21 Ekim 2010

Umarım...


İkisi de candır.

Sürekli geriye pas veriyor, kendisini geliştiremedi diye birini erken yolladık. Türkiye'de kalsa futbolu en az 5 ya da 6 yıl daha erken bırakırdı, İngiltere'de 40'ına merdiven dayayana kadar forma giydirdiler.

Diğeri sadece Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük futbolcu değil, dünyanın en büyük isimlerinden biri.

Bu çadır tiyatrosunun arasında neler yapacaklar bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in götlerini kurtarması için sıradaki kurban bu iki efsane adam.

Tahminim sezon sonu gönderilirler. Takım içinde ciddi bir temizlik yapılmadığı sürece isterse mezarından Ali Sami Yen çıkıp gelsin, onu da göndeririz biz.

Sorunun hâlâ birkaç galibiyet, transfer filan olduğunu sananları şaşkınlıkla okuyorum.

Sorun Türkiye'nin gittiği noktadır. Siyasette, sanatta, sporda her alanda freni patlamış kamyon gibi yuvarlanıyoruz. Haliyle Galatasaray da bundan sebepleniyor.

Biraz önce şu aşağıdaki fotoğrafı gördüm, öylece bakakaldım. Türkiye'de tecavüzcüler için özel şişme bebekler üretiliyor artık. Ne zaman yapılıyor bu? Dini bütün iktidar döneminde, cemaatlerin şehir sokaklarında kol gezdiği bir dönemde.

Galatasaray'a niye takılıp kalıyoruz değil mi? Bir eğlencemiz vardı onu da iki tane yavşak yüzünden kaybettim, o yüzden bu kadar çok taktım.

Umarım Hagi-Tugay ikilisi başarılı olur. Hoş, öyle olmayacağı o kadar açık ki, şimdi güzellemeler yazan herkes bir yalanın peşine takılmış gidiyor. Kendimizi inandırmaya çalışıyoruz.

Mecburen maçları izleyeceğim, yazmak için ama içimde en ufak bir heyecan kıpırtısı bile kalmadı.

Aktif-pasif


Koskoca Galatasaray'ı bütün Türkiye'nin maymunu yaptınız ya, yazıklar olsun.

Bir kulübün ancak böyle ağzına sıçılabilirdi. Bundan sonraki adım, her yıl hedefin ilk 10 olması. Sonrasında kümede kalmak ve en sonunda da Bank Asya'da şampiyonluk.

Valla ben makama saygı filan bilmem, çok da umrumda değil. Ama aranızda nasıl bir ilişki var, ciddi merak içindeyim. Birinin, diğerine diyet borcu filan olsa, öyle diyeti sikeyim. Bu işin içinde başka bir iş var.

Hanginiz aktif, hanginiz pasif acaba?