12 Ekim 2010

Olacak oğlak bokundan belli olur


Maç kaç kaç biter bilmiyorum, an itibariyle Azerbaycan 1-0 önde. Rezil mi rezil bir futbol oynuyoruz. Dün Hiddink, "Sanki dünya 1.siymişiz gibi konuşmayın" diye medyayı kalayladı.Kimseden ses çıkmadı.

Türk basını pusuya yatar, yatmayı da sever. Bu maç alınmazsa adama yedirirler o açıklamayı.

Hayır, O.Ç'ye yardımcı hoca getirmek için Hiddink'e ihtiyaç yoktu, o kadar para vermeye hiç gerek yoktu. Özer ve Selçuk sahada anlamsız bir biçimde. Bundesliga'da sezonun en iyilerinden Nuri Şahin oyunda yok.

Rıdvan efendi, her Fenerbahçeli futbolcu için "Aferin" diye yırtınıyor. Özer'i maçın en iyisi ilan etti dakika 20'de.

Umarım Azerbaycan bir-iki tane daha sallar ve maçı kazanır. Almanya'yı yenmek için belki dünya birincisi olmak gerekebilir ama Azerbaycan karşısındaki bu anlamsız kadro seçimi ve futbolla dünya birincisi olmaya ihtiyaç yok.

Hiddink'in Türkiye macerasının neden erken bittiğini şimdi anlamış bulunuyorum. Kimse kusura bakmasın ama Özer Hurmacı milli takımda ilk 11'de oynuyorsa yemin ediyorum herkes az-çok oynayabilir.

Erime süreci ufaktan kendisini çöküş sürecine doğru bırakıyor. Ne Avusturya'yı, ne de Belçika'yı yenebiliriz bu mantıkla.

Bu maçı alırız, almayız, önemli olan bu değil.

Ama Anadolu'da bir laf vardır milli takım için cuk oturuyor; "Olacak oğlak bokundan belli olur."

Bizde bir bok yok. Her maçta biraz daha ortaya çıkıyor.

MAÇ BİTİMİ YORUMU

Kasmayın beni fazla, başlıkta açıklamışım zaten. O.Ç, G.H ve özellikle tüm federasyon ailesi. Bursaspor'a kazandırılan 3 puanlar kadar mesaiyi biraz da Milli Takım için harcayıverin.

Hangi koçyiğit acaba Hiddink'e "Azerbaycan'ı yenmek için dünya birincisi olmaya gerek var mı?" sorusunu soracak?

Favorim Süleyman Rodop'tur, bu soruyu sorsa sorsa ancak o sorar.

Dünya Kupası'ndan sonra Avrupa Şampiyonası'nı da evden izlemeye devam. Almanya maçı sonrası söylemiştim, yineleyeyim; "Bekleyin Türkler fark yemeye geliyor."

Fotoğraf: ntvmsnbc