29 Mayıs 2012

4 bin TL'yi bozuk para halinde içinize alsanız ya!


Türk Hava Yolları, hükümetin hava iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin TBMM gündemine geleceği haberi üzerine bugün kabin memurları iş yavaşlatma eylemi gerçekleştiriyor. THY yönetimi, eyleme katılan 150 kadar çalışana, SMS vasıtasıyla işlerine son verildiğini bildirdi.

Olan bitenin en kısa özeti bu. Hükümetin anayasal hak olan greve yönelik yasak getiren kararına karşı insanların, iş yavaşlatması çok normal bir durum.

Ama işte yaşadığımız ülke Türkiye olunca, gerizekâlı bir coğrafyanın çocukları olarak, birtakım yavşaklar, "Kardeşim 4 bin lira maaş alıyorlar. Kim alıyor o kadar parayı? Adam gibi işlerini yapsın" ya da "Yolcu olarak mağduruz. Bu yapılan tam anlamıyla sorumsuzluk" türünden yorumlarla, hak gaspına karşı gerçekleştirilen ufak bir direniş örneğini eleştiriyor.

Bak şimdi embesilin evladı, bugün hava iş kolunda bir kanun taslağıyla grevi yasaklıyorsa, yarın senin işkolunda da grev denen anayasada sana hak olarak sunulmuş eylemi gayet rahat yasaklayabilir.

Bu "Ama onlar 5 bin lira alıyor" diyen serçe yavrusundan alınmış beyinle idareten yaşayan götveren, internet yasaklanınca "İnterneti nasıl yasaklarlar? Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Haydi arkadaşlar Taksim'e!" diye kıçına kızgın demir sokulmuş gibi feryat eder.

Be amın evladı, madem birilerinin aldığı maaştan şikâyet ediyorsun, madenlerde çalışan insanların aldıkları ücret hiç aklına geldi mi?

Be orospunun çocuğu, madem birilerinin aldığı maaştan şikâyet ediyorsun, 701 TL asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlar hakkında hiçbir fikrin var mı?

Be götveren çiçeği, madem birilerinin aldığı paradan şikâyet ediyorsun, insan emeğini sömürerek milyonlarca dolar kazanan patronlara sesini çıkartabildin mi?

Neymiş, 4 bin TL alıyormuş. Ulan salak, keşke herkes insanca yaşayabileceği makul ücretle çalışabilse. Sen, birisi neden 4 bin TL alıyor diye götüne giresice klavyede 31 çekmekten arta kalan enerjini harcayacağına, neden başkaları 4 bin TL almıyor diye mücadele edeceksin.

Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz hesabı, bu emekçi düşmanı, tarihin en aşağılık iktidarı için bulunmayacak nimette bir vatandaşsın. Herif tüm dünyada hak olan bir grev hakkını, sayısal üstünlüğü bulunuyor diye bir yasayla yasaklayacak, sen iktidarın göt deliğine dilini yapıştırır vaziyette, hükümeti değil çalışanı eleştireceksin.

Bu ülkede böyle bir nesil türedi. Bir boktan haberi olmayan, asalak gibi yaşayan, klavye başından başka bir yer bilmeyen bir nesil türedi. Her boku biliyor yavşak, her şey hakkında fikri var.

Yavşaklar; alkole ya da internete yasak geldiği zaman tepki veriyor. Onun dışındaki her şeye laf atıyor.

Uyanın mal ordusu, uyanın! Herifler, çocuklarının, torunlarının haklarını elinden alıyor. Sen sikin taşağına denk, bilgisayar başında pineklerken hayatından çalınıyor.

Bir de yolcu muhabbeti var. Bu eylemler dünyanın her yerinde yapılır. Fransa'da, Almanya'da, İspanya'da v.s. v.s. Oralarda eylem yapıldığı zaman insanlar direkt olarak eyleme katılmasa bile o gün, uçağa binmez, trenle işe gitmez. Neden? Çünkü destek verir eylem yapan insanlara. Bilir ki, o eylemciler aynı zamanda kendisi için de sokaktadır, hak arar.

Bizdekiler, hastanede eylem olur doktora saldırır, demiryolunda eylem olur makinisti döver, THY'de eylem olur "Ay bu ne sorumsuzluk" diye grev hakkını yasaklayan iktidarı değil, hakları elinden alınmaya çalışan emekçiye laf söyler.

Orospu çocuklarına, "Bu insanlar neden grev yapıyor?" diye sorsan, biri biliyorsan götüm. Ama sor bakalım "Geçtiğimiz günlerde Acun'un neresi kanadı?" diye, bilmezse götün bayrak taşıyanıyım.

Asalak gibi yaşayan; televizyonlardan, gazetelerden (o da takip eden için) kendisine sunulandan başka bir bok bilmeyen, hayatı magazin-spordan ibaret iğrenç bir toplum haline geldik.

Gün geçtikçe daha iğrenç hale geliyoruz, daha aptallaşıyoruz, daha itaatkâr hale geliyoruz. Ulan 600 tane üniversite öğrencisi saçma sapan sebeplerden ötürü içeride yatıyor, bir kişi "N'oluyor lan!" diye sormuyor. Tabii ona dokunmayan yılan, isterse birilerini götüne girsin, umrunda bile değil. Ne zaman ucu kendisine dokunur o zaman, feryat eder. Ama o zamana dek, öyle bir köşede, film izler gibi olan bitene bakar sadece.

Bugün hava işkolunda yapılan işdurdurma eylemini çalışanların aldıkları para üstünden eleştiren malak emzirmeleri, yarın iş bulamayınca, işten çıkartılınca, birtakım anayasal hakları ellerinde alınınca ne diyecekler merak ediyorum.

Aptal olmaktan vazgeçin artık!!!