27 Şubat 2010

Bu filmi mutlaka izleyin. Fakat şimdiden uyarımdır, salya ve sümük eşliğinde izleyeceksiniz bu filmi.

Doğrusu hayatımda hiçbir filmde böylesine ağlamamıştım. Film gerçek bir yaşam öyküsünden alıntılanmış. Konuyla ilgili söyleyebileceğim tek şey bir adamla, bir köpeğin hikâyesi. Başka bir şey söylersem tadı kalmaz.

Karşılıksız sevginin tam olarak anlatımı. Ve bir kez daha karar verdim, bu canlıların insanlardan çok ama çok daha fazla 'insani' olduğunu.

Mutlaka izleyin. Mendillerinizi yanınızda bulundurmayı unutmayın ama.

Bundesliga'da rekor günü


Bundesliga 24. hafta karşılaşmasında Bayer Leverkusen, sahasında Köln'le golsüz berabere kalarak, ligde arka arkaya yenilmezlik rekorunu kırdı.

Bundan önceki rekor 23 maçla Bayern Münih'e aitti. Ancak bu iki rekorun ortak bir özelliği var. Bu iki rekoru gerçekleştiren takımların başında da Jupp Heynckes vardı.

Yani Heynckes iki ayrı takımla, yenilmezlik rekoru kırdı. Bakalım rekor kaç maç daha sürecek. Bundesliga şartlarında cidden zor kırılabilecek bir rekor bu.

O el öyle havada kalır


Bridge'yi takdir ettim, hem milli takım kararından ötürü hem de bugünkü hareketinden ötürüm.

Bu arada Chelsea erim erim eriyor. Yürü be Arsenalim...

Gecekondunun tüm kiremitleri ve kolonları...

Bu yıl ben mi her şeye takıyorum yoksa Türkiye'deki tek hücreli canlı sayısı mı artıyor, günden güne?

Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, "Galatasaray bizi bilet fiyatları nedeniyle eleştirip, kendisi bize bileti 75 liraya satıyor. Onlar eleştirdi ama biz onları eleştirmiyoruz. Ali Sami Yen gibi gecekondu stada böyle bir fiyat isteniyorsa, demek ki biz bilet fiyatlarını az tutmuşuz. Herkes kendi işine baksın, seneye de ödeşiriz" ifadelerini kullandı.

Ulan angut, Ali Sami Yen Stadı'na gecekondu demen için önce kendi stadına bakacaksın. Nasıl bir aşağılama yöntemidir bu ayrıca. Gecekondu ne demek? Bağlı bulunduğun insanlar bile daha birkaç güne kadar gecekonduda oturuyordu? Hepiniz yiye yiye semirdiniz, geldiğiniz yeri unuttunuz, şimdi aşağılıyorsunuz.

Tabii bu angut haklı, ciplerde gezmeye başladınız, villaların daimi konukları oldunuz, banka hesaplarınız alabildiğince şişti değil mi?

Ali Sami Yen Stadı'na gecekondu deyince artık bir mutlu olmuşsundur bir mutlu olmuşsundur? Hayır hiç yapmam aslında ama bir aynaya baktın mı hiç sen? Neye benzediğinin farkında mısın? O tipli aynaya baksam, yemin ediyorum harakiri yaparım. Hah, oldu mu şimdi?

Angut, önce kendi stadına bakacaksın? Her şeyi bir kenara bırak, stadının ismi Recep Tayyip Erdoğan. Daha bunun üstüne ne diyeyim? Şu meşhur gecekondudan çıkıp gelen, adam yani.

Hepiniz geldiğiniz yeri unuttunuz değil mi? Ulan sırf sana küfretmek için yarın Ali Sami Yen'e geleceğim. Burada yazamadım, orada haykıracağım.

O gecekondunun tüm kiremitleri ve kolonları da.... Anladın sen Süha. Valla alınmasın kimse de, tam pezevenk ismiymiş Süha da.