17 Ağustos 2010

Biz neyi unutmuyoruz biliyor musunuz?


Millet atıp tutuyor "Unutmadık, acısı taptaze" diyor ya, külliyen yalan. 17 Ağustos'tan 17 Ağustos'a hatırlanıyor, tıpkı basının sahtekâr tavrı gibi.

Açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü insana. Neyi unutmadınız, neyi? Hele ki bu ülkede 'unutmadık' demek, saçmalığın daniskası.

Japonya’da 8.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde 140 bin kişi öldü 1 Eylül 1923'ten sonra bütün bir ülke mimarisini değiştirdi. Hem de öyle 50 yılda filan değil, 4 yılda yaptı.

Bizde durum ne minvalde. Yönetenlerin keyfi gıcır. 1 yıllığına çıkartılan vergileri kol gibi sokuyorlar hepimize, sesimizi çıkartmadan paşa paşa ödüyoruz. Sonra lafa gelince "Unutmadık, unutturmayacağız.".

Daha aradan 11 yıl geçti, yolumun üstünde Bağcılar'da dere yatağının üstüne yapılmış 4 yeni okul var. Çatır çatır evler dikiliyor yine aynı yol üstünde. Yok ama "Unutmamışız" güya.

Deprem sonrası herkes atıp tuttu. "Sigortasız ev kalmayacak" diye. Sonuç ne peki? 11 yılda sigortalı ev oranı sadece ve sadece yüzde 25. Ama biz "Unutmadık" canım olur mu öyle şey!

İstanbul'un çeşitli bölgelerine deprem konteynırları yaptırılmıştı. Şu an var mı gören? Herhangi bir yerde, adetsel olarak tek bir tane kaldı mı? Yok lan ben unutmuşum, aslında "Unutmamışız."

Ne demişti şimdinin Başbakanı, "Depremden ders almadık. Kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz ama vatandaşlarımız olumsuz yaklaşıyor." Ehh, benim de olumsuz yaklaştığım çok şey var ama dilediğiniz gibi yasalaştırıyorsunuz. İstediğiniz zaman istediğinizi yapmayı biliyorsunuz. Ayrıca ders almadık de nedir? Sen aldın mı? İstanbul'u yönettin senelerce, şimdi ülkeyi yönetiyorsun ne yaptın? Yok, yok "Unutmadık" biz.

Her evde yatak, masa altında deprem sonrası için sular, bisküviler filan koyuyorduk, deprem çantası diye. Kaç tane evde kaldı? Efendim!!! Pardon duymadım "Unutmamışız."

İşkembe-i kübradan atmak en kolayıdır, ateş düştüğü yeri yakar. Gerçekten unutmayanlar, sevdiklerini elleriyle toprağa gömenler, aradan geçen 11 yılda kayıp yakınlarını bulamayanlar.

Biz mi? Biz sadece yönetenler tarafından, hangi pozisyonda sikildiğimizi unutuyoruz.

Hiçbir şeyi unutmayan bir halk olduğumuz için Türkiye'yle gurur duyuyorum (!)