2 Ağustos 2010

Stajyer Cenk ve futboldan anlamayan Mustafa


Fotoğrafa bakın ve alttaki diyaloğu okuyun. Yaklaşık yarım saatten bu yana buna gülüyorum çünkü. Olay gerçek ve yaşanmıştır, hatta az ötemde yaşandı. Futbolu çok iyi bildiğini iddia eden bir stajyer ve futbolu pek bilmeyen bir diğer kişi arasında yaşandı

- Mustafa Abi, bomba transfer var abi.
- Kimi almış bizimkiler? (Onunkiler Fenerbahçe)
- Abi yok. Sizinkiler değil. Barcelona almış.
- Yapma ya! Kimi almışlar ki?
- Abi Kore'li bir adam almışlar.
- Şu milli marşta ağlayan keli mi yoksa?
- Abi yok. Herifin ismini ben de ilk kez duydum.
- Eeee, neymiş ismi?
- Ajansta fotoğraflara bakarken gördüm. İsmi "Hola Seul"
- Nereden almışlar, var mıydı, konuşuluyor muydu böyle bir isim?
- Abi inan ilk kez duydum diyorum. Baktım gugıl'dan öyle bir adam da yok.
- Altyapıya filan mı aldılar acaba?
- Abi ben araştırıyorum, söyleyeceğim sana.

Aradan 3 bilemediniz 4 dakika geçer.

- Cenk kimmiş bulabilin mi?
- Abi yok, yok yok çıldıracağım. Barcelona altyapısında da bu isimde biri yok.
- Ya ne yazıyor fotoğrafın altında peki?
- Abi benim İngilizce yok be.
- Aaaaaa abi ben galiba yanlış anlamışım. MSN'den bir arkadaşa sordum. "Hola Seul" galiba "Merhaba Seul demekmiş. Elemanların elinde forma ile öyle sırtına yazılı görünce"
- Cenk, senin stajın bitmez. Babana söyle kaportaya çırak versin seni.

Hâlâ gülüyorum...

Siz gidip misket oynayın iyisi mi!


Sivillere büyük zarar veren misket bombalarının kullanımı dün yürürlüğe girerken, şimdiye kadar 37 ülke antlaşmayı onayladı. Antlaşma, misket bombası üretimini, kullanımını, depolanmasını veya transfer edilmesini yasaklıyor

ABD, Rusya ve İsrail gibi ülkeler ise antlaşmaya katılmıyor. Türkiye de antlaşmayı onaylamayan ülkeler arasında bulunuyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum"

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Hükümet olarak İsrail'in sadece eylemlerini kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Arınç, bu eylemleri yapanların insanlık önünde suçlu olacağını belirtti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece kan dökerek, misket bombaları atarak, fosforlu bombalarla çocukları, kadınları öldürerek bir devlet, bir ülke ayakta kalamaz. Ambargo uygulayarak ayakta kalamazsınız. Nefretin odağı olursunuz. İsrail hükümeti için söylediklerimiz budur.

MİSKET BOMBASI NEDİR?

Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” olarak biliniyor. Hedefe atıldığında ana bomba infilak edince içindeki misket büyüklüğündeki minik bombacıklar dağılarak çevreye saçılıyor ve arka arkaya patlıyor. Etki alanı geniş olduğundan verdiği zaiyat da büyük oluyor. Hem silaha hem insana hem de maddeye karşı etkili.

Her bombanın içinde 202 bombacık var. Patladığında her bombacıktan 2 bin şarapnel parçası çıkabiliyor ve 73 m. yarıçapındaki bir alana etki ediyor. Bombacıklar patlamadan kaldığında kara mayınları kadar tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden de güdümlü değil, ‘aptal bomba’ kategorisinde sayılıyor.

Bu bombaların 10'da biri hiç patlamayabiliyor ve aylar, hatta yıllarca fark edilmeden düştükleri yerlerde üzerilerine basılmayı bekliyor ve siviller, için tehlike oluşturabiliyor. Konvansiyonel olmayan silahlar kategorisinde yer alan "misket bombaları"nın kullanımı yasak.

Yorum: Sizin siyasetinize, iyi niyetinize, söylem-eylem gerçekliğinize sokayım..