15 Ekim 2009

'Nadal ve Federer devri bitmek üzere'


Tenis dünyasında en sevdiğim isimlerden Agassi, ilginç saptamalarda bulunmuş. Yakın dönemde Nadal ve Federer devrinin kapanacağını söyleyen Agassi, doğrusunu söylemek gerekirse, sağlam parametrelerle saptamasını güçlendirmiş.

Agassi, Andy Murray'ın yakın dönemde birçok zafer kazanabileceğini belirtmiş ve Djokovic ve Del Potro'nun da tenisi domine edebileceklerini söylemiş.

Federer için "Halen birtakım özel şeyler yapabilmesi için şansı var" diyen Agassi, 28yaşındaki İsviçreli raketin, en büyük sorununun ilerleyen yaşı olduğunu söyledi.

NADAL'IN DİZİ

Andre Agassi, Nadal’ın dizinden geçirdiği sakatlığa endişelendiğini, bunun kronik bir durum olabileceğini belirterek, "Eğer dizlerinize yüklenmeye devam ederseniz, tendonlardaki sorun da nükseder. Bunun üstesinden gelmek göründüğü kadar kolay değil" demiş.

Gerçekten de, çok yerinde tespitler gibi duruyor. Nadal'ın son 2 yılda çok fazla turnuvaya çıkartılması, neredeyse önüne gelen turnuvada oynatılması sakatlığını ç ok azdırdı.

Bundan bir yıl önce "Nadal'ın tenis kariyeri bitti" sözlerini duyduğumda pek inanmak istememiştim ama bu denli kuvvetli dile getirilmesi bazı şeylerin doğruluğunu gösteriyor.

Her ne olursa olsun Nadal-Federer rekabeti dünyaya çok sayıda tenissever hediye etti. Her iki isim de tenis dünyasının efsaneleridir.