4 Ağustos 2010

25 milyona benden su


Tamam kabul ediyorum, adi bir adamım ama ne yapayım bunu görünce dayanamadım. Nasılsa yarın biz de elenirsek, kimse bana "Ama sen dün efendiliğini bozmamıştın o yüzden dalga geçmeyeceğiz" demeyecek.

Rıdvan'ı dinlemediğim için ne söylediğini bilmiyorum ama Stoch için "Son yılların en iyi transferi" demişti. Acaba bu maçtan sonra ne söyleyecek merak ediyorum. Belki de maziyi anıyordur "Bu takımda Anelka vardı, Appiah vardı, Tuncay vardı" diye.

Selçuk, Kazım, Stoch. Son 3 maçta, 3 kırmızı kart. Aykut'un 'Kocaman' bir hiçlik olduğunu görmek zor olmasa gerek.

Hiç yorum yapmamıştım Aykut Kocaman hakkında ama yeri gelmişken söyleyeyim. İsterse şampiyon yapsın takımı aynı fikirdeyim. Senelerdir bu ülkede çalışır, hocalık yapar. Daha bir biçimde başarının ucundan kenarından geçtiğini görmedim.

Daum'un gönderilmesi sürecinde, tıpkı Oğuz Çetin gibi ne kadar içten pazarlıklı olduğu ve Bilicavari bir biçimde kuyu kazıcı olduğunu gördük. Ali Şen cidden büyük adammış, geleceği görüp, kangrenli kolu kesip atmış. Aslında benzerinin Galatasaray'da da gerçekleşmesi gerekiyor.

Şaka bir yana, Türk futbolunun durumu içler acısıdır. Benim ilk futbolseverliğimin başladığı yıllara döndük. Yarın benzer durumlarla karşılaşırsak, kimse şaşırmasın.

Neyse yeni piyasaya sürmüşler, bu sıcakta iyi gider diye düşündüm. 25 milyona benden bir bardak su...

Yarın sabah yolculuk var. Kızmasın Fenerbahçeli dostlar, yarın da onlar kızdırır bizi...

Bu arada söylemezsem ölürüm. Fenerbahçe TV'den takip ettim maçı. Yani izlemedim. Altta yorumlar var, sms'le gönderilen. Maçın başından, ortasından ve sonundan üç taneyi paylaşayım dedim..

"Fenerbahçem, Young Boys sana rakip olmaz. 3-0 alırız maçı."

"Haydi Fenerbahçe 2-1 alırsın. Stoch ve Dia'dan gol bekliyorum."

"Yeter artık Gyan'ı istiyorum."


Haydi afiyet olsun.

Bu arada kaybeden Türk futbolu ama kazanan Bursaspor oldu. 15 milyon Euro'yu ceplerinde buluverdiler...

Ben kaçtım


Geçen sefer haber vermemiştim, bu kez haber vereyim dedim. Bir süreliğine yokum. İki yıldan bu yana ciddi bir yorgunluk var üstümde. Vücudumun ve beynimin yenilenmeye ihtiyacı var.

Ulan amma da ağladım. Herkes kendine iyi baksın, bu sıcaklarda çok fazla yormayın bünyeleri.

Haaa, bir de unutmadan yarın maç saati yolda olacağım ve izleyemeyeceğim ne yapıp edip, bu maçı aldırın.
Gerçi benim izlememem başlıca kazanma nedenidir ya. Bu akşam Fenerbahçe elenirse de, sakın dalga geçmeyin. Bak sonra aynısı bizim başımıza geliyor, uyarmadı demeyin.

Haydi eyvallah, kaçma zamanı...