11 Kasım 2009

Kısa... kısa... kısa...


Fenerbahçe macerası, bir İstanbulspor maçı sonrasında Balili'nin harikulade oyunuyla 13 günde sona ermişti. Kısa süreli İspanya kariyeri sonrasında Hannover 96'ya gitti ve Bundesliga'nın en iyi kalecisi oldu. Tabii bu beraberinde Almanya Milli Takım kapılarını da açtı. İntihar kötü bir son. Hayattan kişisel istekle istifa bir nevi. İlk duyduğumda inanamamıştım Enke'nin intihar edebileceğine ama Alman polisi bunu doğruladı. Boktan bir şey ölüm, hem de çok.

SIFIR BEDEN PEDOFİLİ İLİŞKİSİ

Birkaç aydır yazacağım, yazacağım ama bir türlü fırsatım olmamıştı. Son günlerde sıkça çok küçük yaştaki kızların hamile kaldığı, hastane tuvaletlerinde doğurduğuna yönelik haberler akıyor ajanslardan. Manevi değerlerinin bu denli yüksek olduğunu düşünen -üstüne siyasal iskidar da düşünüldüğünde- ve söyleyen bir ülkede, bu tip haberlerin artması garip bir durum.

Bu sıfır beden hadisesi ortaya çıktığında, ilk yorumum pedofilinin dünyanın her yerinde artacağıydı. Gün geçtikçe artıyor bu haberler. Çünkü güzel kadın diye sunulan mankenler, şarkıcıların fiziklerine baktığınızda ufak kızlarınkiyle aynı olduğunu görüyoruz. Yani kadın ve çocuk kavramı bu sıfır beden olgusuyla birbirine karıştı. İdamı kesin ve kati savunan biri olarak, belli yaştaki çocuklarla cinsel ilişki kuranların acilen idam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bu vakaların önüne geçilemeyecek.

HEPİMİZ GRİBİZ, HER YER GRİBAL ENFEKSİYON ALANLARI

Domuz gribi, domuz gribi diye bütün dünya korkutuldu. Independent gazetesi "Bu mu salgın" diye bir haber yapmış. Halihazırda grip olan biri olarak net olarak ifade ediyorum, "Hepimiz gribiz". Bildiğin grip yani; aksırırsın, tıksırırsın, burnun akar, ateşin çıkar bazen ishal olursun. Başka bir şey değil. Kuş gribi çıktığında yediğim tavuğun haddi hesabı yoktu, domuz sosisi bulsam afiyetle yerim. Zaten olayın domuzla da bir ilgisi yok.

SÜREYYA AYHAN VE YÜCEL KOP'A FİLM ÖNERİSİ

Süreyya Ayhan hadisesine değinmek gerekir. Her suçlu olay yerine gider mutlaka, Süreyya'nınki o hesap. Sen 4 yıllık cezanın indirimi için git, ömür boyuna çevrilsin. Bir gün film yapmaya karar verirsem "Ülkeden çıkmış en iyi atletlerden birinin spor hayatının içine nasıl sıçılır?" isimli filmimde Yücel ve Süreyya'yı başrol oynatmayı düşünüyorum.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim. Ömür boyu men cezası alacağı belli olmasına rağmen CAS'a gidip cas'manın ne almanı vardı?

TUNCAY ŞANLI, MESSİ MİDİR?

7 dakikada oyundan alınan Tuncay Şanlı için milletçe seferber olduk. "Nasıl oyundan alınırmış, Tuncay'a bu yapılır mıymış, Tony Pulis bu işi bilmiyormuş" türünden yüzlerce saçma sapan yazı ve yoruma maruz kaldık. Duyan, Tuncay değil de Messi ya da Lampard söz edildiğini sanacak. Türkiye'deki teknik direktör eleştirileri bitti, hızımızı alamayıp Pulis'i eleştiriyoruz. Tuncay'dan söz ediyoruz; bu bildiğimiz Tuncay Şanlı'dan. İyi futbolcudan öte olmayan bir adamdan yani.

HABER PORTALI PROBLEMATİĞİ

NTVMSNBC'nin son haliyle birlikte Türkiye'de şu an tek bir tane bile haber portalı kalmamış durumda. Göt, meme, felaket, ucubik haberlerden başka doğru dürüst haber okuyamaz hale gelmiş durumdayız. Ha, bu kadar öfkelenip kızıyoruz, ama okur gerçekten de bu haberleri okumak istiyor, ayrı mesele.