14 Eylül 2009

Bak oğlum biraz öğren bu işleri



Casillas, Ronaldo'ya top tekniği konusunda ders veriyor. Bir laf geldi aklıma ama yazamıyorum. Muhtemelen anlamışsınızdır...

'Elma' dersem çık, 'armut' dersem çıkma

Geçtiğimiz iki sene boyunca, tüm gazetelerde ve televizyonlarda Arsene Wenger'den başlayıp, Galatasaray ve Beşiktaş'a uzanan yelpazelerde atıp tutan ataryemez Bülent bu yıl niye acaba hiç konuşmuyor?





Eskiden gazetelerin eklerinde çokça olurdu, "Aradaki 7 farkı bulun" diye. Ben de üşenmedim aradaki 7 farkı bulmaya çalıştım. İster fotoğraflardan hareket ederek, isterseniz de sportif açıdan 7 farkı bulalım. Ben ortaya karışık yaptım.

1- Eskiden bol bol gülümseyen ataryemez Bülent, bu yıl hiç gülümsemedi.

2- Eskiden sık sık dahiyane beyanatlar verirdi, bu yıl vermiyor.

3- Eskiden sık sık posta koyardı, bu yıl postaya verilebilir.

4- Eskiden tıraş olur ve tıraş açıklamalar yapardı, bu yıl tıraş olduğu anlaşıldı.

5- Eskiden jöle sürüp kamera önüne çıkardı, bu yıl kendisi jöle kıvamında.

6- Eskiden şampiyonluk derdi, bu yıl kümede kalmak için kenetlenme pozisyonunda.

7- Eskiden Arsene Wenger'e bile laf söylerdi, bu yıl dili içinde kaldı.

Beşiktaş'tan ırkçılık karşıtı sweatshirt


Beşiktaş Spor Kulübü, Manchester United ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi ırkçılık karşıtı sweatshirtler çıkardı.

Üzerlerinde "Say No To Racism" "We're All Black&White" yazan sweatshirtler 29.5 TL'den satışa çıkarıldı.

Güzel uygulama. Kızılay reklamından sonra bu sweatshirt de, cuk oturmuş. Güzele güzel, doğruya doğru demek boynumuzun borcudur.

Analiz uzmanları (!) salya/sümük


Herkes "İşte ben demiştim. Galatasaray daha ciddi bir rakiple karşılaşmadı" demek için yenilgi beklentisinde, akbaba misali.

İlk yenilgiden sonra eteklerdeki taşlar dökülecek, arşivlerdeki "Ben demiştim" sözleri aranıp bulunacak.

Rijkaard'ın takımın başına geçmesinden bu yana söylenenlere şöyle bir baktım. Hepsi 5 yaşındaki çocuğun ya da kahvedeki adamın söyleyeceği türden deli saçmaları.

Unuttuklarıma ek yapmak isteyenleri beklerim..

HAZİRAN'DAN BU YANA DELİ SAÇMALARI

"Rijkaard kaliteli bir hoca ancak Sparta Rotterdam'ı küme düşürdü. Kendisini Galatasaray'a kanıtlamak için geldi."

"Galatasaray daha ciddi bir rakiple karşılaşmadı."

"Duran toplar dışında gol bulma sıkıntısı yaşıyor"

"Galatasaray kazanırken, biraz da rakiplere bakmak gerekiyor. Rakip mi kaybetti yoksa Galatasaray mı kazandı?"

"Galatasaray'ın defansı hâlâ soru işareti."

"Arda'sız Galatasaray'ın nasıl olacağını merak ediyorum."

"Elano çalışmayı sevmeyen, temposuz bir oyuncu."

"Keita'nın gece hayatını çok sevdiği söyleniyor."

"Baros geçen seneki bildiğimiz Baros değil."

"Leo Franco yetersiz bir kaleci."

"Mustafa Sarp, Galatasaray'ın 11'inde oynayacak oyuncu değil. Ancak sakatlıklar doğunca şans bulur."

"Keita, geriye yardım etmeyi sevmeyen tipte bir oyuncu."

"Servet'in performansı Avrupa'ya gidemediği için etkilenecektir."

Merak ediyorum, daha ne gibi bahaneler üretilecek haftalar ilerledikçe. Öngörü uzmanları, analist beyinler, çürüyen teorileri karşısında biraz daha salya sümük durumdalar.

Çocuk da yaparım, Grand Slam de kazanırım


Belçikalı Kim Clijsters, Amerika Açık'ta Caroline Wozniacki'yi yenerek şampiyon oldu. Clijsters bu sonuçla Evonne Goolagong'tan 29 yıl sonra bu sevinci yaşayan ilk anne olarak tarihe geçti.

ABD Açık'ı 2005 yılında da kazanan Belçikalı raket, 2.5 yıllık ayrılık sonrası döndüğü kortlarda daha ilk ayını bile doldurmadan grand slam kupası kazandı.

Servis kırarak başladığı maçta 2-0'dan sonra 4 oyun üst üste kaptıran Clijsters, 15/40'tan çevirdiği yedinci oyunla sete geri dönüş yaptı. Önce 4-4'ü yakalayan Belçikalı raket, 5-4, 30/30'da sete iki puan uzaklıkta olan rakibine bu fırsatı tanımadı ve son üç oyunu kazanarak öne geçti.

Clijsters, harikulade forehand'leri ile rakibini baskı altına aldığı ikinci seti de 6-3 kazanarak, kariyerindeki ikinci büyük şampiyonluğa yine US Open'da ulaşmış oldu.

Tenis tarihinde şampiyonluk kazanan son anne Avustralyalı Evonne Goolagong Cawley, 1980'de Wimbledon'ı zaferle tamamlamıştı. Goolagong'dan 29 yıl sonra Kim Clijsters da, anne olduktan sonra tekler birinciliği elde eden ilk tenisçi olarak kayıtlara geçti.

Maçı dadısı ile birlikte izleyen Kim Clijsters'ın 1.5 yaşındaki kızı Jade Ellie, maç sonunda sahaya inerken, seyircilerin de ilgi odağı oldu. Clijsters, birincilik ödülü olarak 1 milyon 600 bin dolar kazandı.

Kim Clijsters tarih yazmaya çok yakın


Amerika Açık'ta önceki gece oynanan bayanlar yarı final maçındaki rezaleti az-çok herkes izledi ya da okudu.

US Open'ın 2005 şampiyonu Kim Clijsters, kortlara dönüş yaptığı ilk slam turnuvasında finale yükselerek inanılmaz bir başarıya imza attı ve böylece kariyerindeki altıncı slam finaline ulaştı.

Tenis tarihine geçecek olayların yaşandığı yarı final maçında, iki kez ayak hatası verilen Serena Williams, turnuvanın ABD'de yapılmasını da hesaba katarak, önce çizgi hakemine 'Seni öldüreceğim' dedi sonra da başhakem Donna Celso'ya "Sen de bir b*k bilmiyorsun" diyerek, terbiyesizliğini katmerleştirdi. Abla-kardeşi oldum olası sevmedim, bundan sonra da sevmeye niyetim yok. Nasıl çirkef olduğunu milyonlarca izleyicinin önünde göstermiş oldu.


29 SENE SONRA İLK KEZ YAŞANABİLİR

Buraya kadar olanlar yazılıp çizildi. Muhtemelen okumuşsunuzdur da. Ancak henüz rastlamadığım bir ayrıntı var ki, gerçekten de çok hoş aslında.

Clijsters, eğer finalde Wozniacki'yi yenerse, 1980 yılında Wimbledon'ı kazanan Evonne Goolagong'dan sonra grand slam zaferi yaşayan ilk anne olarak tarihe geçecek.

Şimdiden finalde kendisine başarılar. Hani şu kariyer için doğurmayan hatunlara da örnek olsun.

Günün pulu vol.11



Yarın yeniden spor pullarına dönüş yapıyorum. Bilginize sunulur.