23 Eylül 2009

İmzanın mürekkebi kurumadan ayrılanlar


Sezon başında ismi Ankaragücü ile de anılan Sol Campbell, Notts County ile çıktığı ilk 90 dakikanın ardından kulüpten ayrılma kararı aldı.

Futbol dünyasında çokça gördüğümüz örneklerden birini oluşturdu Sol Campbell. Bizim ülkemizde de, böylesi transferler yaşandı. Hatırlamak isterim diyene hazırlanmıştır.

KISA SÜREN KARİYERLER

John Obi Mikel: 2005 yılında Norveç ekibi Lyn'den Manchester United'a transfer olan Nijeryalı Mikel, yaklaşık bir ay sonra Chelsea'ye katılmak istediğini açıkladı. Mikel'in haklarını elinde bulunduran Lyn Başkanı Morgan Andersen'in MANU ile ketempere sonucu imza attığının ortaya çıkması sonucunda, Mikel Chelsea'ye katıldı.

Christian Vieri: Futbol dünyasının en büyük gezginlerinden Vieri (yanılmıyorsam 14 kulüpte oynadı) ile Sampdoria beraberliği tam 35 gün sürdü. Vieri ve Sampdoria 35 günün sonunda ayrılma kararı aldı.

Robert Jarni: 1998 yılında Real Betis'den Coventry City'ye 2.6 milyon sterline transfer olan Hırvat Jarni, tek bir maç bile oynamadan, bir ay sonra 3.4 milyon sterline Real Madrid'e transfer oldu. Coventry bir ay içinde 800 bin sterlin kazanmış oldu böylece.

Hameur Bouazza: Ağustos ayında Türkiye'de gerçekleşen bir transferin bu listeye kesin girmesi gerekiyordu. Bouazza, sadece bir maç sonrasında Sivas'tan ayrılma kararı aldı ve Blackpool ile sözleşme imzaladı.

Robert Enke: 2002 yılında Barcelona'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Alman kaleci Enke, daha ligin başında İstanbulspor'dan yediği 3 gol sonrası Türkiye'deki kariyeri sona erdi. Önce Tenerife'ye kiralandı daha sonra da yıllardır formasını giydiği Hannover'e.

Mike Marsh-Barry Venison: Graeme Souness'ın göreve geldiği 1995 senesinde Coventry City'den Galatasaray'a gelen Marsh, 3 resmi müsabakada oynadıktan sonra ülkesinin yolunu tutarken, Venison ise 8 resmi maçtın ardından sarı-kırmızılı takımdan ayrıldı.

Robert McDonald: Walsh ve Wilson'la birlikte Gordon Milne tarafından İngiltere'den transfer edilen McDonald, iki resmi maçta forma giydikten sonra gönderildi.

Not: Hatırladıklarınızı eklerseniz, sevinirim.

Taç atışını sevsinler senin



Bizim Sabri daha normal taç atışını beceremiyor, Brezilyalı ablamız fantazisine kaçıyor.

Şşşt o nasıl gol sevinci # 4



Bu serinin biteceğini, hatta çok da fazla malzeme bulamayacağımı düşünmüştüm ama maaşallah Almanya, konu hakkında maden özelliği taşıyor.

DFB Pokal (Almanya Kupası) maçında bu kez, deklanşöre Halil Altıntop yakalanmış. Schalke'nin, Bochum'u deppasmanda 3-0 yendiği maçta Halil, Farfan'a adeta 'yumulmuş', fotoğraf da ispatıdır.

Yok, kötü niyetli değilim cidden...

En iyi 25 futbol sitesi


Bilenler zaten biliyordur, bilmeyenler için kısa kesip, linkleriyle birlikte veriyorum. Telegraph böyle bir liste yapmış, bana da sizinle paylaşmak kaldı. Bazılarını doğru bulmayabilme ihtimaliniz yüksektir, şimdiden uyarayım.

1. Dirty Tackle

2. The Offside

3. Midfield Dynamo

4. The Spoiler

5. 3nil

6. ExtraFootie

7. Vital Football

8. Statto

9. Soccerbase

10. The Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation

11. Soccerlens

12. Inside Left

13. Off The Post

14. 101 Great Goals

15. footytube

16. 1000 Goals

17. Football 365

18. Soccernet

19. BBC Football

20. Goal

21. Football Italia

22. The Global Game

23. Soccer Spain

24. Footiemap

25. Football Ground Guide

Günün pulu vol.20