19 Ağustos 2009

Bilim dünyası Bolt'a şüpheyle bakıyor


Berlin'de gerçekleştirilen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metreyi 9.58 gibi bir sürede geçen Jamaikalı atlet Usain Bolt'un başarısı bilim insanları tarafından tartışma konusu oldu.

Birtakım doping maddelerinin tespit edilemediğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle gen transferinin kullanıldığı dopinglerin şu aşamada yakalanamadığını belirtiyorlar.

"TEMİZ MİYDİ BİLMİYORUZ"

Farklı anti-doping sistemlerinin denenmesi gerektiğini belirten, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Gen Dopingi Uzmanı Profesör Perrick le Simon, "Temiz miydi, değil miydi? Sonuç olarak bunu bilmiyoruz. Her şeyden önce performans artırdığını bildiğimiz, ancak şu anda ispatlanamayan maddelerin kanıtlanmasını sağlayan çalışmalara daha fazla yatırım yapmalıyız. Mesela büyüme hormonları" diye konuştu.

"ONU FARKLI KILAN KOŞU TEKNİĞİ"

Almanya Atletizm Federasyonu yöneticisi Jürgen Mallow ise; "Usain Bolt, diğerlerinden daha iyi sprint yapıyor. Bu nedenle daha hızlı. Onu diğerlerinden farklı kılan da işte bu muhteşem koşu tekniği" diyerek, Bolt'un doping aldığına inanmadığını söylüyor.

Şu bir gerçek ki, Usain Bolt çok uzun zaman daha tartışılacak. Eğer dopingli çıkarsa herkes, insanoğlunun 100 metreyi 9.58'le koşmasının mümkün olmadığını, dopingli çıkmazsa, O'nun atletizm tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ismi olduğunu söyleyecek.

Barcelona'nın 2010'da iki transferi hazır


Futbola Barça altyapısında başlayan Fabregas, doğup büyüdüğü topraklara dönmek konusunda ısrarlı.

Cesc Fabregas'ın sezon 2010 sezonunda Barcelona'da oynaması konusunda Arsenal ve Katalan ekibinin 30 milyon sterline anlaştıkları ifade belirtiliyor.

İspanyol oyuncu da, yaz başında Barcelona'ya dönmek ve İspanya'da oynamak istediğini söylemişti.

VIDIC DE AYRILMAK İSTİYOR

Manchester United'ın Sırp defas oyuncusu Nemanja Vidic sezon sonunda Manchester United'tan ayrılıyor.

Barcelona'da oynamanın kendisinin en büyük hayali olduğunu söyleyen Vidic'in işi biraz daha zor görünüyor. Çünkü Tevez, Ronaldo gibi yıldızları elinden kaybeden Kırmızı Şeytanlar, bir başka yıldız oyuncusunu kaybetmek istemiyor.

Vidic'in menajeri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nemanja Manchester'da mutlu. Eğer Barcelona büyük bir teklif yaparsa bunu oturup, konuşuruz" diye konuştu.

Şaibeli ligimize merhaba


Ligler başlayalı 2 hafta oldu. Ankaragücü ve Ankaraspor birleşme kararı aldı. Ankara halkının pek sevdiği başkan Melih Gökçek, olaya el atınca her şey çözüldü.

Para yardımı yapılacakmış! Kimin cebinden? Ankara'da Melih Gökçek'e de oy vermeyen, vergisini veren vatandaşın cebinden. Ne için peki? Ankara'dan şampiyon çıkartmak için.

Yeni Ankaragücü başkanının da Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in olacağı da, hemen hemen belli. Kendisi zaten Türk siyaset tarihinin en itici karakterlerinden biri. Sadece bu kadarını yazmakla yetiniyorum.

Cunta döneminde ligden düşen Ankaragücü için çıkartılan karardan sonra Türk futbolunun en yüz karası, en rezalet, en aşağılık kararlarından biri olsa gerek.

Ankaraspor-Ankaragücü maçları için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ne düşünüyor bilmiyorum? Ya da herhangi bir şey düşünüyor mu? TFF diye bir kurum var mı, o da ayrı bir merak konusu. Ne iş yapar bu arkadaşlar acaba?

El ele verilen güç pozları. Gülerler adama, ağzıyla değil hem de. Bu lig 2. hafta itibariyle şaibe ile tanışmıştır. Emeği geçen herkese tebrikler..

Hiçbir iktidar döneminde; spordan siyasete, sanattan gündeme kadar hiçbir şey bu denli alenen, göstere göstere yapılmadı. İktidar sesini çıkarmıyor, TFF çıkarmıyor, kamuoyu buna karşı tepki vermiyor. Tüküreyim böyle futbola.