10 Ekim 2011

O sprey kutularını getirenin, onay verenin, satanın götüne sokmak gerek


Bu ülkede yaşayanlar, şaşırma duygusunu kaybediyor. Çünkü o kadar garip olaylarla karşılaşıyoruz ki, artık bizim için sıradanlaşıyor her şey. Fakat şu orospu çocuklarının çıkarttığı sitede gördüklerim ve okuduklarım insanı şaşırtmaktan öte dehşete düşüren cinsten.

ABD'den ithal, üstelik 'Bakanlık Onaylı' olduğu söylenen bayıltıcı sprey satıyorlar. Bu spreyin satışını sağlamak için yaptıkları tanıtım ise aynen şöyle; "Her Erkeğin hayalini süsleyen elde etmek istediği bir bayan vardır ama çoğu zaman çabaları olumsuzlukla sonuçlanır. Bu noktada erkek farklı yollara başvurmaya çalışır bazen başı derdede girebilir yinede bayanı beraber olmaya ikna edemez. Ama artık Crossfire Bayıltıcı Sprey var, bu bayıltıcı sprey ile istediğiniz bayanı çok rahat bi şekilde elde edebilirsiniz. Sprey'dan çıkan gaz kişiye narkoz etkisi vererek kokuyu aldığı andan sadece 5 saniye sonra bayıltır. 1 saat aralıksız etkisi vardır."

Açık açık deniyor ki; 'artık rahat rahat tecavüz edebilirsiniz, kendinizi hiç kasmayın, iki fıs sıkın, sonra önünüze geleni sikin. Gönül rahatlığıyla bunu yapabilirsiniz, 1 saat veriyoruz size. O bir saatte narkoz etkisiyle tecavüzün dibini bulun.'

Lan küfür arıyorum, yemin ediyorum dağarcığım o kadar geniş değil. Çünkü şu işi yapana, bu cümleleri yazana, buna gerçekten onay verilmişse onayı verene, satışını sağlayana ne diyebilirim ki?

Daha bugün yazdım, ülkede tecavüzün ne denli yaygınlaştığını. O kadar üstüne oturdu ki, şu iğrenç web sitesi ve ürün, yaygınlığın nedenini daha iyi anlamış bulunuyoruz.

Ama suç bu henüz ne küfür edeceğimi bilemediğim insan diye ortalara salınmış yaratıklarda değil, suç devletindir.

Siirt'te 4 kız öğrenciye; okul müdürü, müdür yardımcıları, şehrin tanınmış ailelerinin mensupları, esnaf, polis, asker, hatta ve hatta hacı dedelerin de bulunduğu yüzlerce kişinin tecavüz ettiği ortaya çıktı. Bu haberler bazı siyasi parti temsilcilerinin de işin içinde olduğunu vurgulamaya başlayınca ne oldu? Ne oldu size söyleyeyim: Haber yasağı getirildi.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Bölge Bürosu temsilcisi Kadri Kaya ve Batman muhabiri Erdoğan Altan'ın içlerinde bulunduğu 8 kişi hakkında "örgüt amacına hizmet" etmek ve tecavüz haberlerini yaparak güvenlik güçlerini halkın gözünden düşürmekle haklarında dava açıldı.

Devletin yargısı ne yaptı başka bir davada? Yargıtay, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki N.Ç. ile ilgili davada tecavüzcülere alt sınırdan ceza ve iyi hal indirimine onama istedi. Sebep olarak da, o küçücük kızı 'her şeyin farkında olmakla' suçladı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ne öneriyor peki? Yargının hızlandırılması için tecavüze uğrayan kadının tecavüzcüsüyle evlenmesini öneriyor. Böylelikle davalardaki işgücünün azaltılacakmış.

Yargıtay 13 yaşında, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan kıza "Sen her şeyin farkındaydın. Üstelik para da kazandın" derse, tecavüzü yapanların değil, haberini yapanların cezalandırdığı, HSYK gibi bir kurumun 'tecavüzcünle evlen' dediği bir ülkede yaşarsak, bu site ne ilk olur, ne de son.

Kimse bu prezervatif atıklarına kızmasın. Bunlar kızılacak halkanın en sonunda bulunuyor. Yargı sistemi ve ülkeyi yönetenler, tecavüzü neredeyse affedecek, hiçbir ceza verilmemesini sağlayacak.

Bu site kapanır, yarın başka site açılır, bu ürün gider, yerini başka bir ürün alır. Bu ülkede çok ciddi bir sorun var ve bu sorun görmezden geliniyor, hafife alınıyor. Tecavüzler çığ gibi artıyor, sapıkların sayısının her geçen gün çoğaldığı bir ülke halini aldık. Ama namus, ahlâk gibi kavramlar dillere pelesenk olmuş vaziyette.

Şu iğrenç mesele üstünden kendince şaka yapan, bunu bir komiklik unsuru sayan orospu çocuklarını ne yapacağız peki?

Bunların topunu biraraya toplayıp, birbirlerini öldürene kadar sikmelerini sağlamak gerek.

Nefret uyandıracak bir toplum halini aldık. Öyle ağır ağır filan değil, hızına yetişmesi güç bir biçimde erozyona uğruyoruz. Ne kadar sahip çıkıldığı söylenen değer varsa, hepsi yok oluyor. Zaten o yüzden bu kadar dillendiriliyor.

Not: Site kapatıldı

Bırakın yalan söylemeyi


  • Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğuna cami tuvaletinde cinsel tacizde bulunurken suçüstü yakalandığı öne sürülen 82 yaşındaki Mehmet A, tutuklandı.
  • Adana'da yurttan kaçan 16 yaşındaki D.K.’yı evine götürüp, tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan dolmuş şoförü 27 yaşındaki Mehmet Demir hakkında, 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
  • Samsun'da 21 yaşındaki Yaşar G, 11 yaşındaki erkek çocuğunu ölümle tehdit edip tecavüz etti.
  • Bursa'da yerel gazetelere ’Alo Dansöz’ ilanı verip, dansöz kıyafetleriyle özel gecelerde dans edeceğini duyuran 25 yaşındaki Semra Tarla, akciğer ve beyninde ur olan 55 yaşındaki N.M.’yi, "Seni vereceğim paralar ile sağlığına kavuşturacağım" diyerek ikna edip evinde fuhuş yaptırırken yakalandı.
  • Bursa'da TIR sürücüsü olan eşi il dışına gittiği zaman, evini, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu kişilere saati 50 liraya fuhuş yapmaları için kiraya verdiği iddia edilen 24 yaşındaki N.A., polis tarafından gözaltına alındı.
  • İstanbul'da, kimyager Ayşe T.'yi taciz edip yaraladığı gerekçesiyle 45 yıla kadar hapsi istenen market çalışanı Nurettin Yıldız, mahkemedeki savunmasında "Eteğinin kısa olmasına kızdım, saldırdım" dedi.
  • Yargıtay Başsavcılığı, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki N.Ç. ile ilgili davada tecavüzcülere alt sınırdan ceza ve iyi hal indirimine onama istedi. Başsavcılık, N.Ç.’yi ‘her şeyin farkında olmakla’ suçladı.
  • Samsun'da 14 yaşındaki G.Ş., annesinin amcası olan 59 yaşındaki Kemal A.'dan hamile kaldı. Şikayet üzerine sanık tutuklandı, küçük kız 5 haftalık hamileyken bebeği aldırdı.
  • Elazığ'da, 34 yaşındaki Özcan D., kendisine tecavüz edildiğini, hamile kaldığını, daha sonra da teyzesinin yardımıyla doğurduğu bebeği terk ettiğini söyleyen kardeşi 32 yaşındaki Ayşegül D.’yi elleriyle boğarak öldürdü.
  • Tekirdağ Çınarlı Mahallesi’nde ailesi birlikte yaşayan 11 yaşındaki D.F. isimli kız çocuğu, önceki akşam annesi komşusuna gidince evde yalnız kaldı. İddialara göre, bu sırada eve gelen D.F.’nin kuzeni 27 yaşındaki O.B., küçük kızı eliyle taciz ettikten bir süre sonra evden çıktı. Uğradığı taciz nedeniyle ağlayarak dışarı çıkan D.F.’yi o sırada sokaktan geçen seyyar satıcı A.B. gördü. Seyyar satıcının çocuğu teselli etme bahanesiyle kendi evine götürdü. Burada küçük kıza zorla tecavüz eden 32 yaşındaki A.B., daha sonra küçük kızı serbest bıraktı.
  • Samsun'da 19 yaşındaki Gürkan H., 16 yaşındaki A.A. ile cinsel ilişkiye girdi. Bu olayın ardından evden kaçan A.A. bu kez tanıştığı Murat B. tarafından bir eve götürüldü ve burada aynı gün içinde 3 kez tecavüze uğradı.
  • Adana'da evden kaçan 16 yaşındaki K.G.'ye 16 günde 23 kişi tecavüz etti. Şüphelilerden 15'i yakalanırken 8 kişi kayıplara karıştı.
  • Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Akalan beldesinde 14 yaşındaki Ü.A.'ya, ellerindeki görüntüyle tehdit edip cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen 4 genç tutuklandı.
  • Şanlıurfa'nın, Akçakale ilçesinde akrabasının tecavüzüne uğrayan 11 yaşındaki F.B.'nin hamile kaldığı ortaya çıktı.
  • Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir kadın, 4 kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla jandarmaya başvurdu.
  • Kayseri'nin Melikgazi İlçesinde, polise başvurup öz annesinin kendisini para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladığını iddia ederek şikayetçi olan 14 yaşındaki M.D.'nin yaşadıkları, yürek burktu.


9 yıldır aynı hikâyeyi dinliyoruz; "Türkiye muhafazakârlaşıyor".

Türkiye'nin ne kadar muhafazakârlaştığını görmek için şu 15-20 günlük birkaç habere bakabilirsiniz. Türkiye'nin muhafazakârlaşmadığı kesin, Türkiye güç karşısında her geçen gün biraz daha tapınma ihtiyacı hissediyor. Tabii bu tapınma duygusunda iktidarın uygulamaları fazlaca etkili.

İş öylesi mide bulandırıcı bir noktaya geldi ki, Başbakan Erdoğan'ın annesi ölüyor, "gazetelere ilan vermeyin" denilmesine karşın, şirketler, şahıslar birbiriyle yarışıyor tam sayfa ilan vermek için. Kimisi "annemiz" diye söz ediyor, kimisi üzüntüsünün herkesten daha fazla olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Bu kadar sikine sahip olamayan insanın olduğu bir ülkenin muhafazakârlaştığını söyleyebilmek mümkün mü? Ülke gitgide sapıklaşıyor. Tabii bunda televizyonlarda çokça gösterilen tecavüz sahnelerinin payı yok değil.

Bir diziyi izletmek istiyorsanız, şöyle 'kallavi' bir tecavüz sahnesi koymalı, hatta o sahneyi ağdalaya ağdalaya birkaç bölüm halinde sunmalısınız. Dizi daha başlamadan önce dizinin tanıtımı bu sahneyle yapılmalı ve basına fotoğraflar sızdırılmalı. Alın size süper başarılı (!) olacak bir dizi.

Konudan dağılmadan eklemek de fayda var. Cuma günü Habertürk'ün yayınladığı fotoğrafta kopartılan fırtınayı da çok samimi bulmuyorum. Şiddetten bu kadar rahatsız olduğunu söyleyen bir halkın, hayatın her alanında şiddetten yana tavır aldığını, şiddetin kabul edilir bir ifade aracı olduğunu görünce, "Habertürk'ü protesto ediyoruz" çığlıkları, oturduğu yerden tepki vermeye alıştırılmış halkın, boktan tavrından başka bir şey olmuyor. Kaldı ki, şiddetten anladığımız yegâne şey, bir kadının dayak yemesi olmamalı. Bu toplumda şiddete uğramayan bireylerin sayısı gün geçtikçe azalıyor.

Başa dönelim, Türkiye muhafazakârlaşmıyor. Bugüne dek, toplumsal hayatın dışında kalmış muhafazârlar, toplumla daha çok iç içe yaşamaya başlıyor. Bu söylemi kullanan köşe yazarları, sokakta yaşamadığı için, gördükleri iki fotoğraf karesiyle "Türkiye muhafazakârlaşıyor" diye çığlığı basıyor. Siyah camlı ciplerde, minibüslerde evden işe, işten bilmem hangi restorana giden insanların değerlendirmesi de bu kadar oluyor haliyle. Bir bok bilmeden, salt tartışma yaratmak adına, milletin ağzına sakız edilmiş satırlardan başka bir şey değil bu söylem.

Türkiye muhafazakârlaşmıyor, tam tersi, muhafazakârlar modernleşiyor. Bir deli kuyuya taş atıyor, milyonlarca yarım akıllı da o taşı çıkartmak için yırtınıyor.

Türkiye'de ciddi sapık artışı söz konusu. Hayatımda hiç görmediğim kadar taciz ve tecavüz haberi okumaya başladım. Neredeyse her gün 10'un üstünde haber okuyorum.

Türkiye'yi başka tehlikeler bekliyor, bizse oturduğumuz yerde, aptallar gibi bize sunulanları tartışmakla meşgulüz.