16 Eylül 2009

İbra ve Eto'o-Inter ve Barcelona



Samuel Eto'o: 2004–2009/FC Barcelona 145 maçta 108 gol. Maç başına 1.34 gol ortalama.

Zlatan İbrahimovic: 2006–2009 / Internazionale 88 maçta 57 gol. Maç başına 1.5 gol ortalama.

Şampiyonlar Ligi gruplarından en eğlencelisi ve en zevklisi olacağı kuşkusuz. Belki birçok kişinin gönlünde final olması dileğiydi ama gruplarda eşleştiler.

Gönlüm tabii ki, Barça ve Zlatan'dan yana ancak yine de Eto'o hiçbir zaman unutulmayacak kalbimizde. 1-2 Barcelona diye düşünüyorum.

Şampiyonlar Ligi final 1957


Tarih: 30 Mayıs 1957
Stat: Santiago Bernabeu
Seyirci: 124 bin
Hakem: Leo Horn
Sonuç: 2-0

Real Madrid: Juan Adelarpe Alonso, Manuel Torres, Marcos Alonso, Rafael Lesmes, Miguel Munoz (kaptan), Jose Maria Zarraga, Raymond Kopa, Enriuqe Mateos, Alfredo Di Stefano, Jose Hector Rial, Francisco Gento -Teknik Direktör: Jose Villalonga-

AC Fiorentina: Giuliano Sarti, Ardico Magnini, Sergio Cervato (kaptan), Aldo Scaramucci, Alberto Orzan, Armando Segato, Julio Botelho, Guido Gratton, Guiseppe Virgili, Miguel Angelo Montuori, Maurilio Prini -Teknik Deriktör: Dr. Fulvio Bernardini-

Goller: Di Stefano (penaltı), Gento

Gecenin adamı Rooney


Manchester United'ın, Beşiktaş'ı 1-0 yendiği Şampiyonlar Ligi maçında 64. dakikada oyundan alınan Wayne Rooney'in, öfkesini kontrol edemeyerek, kramponlarını fırlatması, İngiliz basınında maçtan çok daha fazla yer buldu.

Gruplar açıklandıktan sonra Twitter'daki sayfasında "Elma soslu kızarmış patatesle doldurulmuş Turkey'e yani hindiye bayılırım" açıklamasıyla, daha gelmeden bütün şimşekleri üstüne çeken Rooney, karşılaşmadaki vasat performansı, ateşli Beşiktaş taraftarları tarafından yüzüne lazer tutulması ve küfürlerle birleşince tüm sinirleri altüst oldu.

Oyundan çıkarken, menajer Ferguson'a "Why me boss?" diye tepki gösteren Rooney, yedek kulübesinin ardındaki Beşiktaşlı taraftarlarla ağız dalaşına girdi ve sonra da kramponlarını fırlattı.



Sir Alex Ferguson, maçtan sonra oyuncusunun tepkisini sorun gazetecilere, "Wayne çok yalnız kaldı. Sürekli koştu ve yoruldu. O yüzden oyundan aldım" yanıtını verdi.

TARAFTAR NEVILLE'I BÜYÜLEDİ

Manchester United kaptanı Gary Neville ise maç sonunda yaptığı açıklamada, "Avrupa'daki hiçbir ülkede böylesi bir atmosfer yaşanmıyor" diyerek, Türk seyircileri övdü.

Islanmadık yer kaldı mı?



Chelsea-Porto maçından bir kare. İnanılmaz bir yağmur ve damlalar içinde kaybolan Ballack...

Günün pulu vol.13