6 Kasım 2009

Chelsea'nin transfer yasağı kaldırıldı


Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’ye verilen transfer yasağını askıya aldı.

FIFA, Chelsea’ye verdiği 2 dönem, yani 1 sezon transfer yapmama yasağı CAS tarafından askıya alınırken, İngiliz kulübüne temyizden kesin karar çıkana kadar transfer yapma izni de verildi.

FIFA, Ligue 1 takımlarından Lens’te oynayan 17 yaşındaki Gael Kakuta’yı, sözleşmesini bozmaya teşvik ettiği gerekçesiyle, Chelsea’ye 2 dönem transfer yapma yasağı getirmişti. Bu kararın yanı sıra Kakuta’da da eski kulübüne 780 bin Avro tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

Tarihin ayıbı 6 Kasım


Muhtemelen, 6 Kasım tarihini görenler, direkt olarak 6-0'lık o meşhur maçtan söz ettiğimi sanacaklar ancak bugünün önemi düşünmeyen, sormayan, sorgulamayan bireylerin yaratılma çabasının adımının atılmasının yıldönümü, yani YÖK'ün kuruluş yıldönümü.

12 Eylül faşist cuntasının eseri olan YÖK, aradan geçen 28 yılda kaldırılması bir kenara sürekli güçlendirildi ve yetkilerle donatıldı. YÖK, üniversitelerin asıl sahibi öğrencileri ve öğretim elemanlarını karar alma konusunda uzaklaştırarak, bu süreci hükümetlerin inisiyatifine bıraktı.

Eğitimin iyiden iyiye tamamen ticarileştiği ve yakın bir zamanda tek bir devlet üniversitesinin kalmayacağı günlerin arifesinde YÖK'e karşı çıkmak, kaldırılmasını talep etmek ve bu talepler için mücadele etmek her aklı başında bireyin görevi diye düşünüyorum.

Üniversitelerin özgürleştirildiği, bireylerin, öğrencilerin bilimsel temelde eğitim alabileceği aydınlık günlere...

Bu sahada top oynanır mı?