15 Ocak 2010

Yıllar sonra Matthaus aynı kupayla


Niyeyse hiç Alman izlenimi vermezdi Lothar Matthaus bana. O dönemlerde abim sıkı bir İngiltere taraftanı (hâlâ da öyle) bense sıkı bir Almanya (artık asla değil) taraftarıydım.

Haliyle, her seferinde onu alt etme başarısını ben gösterirdim. 1990 Dünya Kupası'nda Almanya-İngiltere kapışmasında neredeyse birbirimize girecektik. Hayır, şimdi düşünüyorum da, iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere-Almanya maçı için birbirine girecek. Annemin "Aaaaaa, yeter ama. Kapatırım bak televizyonu, finali izletmem" çıkışıyla kendimize gelmiştik.

Turnuvanın sonunda ben pis pis sırıtarak "Oğlum bırak şu İngiltere'yi her seferinde maymun ediyoruz sizi" cümlesini kurmak, büyük bir haz vermişti bana.

Fotoğrafı gördüm aklıma geldi hepsi. O zaman da söylerdim, şimdi de söylerim o Almanya'da en sevdiğim iki oyuncu Klinsmann ve Littbarski'ydi. Nedense hiç alışamadım Matthaus'a. Ama gerçekten Littbarski benim için ayrı bir adamdı.

Neyse ki, 1990 Dünya Kupası'nda Kamerun içime Afrika ateşini düşürmüştü.


Gençler bilmeyebilir, Littbarski şu üstteki fotoğraftaki ağlak ifadeli insandır.

Gökhan Ünal-Mehmet Topuz geçinebilir mi?


Gökhan Ünal, en sonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transferle ilgili söyleyeceğim iki şey var.

Birincisi Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın araları hiç yoktur. Hatta Mehmet Topuz, Gökhan Trabzonspor'a gittiğinde tüm takım arkadaşlarına yemek verdi, Gökhan'ın gidişini kutlamak için. Kuvvetle muhtemeldir ki, basın bunu ya hatırlamazdan gelecek ya da (bu daha kuvvetli ihtimal) ikisi yan yana poz verip, mutlu ve mesut olduklarını açıklayacaklardır.

İkincisi ise şu transferlerdeki taraftar ve basın yorumları. Gökhan Ünal, Galatasaray'a gelse herkes güler ve nasıl berbat bir transfer olduğunu söylerdi. Şimdi Fenerbahçe forması giyecek. Umarım, sakatlık ve sorun yaşamadan sağlıklı bir futbol hayatı olur Gökhan'ın. Ama bakın şimdi nasıl birdenbire Türkiye'nin en değerli golcüsü oluverecek.

Daha şimdiden Alex bile alladığına göre, yazılacakları tahayyül edemiyorum.

Transfer konusunda kendi yorumumu söyleyeyim. Ben Fenerbahçe'de iş yapacağını düşünüyorum.

Bu ayaklar kimin?


Gerçekten de felaket bir kombinasyon. Ama candır, severiz sahibini...

Etme bulma dünyası be Fatih!

Ben unutmam, unutmayı da sevmem. Yapılan iyiliği de, kötülüğü de asla unutmam.

Sabah sabah Fatih Akyel haberini okuyunca, içimden gayrı insani bir biçimde "Beter ol!" cümlesi çıktı. Almanya'da 6. lige doğru yol almış.

Galatasaray'dayken sevmediğim adamlardan biriydi. Tipik Fatih Terim öğrencisi modeliydi. Rakibinin üstüne basar, tükürür, her türlü itliği yapar saha içinde.

Mallorca gittikten sonra birilerinin çok istemesine karşın Galatasaray taraftarının gösterdiği doğru tavırla rotasını Fenerbahçe'ye çevirdi. Onun Olimpiyat Stadı'nda eliyle yaptığı hareket ve küfürleri hiç unutmadım. O gün de, tıpkı bugünkü gibi "Beter ol" demiştim.

Şimdi içimi bir huzur kapladı. Ne de güzel oluyor, unutmayınca. 6. lig bile çok fazla aslında buna.

Fatihciğim; şu an ne yapıyorum biliyor musun? Elimi havaya kaldırmış '6' yapıyorum. Etme bulma dünyası, ne yaparsın....

Not: Fotoğraf rakamla10.blogspot.com'dan alınmıştır.