşıyorsunuz.

İnsanları o kadar tektipleştirdiler ki, kimin, neyi izleyeceğini bile bunlar karar verir hale geldi.

Misal, hayali kahraman Behzat Ç. Türk aile yapısı için son derece büyük bir tehlike yaratırken, 'gerçek kahraman' Acun Ilıcalı, Türk aile yapısına son derece uygun düşer.

Neden? Çünkü toplumun ve insanların uyuşturulması ile uyutulmasına hizmet eder. Yaptığı her şey el üstünde tutulur.

Ben bu heriflerin beynindeki Türk aile yapısına zaten uygun olmak istemiyorum. Çünkü bunlar gibi akrabamla evlenmeye yeltenmem, çocuk yaştaki kızlarla evlenmem, milletin cebindeki paraya göz yummam, kimsenin hakkını yemem.

Dindar, muhafazakâr, Türk aile yapısına uygun bir birey olmak istemiyorum, hatta sikimde bile değil. İsteyen seçimini bu yönde yaparsa, ona da "Neden yapıyorsun?" diye karışmam. Ama bana karışmak istiyorlarsa da, onların yapısının amına koyayım diye elimden geleni ardıma koymam.

Behzat Ç'ye karşı çıkış noktaları aslında dizinin içindeki bir replikte gizli: "Ben iyi bir adam olamadım, ama kimsenin de adamı olmadım."

Fotoğrafa gelince, Türkiye'nin başkenti muhafazakâr bir parti yönetimindeki Ankara'da önce tecavüz edilmiş, ardından da yakılarak öldürülen köpeklere ait.

Sonuç mu? Alayınızın götüne koyayım.