5 Şubat 2011

Tek kelimeyle oha!


7 maçta 38 gol, maç başına 5.4 gol ortalaması.
Bu ligden defans oyuncusu alınmaz.
Maçları izlemeye devam.
Manchester United'dan da 10 gollü maç bekliyorum, bu alınan skorlardan sonra.
Olmaz lan böyle lig. Gelen geçen gol atıyor.

Nice yıllara Hagi



Teknik direktörlüğüne laf ederiz ayrı mesele. Ama o bizim en büyük efsanelerimizden biridir. Hiçbir şey bu gerçeği değiştiremez...















Su testisi kulbuyla birlikte götüne girsin


Millet kibar ya, istediğini söyleyemiyor, dilediği gibi konuşamıyor. Şu blog hadisesinin en çok o huyunu seviyorum, istediğine istediğini söyleyebiliyorsun.

Hıncal'ın futbol beyninin olmadığını zaten herkes biliyor. Herif Xavi'ye, Iniesta'ya "Bunlar futbolcu değil" diyen bir adam. Ne söylediğini bilmez, ne konuştuğu hakkında fikri yoktur.

Dün, halkın parasıyla satın alınan, devlet bankaları Vakıfbank ve Halkbank'tan alınan kredilerle yağmalatılan, Başbakan Erdoğan'ın damadının CEO'luğunu yaptığı Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde "Su testisi su yolunda kırılır" mealinden bir şeyler yazmış.

Vay efendim, sen misin bunları yazan. Bugün giydiren giydirene. Giydirenler kim? Bugüne kadar Hıncal'ın eteğinde dolanan tipler. Herifin popülaritesi bitti, kimse kaale almıyor ya, vurun gitsin anasını satayım.

Yazdıklarına söylenecek kelime zaten bulunmaz. İçinde bulunduğu şirketten etkilenmiş olacak, namus değerleri oldukça değişmiş. Eskinin 'ileri görüşlü' Hıncal'ı şimdi, bugünlerin favori kelimesiyle mütedeyyinlik noktasına ilerliyor.

Sorun Defne değil aslında, sorun yazısındaki 'kerata'dadır. Keratalar her şeyi yapar ama kadınlar yapınca su testisi su yolunda kırılır.

Hayat böyledir; kurt kocayınca kuzuların maskarası olur. Hıncal 10 yıl evvel kurttu, çevresindeki kuzuları istediği gibi eğlendiriyordu. Zaman akıp geçmeye başladıkça, kurt kocadı, kuzulara taşak geçme fırsatı geçti.
Daha 5-10 yıl önce o kuzular "Hıncal Abi, Hıncal Abi" diye göt yalıyordu. Aynı masada olmak için takla atıyordu. Hıncal'ın ev konuğu olmak için sıraya girmişlerdi. Asıl aşağılık olanı bu tavırdır, Hıncal'ın yazdıkları değil.

Hıncal'a kızmıyorum. Neden mi?
Herif tüm ömrünü sevgisiz geçirmiş. "Aşk adamıyım" diye ortalarda gezinirken, aldatılmış ve terk edilmiş. Yanında genç hatunlar var ama aradaki tamamen çıkar ilişkisi.

Böyle bir adamın senelerce; sevgiden, aşktan dem vurması, millete akıl vermesi, insanların da gerizekâlı gibi ondan medet umması ne kadar mantıklıysa, dün yazdığı yazı ve ona verilen tepkiler de o kadar mantıklı.

Kızmayın Hıncal'a. O bitmekte olan kariyerini kurtarmak için, ölen birinin arkasından 'vur abalıya' yaparak, konuşulmaya çalışıyor. Çünkü Hıncal'ı sikleyen kalmadı. Herif artık "Ne kadar saçmalarım da insanlar beni konuşur" diye, çırpınıp duruyor.

Başardı işte. Herkes ondan söz ediyor, herkes onu konuşuyor. Olumlu ya da olumsuz olmasına gerek yok. Konuşulması onun için yeterli.

"Su testisi su yolunda kırılır" demiş ya, Hıncal'ın 'testi'si Hıncal'a girsin.