11 Haziran 2011

Formanın hakkını veremediniz


Mesele, bu adamların yeterli olup olmadıkları değil. Mesele Servet Çetin, Hakan Balta formasını korurken, bu forma altında hiçbir falsosu olmayan adamların gönderilmesidir.

Hata yaptılar, kafakol ilişkilerine girmediler.
Hata yaptılar, işkembeci köşelerinde teknik direktör kellesi almadılar.
Hata yaptılar, genç oyuncu tokatlamadılar.
Hata yaptılar, takımı sabote etmediler.
Hata yaptılar, o formanın onuruna yakışır davrandılar.
Hata yaptılar, medyaya haber uçurmadılar.
Hata yaptılar, taraftara yaranmak için bilet dağıtmadılar.



Sarı-kırmızı formalı fotoğrafları koymaya gerek yoktu. Çünkü ikisi de, Türkiye şartlarında o formanın hakkını veremediler (!)

Göt olacaksın

Türk milleti gariptir
Her lafı kaldırmaz
ibne dersin kızar da
sikersin aldırmaz.

Neyzen Tevfik

Bu ülkede efendi insan olmayacaksın. Puştun önde gideni olacaksın, alabildiğine yavşak olacaksın ki, değerli ol, kıymete bin.

Hatunlar da öyledir ya. Hatun dediğin öyle efendi adam sevmez çünkü. İt adamları sever. İt adam iki çakar, siktiri çeker, hatun peşinde pervane olur.

Bakarsın, yüzünden efendilik akan, huyu suyu düzgün elemanlar aşk acısı çeker, sürünür. Eleman, adam gibi tertemiz sever çünkü. Öyle vur-kaça girmez, hatuna bakarken bile içi titrer, sevmeye doyamaz. Ama bir bakarsın, eleman tek başına kalakalmıştır. Hatun da, götün birine gönlünü kaptırmıştır. Tabii hadisenin sonunda hatun da, o ak-pak, temiz elemanın durumuna düşer.

Niye mi yazdım? Aslında konu kesinlikle bir hatun-eleman ilişkisi değil, buradan bağlarım diye düşündüm.

Neyzen Tevfik haklı. Bu milleti sikeceksin, yüzüne baka baka hem de. Sikerken, alabildiğine hoyrat olacaksın ki, biraz daha değere bineceksin. Efendi olmanın, insana değer vermenin, insanlara yardımcı olmaya çalışmanın bir bok değeri yok çünkü bu ülkede.

Bir şeyi aklımın bir kenarına iyice çiviledim.

Hayır, ben niye bunu o kadar önemsiyorsam, beynimi sikeyim. Ama bundan sonra da adamına göre muamele yapacağım, onu da bir kenara çizdim.