9 Temmuz 2010

2010 Altın Top adayları

Adaylar bugün açıklandı. Siz olsanız kime oy verirdiniz?


Ahtapot Paul 'solcu'















Bütün bir Dünya Kupası boyunca Ahtapot Paul'le yatıp kalktık. Hatta televizyonlarımız canlı bile yayınladı. Ama gerçeği açıklama vakti geldi.

Tahminleri her kim yapıyorsa, iyi bir futbol öngörüsü olduğu belli. Kuvvetle muhtemeldir ki, Almanya-İngiltere maçını İngiltere'nin kazanacağını düşünüyordu ya da Paul ilk kez ters köşe yaptı.

Fotoğraflara baktım, eleman ısrarlı bir biçimde sol tarafta duran kutuya gidiyor. Ahtapot Paul diye bizi şahane biçimde yediler. Ahtapot Paul, emekten ve emekçiden yana olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ahtapot Paul'e uzanan eller kırılsın. 1 Mayıs'ta, Ahtapot Paul'le birlikte Taksim'deyiz.

Huzurlarınızda 2014 amblemi

Çalım diye Lugano gelirse


İlk kez dün duydum, bugün haber niyetine düşmeye başlamış basına. Adnan Polat'ın dün basın toplantısında söz ettiği, Fenerbahçe'ye çalım eğer Lugano olursa, çok net ve açık biçimde söylüyorum; Galatasaraylılığımı Adnan Polat, yönetimi ve Lugano gidene kadar sonlandırırım.

1980'lerden kalan, "Sen benim elimden oyuncu alırsan, ben de can evinden vururum" tarzı yöneticiliğin rafa kalktığını tahmin ediyordum. Ancak konuşulanlar bunun süregeldiğini hatta hortladığını gösteriyor.

İstediği kadar iyi oyuncu olsun, istediği kadar yetenekli olsun, Lugano gibi saha içi terbiyesizi bir herifin o formayı giymesine tahammül edemem.

Derdim "Aman Fenerbahçe'den futbolcu almayalım" değil. Gerekirse alırsın. Ama Volkan, Lugano, Bilica ve minik Emre asla ve asla Galatasaray'da forma giyemez. O formayı Lugano'nun üstünde görürsem, Florya'ya gidip suratına tükürmezsem adam değilim.

O formayı herkes giymesin mümkünse, herkes giyerse Galatasaray formasının bir anlamı kalmaz. Futbol sahalarındaki bir pislik o formayı giymesin.

Lugano ne lan? Suratımıza yapıştırılan her tükürüğe eyvallah mı diyeceğiz?

Umuyorum tüm bunlar saçma sapan dedikodulardan ibarettir. Böyle bir şey bile olabileceğine ihtimal vermek istemiyorum.

Cleveland ve Miami



Cleveland'da cenaze havası, Miami'de düğün alayı gibi karşılanmış LeBron James'ın kararı. Chris Bosh-Dwyane Wade ve LeBron James nasıl bir takım olur bilmiyorum. İzlemek kuşkusuz acayip zevkli olacak ama bir takım bu kadar egoyu kaldırabilir mi soru işareti. Bu adamlar egolarıyla yaşıyor, onlarla hareket ediyor çünkü.

Dwyane Wade'i severim ama LeBron beni deli ediyor ulennnn.