25 Ocak 2011

Adamlığınıza, insanlığınıza....


"Geçen gün laikçi bir hanımla ayaküstü sohbet ediyordum. Bana bir gazetedeki haberi gösterdi." Bunu Emre Aköz yazmış...

Laikçi ne demek bilmiyorum ama götverenci ne demek biliyorum. Misal bu götverenciler şekil-şemal değiştirme konusunda ustadırlar. Siyasal iktidarları yalamak konusunda müthiş yeteneklidirler. Herkesin tüm değerlerine saydırırlar ama kendi kuyruklarına basıldığında kıçlarını yırtana kadar bağırırlar.

"Hayat içkive seksten ibaret değildir." Bunu Bülent Arınç söylemiş...

Elbette hayat seks ya da içkiden ibaret değildir ama bir bakan durup durup neden bunu söyler o daha ilginçtir. Kendisini yakından takip ediyorum, her cumartesi tartışma yaratacak bir açıklama mutlaka yapıyor. Konu ya asker oluyor, ya böyle fındık kabuğu içi hadiseler. Bülent Arınç'a aslında sormak lazım, hayat seksten ibaret değilse, 4 hatunla evlenmek neden caiz? Mantıklı bir açıklama yapabilir mi? Ya da 4 hatun, evde okeye dönmek için mi alınıyor?

Bunları yazdıktan sonra tuvalete gittim, aslında birkaç madde daha ekleyecektim. Tuvalete giden koridorun sonunda temizlikçi ablalardan birinin yere çökmüş oturduğunu gördüm. Gözlerinden yaş akıyordu. Gidip de bir şey soramadım, bir kelime edemedim.

"Ne diyebilirdim" diye düşündüm, aklıma da bir şey gelmedi doğrusu. Sonra kendime kızdım, neden bir şey söylemedin diye. Tuvaletten çıktığımdaysa çoktan gitmişti.

Siz laik, alkol, seks tartışadurun. İnsanlar aç, insanlar çaresiz, insanlar umutsuz. Adamlığınıza, insanlığınıza, kavramlarınıza sokayım sizin.

Taşlanmış kot giymeyin ve giydirmeyin


Slikozis işçileri (Kot Kumlama) ile dayanışma için düzenlenen "Sesimiz Nefesiniz 2" konseri bugün saat 19.00'da Akatlar'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İsteyenler kotiscileri sitesini ziyaret edebilir.

Hepimiz üstümüzde kan lekeleri ile dolaşıyoruz ama bir çoğumuzun haberi bile yok. Kıçımız, başımız biraz düzgün görünecek diye giydiğimiz her kotun üstünde, bir işçinin kanı var, bir diğerinin ölüm ilanı.

Aslında ufak şeylere dikkat ederek bile pek çok kişinin hayatını kurtarmak mümkün.

Giymeyin ve giydirmeyin...