17 Ocak 2010

Herkese iyi pazarlar


Sabahın köründe "Facebook" diye bir şarkıyla uyandım. Kabus gibi bir şey. Oysa bugün pazar, dinlenme günü. Bol bol andım çalan arkadaşı.

Herkes kendine iyi baksın, bolca dinlensin, kendini ve başkalarını üzmesin. Hayat üzülmek için çok kısa.

Bu da günün sözü olsun....

Hepimizde başkalarına katlanacak güç vardır. (la Rochefoucauld)

İnsanlığının marka değeri kaç milyon dolar?



Haiti'deki depremde şu ana kadar 100 bin ölü olduğu söyleniyor. Rakamın 200 ila 250 bine çıkması söz konusu. Fotoğraflardan biri Barcelona-Sevilla, diğeri Lille-PSG ve bir diğeri de Bari-Inter maçından. İtalyan, İspanyol ve Fransız liglerinden.

Biri çıkıp, "İngiltere'de Almanya'da yapılmadı ama" demesin. Yapılmayan ülkeleri de, kendi insanları eleştirsin. Benim önceliğim, kendi ülkemin topraklarında yaşananlar.

Bu fotoğraflar insanların, dünyanın bir ucunda yaşanan acıları hissettiklerinin göstergesidir. Elbette Haiti'deki insanlar şu an bunları bilmiyor bile. Ancak yaralarını sardıktan sonra, yalnız olmadıklarını görecekler.



Türkiye'de deprem bölgesinde ve Haiti'de yaşananları her an yaşayabiliriz. Başkalarının acısını paylaşamayanlar, kendi acılarında da yalnızlaşırlar. Unutmamak gerekir bu tip şeyleri.



Sadece kendi acılarımızın paylaşılmasını istiyoruz, sadece biz konuşalım, dünya Türk olsun. Dünya etrafımızda dönüyor sanıyoruz. Bazen utanç duyuyorum bu ülkede yaşamaktan. Lille-PSG maçındaki sahneyi görünce de aynı utancı yaşadım.

Liginin marka değeri 321 milyon dolar ama insanlığının marka değeri bir kuruş bile değil. Olmayacak da bu gidişle.