7 Eylül 2012

Avcı büyük hocaydı, de mi lan!


Ülkenin futbol gündemi, Hollanda maçıyla birlikte iki Selçuk'tan oluşuyor artık. Birinin neden oynatıldığı, diğerininse neden oynatılmadığı haftalarca konuşulur durur artık. İki kelam etmezsem rahat duramam yerimde.

Türkiye'de olup da, az çok futbol izleyen bir insanın Selçuk İnan'ı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bir futbol takımına koymamasının hiçbir geçerli nedeni olamaz. Bu neden ancak ve ancak futbol cahilliğinden kaynaklanır.

Abdullah Avcı'ya çok dilenen arkadaşlar vardı, güvenilmesi gerektiğini söyleyen, "Yahu bir durun yeni takımın başına geçti" diye savunan.

Abdullah Avcı'nın çapı daha önce teknik direktörlüğünü yaptığı takımdan başkasını kaldırmaz. Bu herife Galatasaray hocalığını uygun gören arkadaşlar da, şimdi kafasını kuma gömüp saklanmışlardır.

Rakamla Selçuk İnan'ı anlatmaya kalksak, son iki yılın en efektif, skora en etki eden futbolcu olduğunu görürüz. Rakamları bir kenara bırakıp, sahadaki oyununa baksak zaten ilk 11'e almamak için akıl hastası olmak lazım.

Maç sonu "Taktiksel nedenlerden ötürü oynatmadım" diyor. Lan, senin taktiğine soksunlar. Hangi taktik? Senelerdir izliyoruz oynattığın takımı. Oyunu orta sahada sıkıştır, rakibi üstüne çek, sonra kontra atakla sonuca git. Bunları Aykut'tan öğreniyor olsa gerek ama Selçuk'la Alex arasında epey bir fark var, sahada katettiği mesafelere bakılınca. Kendince günü kurtaracak yavşak.

Açık açık konuşalım; Abdullah Avcı, 'cemaat' kontenjanından milli takımın başına geçmiştir. Ya Ertuğrul Sağlam olacaktı ya da Abdullah Avcı, başka bir isim düşünülmüyordu.

Ne yazık ki, Türkiye'de bu tip şeyler vatan hainliği ile anılıyor ama ben Selçuk'un yerinde olsam "Abdullah Avcı takımda kaldığı sürece milli takıma gitmeyeceğim" derim.

Futbolculuk kariyeri bir boka benzemeyen, teknik direktörlüğü ondan daha da berbat bir adamı milli takımın başına sırf, belli sebeplerden alırsan; Selçuk İnan da yedek kalır, kaleye Mert Günok da geçer.

Her şeyi bir kenara geçtim, Türkiye'nin en iyi yerli futbolcusunu oynatmayan adamın futbol bilgisini Novemdesilyon kere sikeyim, onu hoca olarak milli takım başına geçireni Vigintilyon kez sikeyim.

Selçuk, koy gitsin götüne, bu yavşak için canını sıkmaya değmez aslanım.

Bu yavşağın takıntısını şu şekilde kanıtlayalım. Abdullah Avcı'nın milli takım seçimleri. Buyurun, bakın.