7 Temmuz 2011

Yapma Alaattin yapma bunu


Hayatımda Alaattin Metin'i hiç okumamıştım, yaklaşık 15-20 dakika önceye kadar. Ntv'de çalışırken, bir Yavuz Abi vardı, onunla ilgili bir şey anlatmıştı. Staja gidiyorlar, bu herif millete soruyor, "Sen hangi takımdansın?" diye. Yavuz Abi'yle birlikte birkaç kişi "Galatasaray" deyince, Alaattin Metin "Tamam siz odadan çıkın" diyor. Yavuz Abi, "Ulan herif bir daha suratımıza bakmadı, öyle böyle bir fanatiklik değil bu" demişti.

Biraz önce linkini yolladı bir arkadaş, yazı ibretlik. Bir gazeteci açısından 'köşe yazısı nasıl yazılmaz'ın dersi gibi. Başlıyorum, umarım hazırsınızdır.

"Şaşırıyorum. Hayretler içindeyim. Her gün yeni bir şokla güne başlıyoruz. Televizyon karşısına geçiyorum. Söylenenler karşısında küçük dilimi yutacak hale geliyorum. Sabah gazetelerde haberleri okuyorum, midem bulanıyor, kafam karışıyor.
Vay anasını neler olmuş, neler...
Oysa F.Bahçe'nin her maçına gittim. Başkanın yakın dostuyum. İyi de gazeteciyim. Ama bir gün olsun en ufak bir kuşkuya düşmedim. Kafamı karıştıracak, bir tek olay yaşamadım."

Herifin titr'i gazetecilik değil, "Başkanın yakın dostu" olmak. Hadi bunu geçtim "İyi de gazeteciyim" ne lan! Bırak iyi olup olmadığına insanlar karar versin -Gerçi o karar verilmiş ya neyse-.

Yazıda Aziz Yıldırım'a yıkama yağlama seanslarından sonra eleman diyor ki, "Aykut dürüsttür. Yalan konuşmaz. Bunu herkes de böyle bilir."

Yahu gözünü seveyim 'yalan konuşmak' nedir a.k. Facebook'ta karı kıza iş atan liseli çocuk musun sen! 'Yalan konuşmak' diye bir ifade var mı Türkçe'de. Kim size o köşeleri veriyor? Hadi onu geçtim, kim okuyor sizi? 'Yalan konuşmaz' diyen adamı okuyanın beynine sokayım.

Bu hadiseden sonra devam ediyor "Aykut dürüsttür. Yalan konuşmaz. Bunu herkes de böyle bilir. İçine sindiremediği takımın, futbolcularının lekelenmesi. Taraftarlar da öyle. Ankara'dan, Malatya'dan bile gelenler var. Resim çektirerek, moral vermeye çalışıyorlar."

Birader herif şaka gibi. Fotoğraf ve resim arasındaki hadisenin ayırdında bile değil. Fotoğraf lan o, fotoğraf. Senelerce sen ikisi arasındaki farkı anlayamadın mı?

Yahu senelerce bu işin köşesinde kenarında durmuş bir adam olacaksın, henüz lise seviyesine gelmemiş bir Türkçe ile yazı yazacaksın senelerce. Lise 1, bilemedin lise 2'de çuvallamış sonra okula devam etmemiş.

Biri şu Alaattin'i liseye yazdırsın. Akşam lisesi filan varsa hâlâ, elinden tutup yazdırsın. Önce temel eğitimi alsın sonra buluruz kendisine bir iş. Bu heriften stajyer olmaz ama Türkiye'de köşe yazarı yapıyorlar, başkan kontenjanından.

6 yemedin 8 de yemedin ama yarrağı yedin


Pazar günü


Pazartesi günü


Salı günü


Çarşamba günü


Perşembe günü

Senelerdir yok asker selamı, yok din, yok kitap, millete ahlâk aşıladı şu iğrenç tip. Futbolun içindeki her türlü pislikte ismi geçti. Menajerlik, şike, zorla muvakele imzalatmak, haksız kazanç sağlamak v.s. v.s.

Al amına koyayım sana Laila. İstanbul'da Laila var, karakolda ayna var, cezaevinde boncuktan kuş var. Bundan sonra asker selamını jandarmaya çakarsın cezaevinde.

Ne demişti kendisi: "5 yerim,7 yerim 9 yerim ama 6 ya da 8 yemem" değil mi?

Oğlum yarrağı yedin haberin yok...

Bak işte bir keser döner sap döner, gün gelir hesap döner döngüsü daha tamamlandı.