7 Eylül 2009

Bizimkisi bir aşk hikâyesi

Transfer sezonu bitti ama bizim ultrahipersüper spor gazetelerimiz transferden vazgeçmedi.

Fotomaç bir haber yapmış, dillere destan. Gazetecilik öğrencilerine okutulması gerekir "Nasıl kıçımızdan uydururuz" başlığı altında. Henüz öyle bir ders yok ama koymak gerekir, basının bir bölümü için büyük ihtiyaç çünkü.

Haberde Luis Fabiano, arkadaşı Dos Santos'a Fenerbahçe'nin taraftarlarını, tesislerini ve maddi gücünü sorduğu yazılıyor ve diyor ki Fabiano; "Bir gün ben de Fenerbahçe'ye geleceğim. O kulüpte oynayacağımı güçlü bir şekilde hissediyorum.

Fenerbahçe ile aramda olumlu bir elektrik var. Ben hislerimde yanılmam. Fenerbahçe taraftarının da beni çok istediğini biliyorum. Bir gün Türkiye'ye geleceğim ama ne zaman olacağını bilmiyorum."

Demek ki, iş bitmiş. Çünkü elektrik olmuş Fenerbahçe ile arasında, boru değil. Aslında haberi yazan arkadaş biraz zorlasa, biraz sıksa, haberi çıkardığı yerden bıraz ıkınsa, aşk hikâyesi çıkartabilir bundan.

"Hissi bir adamın ilk elektriği" isimli bilimkurgu-aşk romanında Fenerbahçe ve Fabiano arasındaki girift ilişkileri, arabulucu Dos Santos'un tarihe tanıklık ettiğini okumak çok ama çok zevkli olur.

Ucu açık müzakere gibi ucu açık konuşmuş Fabiano ama mutlaka gerçekleşeceğini de söylemiş. Vay vay vay vay vay vay vay. Ne güzel bir haber, nasıl şiirsel bir anlatım. Mantıksal öğeler de serpiştirilerek harikulade bir transfer haberi kotarmış eleman.

Ya rahatsız mısınız siz hacım. Yarın öbür gün Elano arkadaşlarına soyunma odasında Galatasaray'dan ve başarılarından söz eder ve Maicon birdenbire işaret parmağını, Elano'nun dudaklarına götürür "Sus Elano daha fazla anlatma lütfen. Galatasaray ile aramdaki çekim gücünü hissediyorum. Beni mutsuzluğa itme" dedi, türünden haberler de yaparsınız.

İş bilim kurgunun da ötesine geçti artık, aşk romanı tadında haberler çıkmaya başladı. Ama mevzu uzak değil en nihayetinde Brezilya dizisine yakın.

Günün pulu vol.4



Hiç tepki almadım bu pul işinden, görüş belirtirseniz sevinirim...