19 Aralık 2009

Topun canı istemedi


Galatasaray, üç kez altın tepsiyi rakiplerine sunmuştu, bu kez aynısı olmadı. Olmadı olmasına ama özellikle ikinci yarıda Kahe'nin bulduğu iki pozisyonun gol olmaması tıpkı geçen hafta Necati'nin direğe nişanladığı gibi adeta mucizeydi.

Maçta aklımda kalanları tek tek sıralayayım.

1. Galatasaray, geçtiğimiz hafta Antalyaspor'dan yediği acemice ofsayt pozisyonlarına yine yakalandı. Görünen o ki, dersini iyi çalışmamış Galatasaray defansı, özellikle de Caner. Kahe'nin kaçırdığı iki pozisyonda da Caner ofsaytı bozan adamdı. Bu iki pozisyonun gol olmamasına mucize bile demek tam anlatmıyor olayı. İzleyip görmek gerekir. Prekazi'nin dediği bir kez daha doğrulandı. Topun canı girmek istemedi.

2. Galatasaray ilk yarıda rakibine sahayı adeta dar etti. Fakat ikinci yarının başlamasıyla sanki roller tersine döndü. Gençlerbirliği her Galatasaray kalesine geldiğinde tehlike yarattı.

3. Galatasaray'ın çok acil hatta acilden bile öte defans oyuncusuna ihtiyaç var. Kör topal bir biçimde ilk yarının sonu getirildi. Ancak UEFA Avrupa Ligi ile birlikte TSL'de başarı isteniyorsa bu şart.

4. Kewell, Baros'un yokluğunda çok açık ve net belirtmek gerekir ki, Nonda'dan çok daha faydalı oldu. Evet, bugün Gençlerbirliği maçında ilk yarıda goller kaçırdı fakat, nasıl bir oyun zekâsı varsa, her zaman olması gereken yerde. Devre arası, yeni bir mukavele ile hem Kewell ödüllendirilir hem de seyirci tarifsiz sevince boğulur.

5. Caner ilk geldiği gün de içime sinmediğini söylemiştim. Evet, hak veriyorum yeri sol bek değil ama o kadar acemice hareketler yapıyor ki saha içinde insanın çıldırası geliyor. Üstelik bugün Galatasaray'a geldiği günden bu yana en iyi oyununu sergiledi. Düşünün artık gerisini.

6. Elano yine skora etki edecek kritik bir pas verdi. İkinci yarının başlamasıyla çok başka, hani herkesin özlemle beklediği Elano'nun gelmesini ümit ediyorum.

7. Sezon başında Galatasaray'ın çok geniş bir kadrosu olduğu söyleniyordu ama gördük ki, bu kadro yeterli değil.

8. Keita çok çabuk sinirlenen bir yapıya sahip. Sanırım en büyük handikapı bu. Buna acilen önlem alınması şart. Yoksa tıpkı Fenerbahçe maçında olduğu gibi bir kaza gelebilir.

9. Bir gün de olsa lider olmak güzel şey be...

Gezegende başka kupa varsa, ona da talibiz


Gezegenin herhangi bir yerinde başka bir futbol organizasyonu varsa haber verin.

Evren de olabilir, bu evrende hayat olan herhangi bir yerde, futbol oynanıyorsa ve kupa varsa ona da talibiz.

Yoruma gerek yok. Barcelona son 20 yılın en büyük takımıdır. Hatta oynadığı futbol için "Gerektiğinden iyi" türünden, 5 yaşındaki çocukların bile aklına gelmeyecek ve söylemeyeceği yorumlar yapılmakta. Kusursuzluğun, futbol sahasındaki yansımasıdır Barça.

Daha iyisini yapabilecek bir takımın çıkabileceğini de hiç sanmıyorum. Çünkü daha iyisi yok. Bu 6 kupa tarihte bir daha tekrarlanamayacak bile...

Güz şampiyonu Bayer Leverkusen

Bundesliga'da ilk yarının maçları üç maç dışında tamamlanırken, Bayer Leverkusen, 2-1 geriye düştüğü maçta Monchengladbach'ı Eren Derdiyok ve Kroos'un (2) golleriyle 3-2 yenerek, 'Güz Şampiyonu' oldu.

Doğrusu varolan tablo pek kimsenin beklediği gibi değil. Öncelikle, Bayer Leverkusen'den bu performansı kimse beklemiyordu. Bayern Münih'in ligi domine edileceği Wolfsburg, Schalke 04 ve Hamburg'un da peşine takılacağı yönündeydi tüm öngörüler. Fakat 'zor oyuu bozar' misali Leverkusen harika bir performansla ilk yarıyı lider tamamladı.

Van Gaal'li Bayern Münih iyi bir giriş, berbat bir devam fakat şahane bir sonla ilk yarıyı tamamladı. Son haftalarda oynadığı tüm rakipleri sürklase eden Bayern Münih, sanırım Bundesliga'nın ilk yarısının bitmesine en çok üzülen takımdır.

Magath'ın teknik direktörlüğündeki Schalke'de ilk yarının iyilerindendi. Eğer bu yıl Schalke 04 şampiyon olursa, Magath Almanya'da büyük bir efsane haline gelir, teknik direktör olarak. Çünkü başına geçtiği takım sanki sihirli değnek okunmuşcasına bir performans sergiliyor.

Eren Derdiyok, bugün attığı golle 6 gole ulaştı. Bundesliga'da gol krallığının tepesinde 12 golle Stefan Kießling bulunuyor. Dortmund'dan Lucas Barrios 9 golle ikinci, Bayern Münih'ten Mario Gomez ve Schalke'den Kevin Kuranyi ise 8 golle bu isimleri takip ediyor.

Tüm maçlar bittikten sonra daha geniş bir değerlendirme yapmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadarı yetsin...

Not: Herta Berlin bağıra bağıra düşüyor, üzülmüyorum desem yalan olur.

Seviyoruz seni futbol


Hiçbir şey olması gerektiği gibi değil. Ne top, ne kıyafetler ne de saha. Ama futbol işte. Her yerde, her zaman, her şekilde oynayabiliyorsunuz.

Seviyoruz bu yüzden, konuşuyoruz, tartışıyoruz, bazen kalp kırıyoruz. Olmasa daha iyi mi ne?

Gol için yaratılmış

Makukula ilginç bir adam, biraz önce Antalyaspor'un kullandığı kornerde, topukla kendi kalesine çok şık bir gol attı.

Hakikaten gol için yaratılmış. Tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi bir de Antalyaspor kalesine gol atmasını bekliyorum.

Golcü şansı mı desem, şanssızlığı mı bilemiyorum ama adam vurdu mu kale ayırt etmeksizin golü atıyor...